Det blommar på Odvalds

Nu står paradisäppelträden här på Odvalds i full blom….

….och de är precis så vackra som jag föreställt mig.

Rönnarna blommar och spirean och en hel del annat som jag inte känner igen. Schersminhäcken mitt emot vår uteplats slår nog ut vilken dag som helst.

Den här busken vet jag inte vad den heter och den ser väl i stort sett ut som en buske med vita blommor på, men så fick jag se fjolårsfrukterna…

…så otroligt vackra!
Är det någon som känner igen busken?

Uppdatering 21.40 Majsan tipsade mig om att det kunde vara en pärlbuske, på latin exochorda och jag tror att hon har rätt. I och för sig lär de inte tycka om kalkhaltig jord och det har vi ju här på Gotland, men blomman och fruktställningen stämmer överens, så visst är det den. Tack Majsan!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag har det inte blivit mycket uträttat. Först satt jag ett tag i shorts och linne och solade, sen klädde jag upp mig i solklänning och satt och såg på dopet och det var ju rent hjärtknipande vackert och vackrast av alla var Victoria.

Efter lunch klädde jag om mig igen till kjol och tröja och tog en promenad till biblioteket. Nu har jag lånat Karin Alvtegens Skam. Det ska bli spännande att se vad jag kommer att tycka om den, för vad jag har förstått är den något helt annat än den förra boken jag läste av henne, En sannolik historia.

På hemvägen fick jag gå in på ICA och köpa plåster. Bara fötter i sandalerna för första gången, då kommer man inte långt utan skavsår. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Trädgård. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Det blommar på Odvalds

 1. Gunnel skriver:

  Det var en underlig buske. Jag har aldrig sett något liknande. Ska bli spännande att se ifall någon känner igen den. Kram

 2. Anita Brehlin skriver:

  Det är många dagar att läsa igen nu när jag varit i Skåne. Det blommade fint där också även om det var kallt och jag fick uppleva en av sakerna jag alltid velat. Se Ale Stenar. Ibland kan jag ångra att jag inte följde med familjen till Skåne när dom flyttade. Onekligen har dom det alla bättre än jag och som sagt. Här har inte ens björkarna slagit ut ännu. Idag har jag börjat i växthuset i alla fall.

 3. Suss skriver:

  Så mycket trevligt jag har läst nu en stund och lite otrevligt också – Klintehamn. Du bor på ett mycket vackert ställe kan jag i alla fall konstatera, förresten, hela ön är fin, men extra roligt när man får ha så mycket blommor omkring sig.
  Jag hade nog också köpt de blåvita muggarna, de var verkligen fina. Växten med de vackra frökapslarna känner jag inte till, men hassel har väl något liknande, kan det vara en släkting? Nu ska jag skriva lite mer om resan, men på torsdag em, efter jobbet åker jag och min dotter till Majkens 1-årsfirande i Umeå, då blir det lite stiltje igen några dagar. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Nej den här busken har ingen likhet med hasseln, så det måste vara något annat.
   Jag kommer in till dig och kollar fortsättningen av er resa till Koblenz.
   Ha det så mysigt i Umeå!

 4. Kicki skriver:

  Jag vet inte heller vad det är för buske, men det är inte så konstigt, för jag är dålig på buskar och träd, är lite bättre på blommor.
  Så du böt kläder inför dopet, jag tittade inte ens på det, Vi var i skogen då.
  Boken Skam tror jag inte att jag läst, hon har ju så liknande namn på sina böcker, men en som heter Skugga av Alvtegen har jag läst och den var bra.
  Det är en ofantligt vacker tid nu kring pingst när allt bara exploderar i blomning. Träden som blommar hos dig är verkligen magnifika.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var väl inte direkt för dopets skull jag bytte, men man är ju inte så fager längre i shorts och linne, så en klänning känns lite trevligare 😉
   Skam är jättebra, men jag tycker inte att den heller kan kallas för deckare utan mer en relationsthriller.

 5. Hejsan Ingrid !
  Jag gick in till Dig från Kajsastina, men Du försvann, så jag fick leta på nytt.Då såg jag att Du hade haft flera bloggar innan.Ja det är ju inget konstig, men att jag aldrig sett det förut.Milo. Det kunde ju vara, som passar till mitt namn.

