Det blir en lång söndag

I morse ringde väckarklockan redan halvsex för vi skulle skjutsa våra ungdomar till färjan idag. Det var mörkt när vi gick upp, men när vi gav oss iväg vid sjutiden så var solen på väg upp. Det var helt otroligt vackert, med dimslöjorna svävande över åkrarna i trolska band. Var kameran med? Nej, inte var den det och det gjorde inte så mycket, för det var inte någon tid till att stanna och fotografera heller. Jag var lite nervös för att det skulle vara frosthalka på vägen, för jag såg att det var vitt av frost ute på åkrarna, så jag satt på helspänn, men allt gick bra och vi kom in till Visby i tid.

När vi lämnat av våra gäster vid hamnterminalen åkte vi hem igen och tog en sväng ut på hamnen i Klinte, för att se om det var någon fiskare som kommit in med flundror idag, men det var det inte. I Klinteviken är det så lågt vattenstånd nu så att revet mellan Warfsholmen och småbåtshamnen har kommit upp i dagern och där på sandbanken stod det ett vacker svanpar med tre stora gråa årsungar. Var kameran med? Nej givetvis inte!

Eftersom det var så vackert väder tog jag en promenad ner till Klinte när jag städat upp här hemma. Vi hämtar DN i Pressbyrån på söndagarna och den öppnar klockan elva, så det passade alldeles utmärkt. Solen sken, fast det blåste snålt om öronen där vinden låg på som mest, men det var skönt att komma ut och röra på sig. Det har blivit dåligt med det nu ett tag. Åke kom efter med bilen och hämtade upp mig, så jag behövde inte gå hem också.

Nu hade jag kameran i fickan och därför åkte vi ut på hamnen för att kolla svanarna, men de var givetvis inte kvar på revet, det var bara en av dem som var i närheten. Ungarna ligger på andra sidan mot Warfsholmen till.

Det var ett lyckat drag att gör söndagspromenaden redan på förmiddagen, för just nu är det riktigt mulet och grått igen och det ser inte alls lockande ut. Enligt min väderstation ska det bli regn i eftermiddag, så då kan man nog lägga sig på ”söta örat” och ta igen sig lite.

Nu är vi alltså ensamma igen och nu gäller det att lära Grållen att det inte längre är farligt att vara inne. Han har hållit sig borta de två veckor vi haft gäster här. Han har bara varit inne en vända på morgonen och ätit, sen har han gått ut och så har vi inte sett något mera av honom. Svarten har legat inne om dagarna precis som vanligt och både Gaetano och Miriam har fått klappa honom. Grållen är en korkad och ytterst försiktig kisse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Det blir en lång söndag

 1. Znogge skriver:

  Men det var väl dumt nu när ni hade så fint besök!

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Verkar som ordningen är återställd 😉 Att ha gäster är trevligt och lite bortskämd blir man om dom fixar middagen ibland också. Nu återgår allt till det invanda igen, förstår jag. Jag jösses, vilken lång dag det blir i dag, men ni får väl ta en liten tupplur mitt på dagen.

  Att Grållen lyckas med att hålla sig borta så länge är otroligt.Katter kan vara riktigt egensinniga. Dottern har två stycken och dom är olika som natt o dag. En är kelig och sällskaplig och den andra är lite mer ”kräsen”.

  Trevligt litet bildspel du har lagt in uppe i högerspalten. Där är ett roligt foto på en av katterna som verkligen ”slappar” ordentligt:-)

  Hoppas barnbarnet med sambo kommit fram ordentligt utan fadäser. Ttrevligt för dom att få se lite av vår vackra huvudstad också.

  Ha det nu så gott!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Tack Agneta för ditt mail, svar kommer så småningom när omständigheterna klarnat lite. Just nu är de total förvirring 😉

   Visst är fotot av Grållen roligt! Jag hittade honom i den ställningen och trodde väl inte att jag skulle hinna ta fram kameran och fota honom, men han låg där och solade och sov så gott. Han låg så hur länge som helst. Han är en korkad kisse 🙂

   Klart att Gaetono och Miriam måste se Stockholm när de väl är här. Jag hoppas också att allt går bra för dem där!

 3. Astrid skriver:

  Ja fy det brukar bli så tomt men Grålle är väl nöjd som får ha husse och matte för sig själv nu
  Här är stjärnklart ikväll så vi får nog riktigt kallt inatt
  Så vackert ni har nu, i helgen har nästan allt det vackra av löven blåst ner från träden

 4. Hej i kvällningen !
  Fast Du sitter nog inte vid datorn så här sent,det skulle inte jag heller göra om det fanns något bra på dumburken.

  Vilken tjusig Pelargon Du hade,ångrar att jag inte hade några i år.Jag är periodare på blommor verkar det som.
  Så är Ni ensamma på täppan igen,kan ju vara rätt skönt att allt återgår till det normala livet.
  Men katterna är väl sällskapliga.

  Kram Majsan ( ska se om jag kan få ner några rader i bloggen)

 5. Doris skriver:

  Antar att ni både saknar era gäster och tycker att det är skönt att vara bara ni igen, brukar vara på det viset här i alla fall 😉
  Min kamera är kaputt och jag har liiite funderat på om jag skulle skaffa mig en mobil med bra kamera, då har man den ju alltid med sig, meeen jag känner inte riktig för den kombinationen, dumt kanske …
  Sköt om dig !
  Kram, Doris

 6. Eleonora skriver:

  Jaha så då är det bara du och Åke igen – som det ska vara.Och till och med katterna kan andas ut och få det som vanligt igen. Men så underbart och härligt för er att ha fått rå om Gaetano och Miriam så länge som 2 veckor.

  Allt gott för denna veckan.
  Kram
  Eleonora

 7. skogsnuvan skriver:

  Katter är verkligen olika personligheter precis som människor. Det ser ut som om du har många vackra omgivningar att vandra omkring i. Den här veckan hoppas jag på fint väder för jag ska ägna veckan till att ta långa stärkande promenader för att försöka få min kropp att börja må bättre. Jag är lite bättre nu faktiskt men vågar inte gå i skogen utan får hålla mig till vägarna på utifall min yrsel slår till så kan jag ju inte bli liggande någonstans som en överkörd groda.

 8. anki skriver:

  härlig bild 🙂 frost här idag också och sol.

  blir som att stänga ”dammluckan” när gästerna har åkt, tomt och tyst blir det…….

  ha en skön måndag

 9. Kicki skriver:

  Visst blir det tyst en stund sedan barnbarnet med fästmö rest. Men så trevligt för dom att kunna ”göra Sverige” på flera håll.
  Nog är katter egensinniga alltid, men det var väl ändå i stramaste laget av Grållen att inte komma in till gästerna på hela tiden.
  Här har varit frost i natt, så nu ska jag börja höströja i trädgården. Det passar ju bra nu när det är älgjakt denna vecka och man inte vågar gå till skogen på dagtid.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.