Det blommar på Odvalds – Stöld i Fröjel kyrka

Jag vaknade tidigt idag, men jag har sovit gott trots fullmånen. Solen skiner, en aning dold av molnslöjor, men de ska ge sig av och enligt SMHI har vi en fin dag med upp till 25° att vänta.

Man behöver inte alls åka till någon botanisk trädgård för att få se vackra blommor. Det räcker med att ta en promenad runt här på Odvalds, för nu blommar det överallt i täpporna.

Kassaskrin uppbrutet i Fröjel kyrka, skriver helagotland.se idag. Vem är det som gör sådant? I skrinet ligger/låg pengar som besökare betalat för att köpa stearinljus till ljuskronan och för vykort bland annat. Hade jag inte bilden från interiören i Fröjel kyrka här ovanför skulle jag svära en lång ramsa över de samvetslösa människor som kan göra något sådant. 👿

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu ska jag åka och handla, för i morgon ska jag baka saffransbullar, som Fröjel Röda Kors ska sälja på söndag på Medeltidsmarknaden. Ni vet ju vad jag tycker om bakning, så dagens ordspråk är ganska passande:

Ingenting är så lätt att det inte kan bli svårt om det görs motvilligt.

Ha en fin torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Jag blir så arg, Nyhetskommentar, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Det blommar på Odvalds – Stöld i Fröjel kyrka

 1. Hejsan Ingrid !

  Gick upp en halvtimme tidigare, då kan jag hinna med lite bloggläsning.Så jag slipper sitta innan jag ska lägga mig.
  Idag ska det bli en härlig dag, troligen i hela landet.Då borde jag nog ta mig ut till närmaste vattendrag.Fast det är lite svårt utan cykel,vet hur långt det är till Eklundsnäs. att gå.Malmsjön dit går ju också buss, man åker Nykvarnsbussen,gamla Strängnäsvägen,också ganska långt att gå sedan.Får nog ta ut en balja med vatten och sätta fötterna där i.Och läsa nyinköpta boken som Sofie tyckte vi skulle läsa.Sommarhuset av Anna Fredriksson (Månpocket) den planeras att bli film, Hannes Holm ska regissera och Anna skriver manuset. Den ska jag se.

  Ja det är rent för jävligt när de stjäl t.o.m.i kyrkorna.Hatar tjuvar.

  Jag har också en solros som snart ska blomma. Självsådd.

  Ha en riktigt fin dag på Din vackra Ö.

  Kram Majsan

 2. Annette skriver:

  Hej Ingrid.
  Tänk att det inte finns något som är ”heligt”, att stjäla i kyrkan är väl i alla fall höjden.

  Så fina blommor på bilden, naturen är vackrare än nånsin just nu. Eller, vacker på det blommiga sättet, det finns ju annat som är vackert också, regn mot asfalt, nyskottad trädgårdsgång…osv.
  Må så gott och ha det bra.
  Kram,
  Annette

 3. Ja ”folk” förnekar sig aldrig! Det är riktigt hemskt faktiskt….. 👿

 4. Eleonora skriver:

  Kära vännen, Jag kan inte annat än skratta högt åt det träffande ordspråket!
  Och precis som du säga fula ord så det osar, när jag läser om stölden i kyrkan. Hur är människor funtade, som kan stjäla från en kyrka – eller kan det vara pojkstreck? Lika illa vilket som egentligen men tragiskt är det.

  Tack för din rara kommentar. Klart man ska vara ute nu när vädret bjuds och inte sitta vid datorn, men FB verkar livligt trots allt.

  Ha det gott kära Ingrid och stor kram från
  Eleonora

 5. Kicki skriver:

  Det är nästan otroligt att inte ens kyrkans tillhörigheter kan få vara orörda.
  Ett mycket bra och träffande ordspråk. Jag brukar också ha svårt i starten, men bara jag kommer till skott så är det inte så jobbigt som jag först tyckte.
  Kram Kicki

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Jämmer och elände med alla dessa stölder 🙁 Finns vist inget som är heligt numer.
  Jaha ja, här väntar regn och åska snart och det känns, för det är sådär kvavt och klibbigt nu.
  Så vacket med alla prunkande små trädgårdar, en lisa för själen att beskåda och så fina kort som du tar får även vi besökare nöjet att njuta 🙂 Tack för det!
  Hoppas det går bra med ”baket” till medeltidsmarknaden som verkar vara ett spännande inslag. Vill minnas att du visat fina foton fr. tidigare år.
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst är det förfärligt tråkigt att inte ens kyrkan kan få vara ifred. 👿

   Här lär det ska bli åska och regn i morgon förmiddag. Vi får väl se hur det blir med det. Det passar ju bra att baka då. 😉

   Jag åker nog in till Visby på söndag om inte vädret är för otrevligt vill säga. Medeltidsmarknaden vill man inte missa. 😀
   Kram

 7. Anne-Lie skriver:

  Trist med alla dessa inbrott. Idag har vi haft en härlig sommardag, +28 grader och jag har latat mig i solen.
  Lycka till med baket imorgon.
  Kram!

 8. Znogge skriver:

  Finns det ingenting som är heligt lägre är min första tanke när jag hör om detta. Vad tänker människor på och vad styr dem?

  Varmt här i dag men nu regn.

  Kram

 9. Rigmor skriver:

  Man kan bli arg för mindre…så småaktigt att stjäla i en kyrka!! Å hur mycket pengar kunde det vara…ligger nära till hans att tro att det är några som inte är riktigt torra bakom öronen, de behövde väl glasspengar…
  Haft en fin dag här också, fått aschlet ur vagnen och börjat måla fönster, torkade fort kan jag lova…men det drar med sej en massa annat. Nu ska fönstren putsas, och då är det väl lika bra att byta gardiner också…Mannen i huset ser ut som ett levande frågetecken när jag beklagar mej…men säger han, du skulle väl bara måla…??
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   3 kronor för ett ljus, 15:- för ett vykort, det kan inte varit mycket i det där skrinet, men det är trots allt STÖLD! 👿

   Det där har karlar inte en aning om. Bara måla!! Klart det blir massor annat som måste göras också. 😉

 10. Gunnel skriver:

  Vilken blomsterprakt! Det är hemskt att en del människor inte har respekt för någonting. Stöld är aldrig acceptabelt och i synnerhet inte i en kyrka. Kram

 11. Maj B Berggren skriver:

  Man blir sååååå upprörd av att läsa om stölden i kyrkan. Hur kan man sjunka så lågt! Vi kommer att få ett mycket slutet och dystert samhälle om detta fortsätter….Grrrr. Det blir stängda dörrar, övervakningskameror mm och den ständiga frågan hur och varför har det blivit så här?

  • Ingrid skriver:

   Det är så trevligt med öppna kyrkor, även om man plockar undan det värdefullaste föremålen.

   Och gårdsbutiker där man har förtroende att plocka det man vill ha och sedan lägga pengarna i en låda, men det är väl snart slut med det.

   Det är en tråkig utveckling. 🙁

 12. Anita Brehlin skriver:

  När jag ser den fina bilden av solrosorna kom jag på att jag har inte satt några solrosor iår. Totalt glömt bort det för det sätter jag alltid men föresten. Kan nog kvitta för dom hade nog inte hunnit slå ut i sommar. Det är för lite sol.
  Tråkigt med stölderna ni råkat ut för titt som tätt. Känns tråkigt när man måste låsa och tänka sig för hela tiden. Hoppas att dom får fast gänget som drar runt och tar allt dom kan. Tyvärr så verkar polisen ha många ouppklarade brott.

Kommentarer inaktiverade.