  Sannerligen har värmen och allt blomstrande, träden har slagit ut. De skrev att det åskat och regnat i natt. Inget av det har jag hört. Sov ända till Kl.7.30 nonstop, jag rensade landet framför mitt köksfönster igår kväll.Det blev jag trött utav. eller värmen.

  Den där konstiga busken , tänkte på en släkting till kastanjen kanske,
  vi googlar på det.

  Kram Majsan Mi

 6. Bettan skriver:

  Men sååååå vackra träden var.. Ja buskarna med så klart men träden fångade mig denna gång =). Härligt att få njuta av det fina vädret. Tyvärr är det på tok för varmt här hemma. mycket beror ju på att vi har en atriumgård & vinden kommer liksom inte riktigt åt då.
  Kram på dig vännen min 😀

 7. har googlat lite på den där busken, det vetesjutton vad det är för något, tänkte mig att det kan vara en släkting till just som jag skrev ovan, Pärlbuske. Det bästa är väl att fråga på Odvalds de kanske har en anteckning om vilka växter som finns i området.

  Kram

 8. kajsastina skriver:

  Paradisäpplen i blom, det varlängesen jag såg det. Minns att jag planterade ett sånt träd på ett av alla ställen jag bott på, i Umeå. Har aldrig sett en sådan buske du visar, men den verkar speciell. Jag har inte heller gjort så mycket idag. Satt i alla fall på balkongen ett par timmar och läste och stickade. Det är inte så varmt som hos dig, här tar jag inte på linne och shorts förrän efter midsommar kanske. Allt är något ånär bra är, fast att få orken tillbaka lär nog ta tid.
  kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är de här träden underbart vackra nu.
   Så skönt det är när man kan sitta ute och njuta med en god bok eller för min del ett korsord 😉
   Det gäller att ta vara på den fina dagarna, vem vet hur det kommer att fortsätta ❓

 9. Inger Maryissa skriver:

  Underbara foton, och Paradisträd är så ljuvliga när de blommar
  de får mig att minnas den första sommaren med mamma när vi hittade varandra på riktigt som mor och dotter
  och vi sa att denna försommar allt blommade extra mycket för oss…
  och allt blommade så mycket på träd och buskar har jag aldrig sett innan eller efter den sommaren
  Paradisträden sprängfyllda med blommor, och Kastanjeträden och Gullregn-träden fullkomligt dignade av blommor
  den sommaren var så speciell…
  och oj, vilken så speciell blommande buske / Pärlbuske du har bild på här
  det har jag aldrig sett förut
  kram

  • Ingrid skriver:

   Det kanske var en liknande vår det året in återförenades. Jag tror att allting blommar så rikligt nu för att det varit så kallt, när då värmen äntligen kommer blir det rena explosionen.
   Kram!

 10. Znogge skriver:

  Så vackert det är hos dig. Blommande träd är verkligen underbara. Ser välskött ut också. Själv fick jag se sammanfattningen av dopet och det gick bra det med. Högtidligt men ändå inte för stelt tyckte jag.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här är välskött och alla sätter en ära i att ha fint i sina små täppor.
   Det hade nog i och för sig räckt med sammanfattningen, men man har ju gott om tid 😉

 11. Mona skriver:

  Hej Ingrid!! Gud va kul och läsa lite från Gotland, har flyttat från Ö-a, till fastlandet, men bodde där 2007 till i år. Förstår att det blommar nu,funderar på olika buskar o träd imin ”gamla” trädgård, vilka som blommar, den busken du har i trädgården kan ja inte påminna mej att ja sett förut….Kommer att fortsätta läsa din blogg, jättekul!! 🙂 Mona

 12. Raija skriver:

  Vilken härlig färg det var på pärlbusken. Så fina bilder med alla blommande träd och buskar och jag njuter.

 13. Pia skriver:

  Underbara bilder 😀 Läste att du aldrig varit i Skåne!?!? Men det får du minsann ändra på . Du som kan så mycket om Skåne efter min adventskalender häromåret 😉 Du är alltid välkommen till Tollarp 😀

 14. Eleonora skriver:

  Du är en sann levnadskonstnär Ingrid! Så mycket trevligt du hade igår.

  Underbart vackra och väl uppväxta träd och buskar du har intill dig. Ljuvligt att kunna sitta på uteplatsen och ha allt det vackra blomverket framför sig. Trevlig onsdag! Kram

 15. Morten Pedersen skriver:

  Nydelige sommerbilder med flotte farger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *