Det blir spännande

Den här veckan flyttar region Gotlands samhällsbyggnadförvaltning sitt kontor till Klintehamn och Röda Korset lokaler.

Med sig har de ett utkast till planförslag och allmänheten är välkommen att komma med inspel och ställa frågor. Under tisdagen kommer infrastruktur att behandlas särskilt.

Tiderna för öppet kontor är:

25 juni klockan 13.00-20.00
26 juni klockan 10.00-20.00
27 juni klockan 09.00-15.00
28 juni klockan 09.00-15.00

Jag ska jobba i eftermiddag och jag har inte den blekaste aning om vad som förväntas av mig och om hur det här kommer att påverka vårt arbete. Det känns som om det har brustit i kommunikationen på något sätt. Det blir nog några spännande timmar!

Det är mest mulet i dag och ganska svalt. Nu på förmiddagen har jag tagit hand om en liten hög med strykning och så har jag läst färdigt boken Skuggorna av Katarina Wennstam. Hon brinner verkligen för kvinnofrågorna och temat i boken gick helt och hållet ut på att samhället måste bekämpa mäns våld mot kvinnor.

Jag har aldrig blivit misshandlad eller våldtagen av en man, men kan föreställa mig hur otroligt hemskt det måste vara. Åke och jag var goda vänner och bråkade inte, men ibland kunde han säga på skoj:”Jag tror att jag håmsar till dig”. Och då brukade jag svara: ”Gör det då ordentligt, för du får bara en chans.”

Nu är det dags
att ordna till lite tidig lunch. Jag tror jag får ta bilen till Kupan, för jag behöver handla på hemvägen och det är tunga saker som jag inte orkar bära.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Röda Korset och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Det blir spännande

 1. Ja, det verkar bli en annorlunda eftermiddag. Hoppas att förändringarna, om det nu blir några, blir till det bättre!
  Idag verkar det som värmen är på väg tillbaka hit – betydligt varmare, soligt och nästan vindstilla. Och inget regn i sikte, tyvärr!
  Jag har heller aldrig råkat ut för manligt våld, och det får man ju vara tacksam för i vår hårda värld.
  Ha en fin dag, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   De fick rätt många besökare under de timmar jag var där i alla fall och man får hoppas att de tar till sig frågeställningar och önskemål.
   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Man får ta det som det kommer, fast ibland är det svårt. Spännande med din ev. medverkan.
  Usch för våld. Tyvärr alldeles för många som råkar ut för det oförskyllt.
  Ibland saknar jag bilen och det är när jag behöver handla något stort eller tungt. Försöker lösa det, men ibland får jag ge upp.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Vi var faktiskt inte så inblandade i alla fall, men det kom mycket folk och en del stannade till i butiken och på caféet.
   Jag är glad så länge jag kan ha min bil kvar.
   Kram

 3. Kraka skriver:

  Ska de vara i era lokaler hela tiden? Eller bara för en kort tid? Märkligt att det där med information och kommunikation ska vara så svårt för vissa. På min arbetsplats är en massa förändringar på gång. Men information får vi inte, bara en massa ryktesspridning. Och värre blir det ju fler chefer de blir.

  Våld mot kvinnor är ett stort problem. Läste att många kvinnor blir misshandlade under fotbolls-VM när mannens favoritlag förlorar. Fruktansvärt!

  Kram

Kommentarer inaktiverade.