Det finns hopp

De som valt sen semester kanske har dragit högsta vinsten i årets väderlotteri. Så skriver man i SvD i alla fall och det är bara att hoppas att de har rätt.

Visst måste vi ännu ha många fina sommardagar att se fram emot. Här på Gotland brukar augusti och början av september vara riktigt bra vädermässigt sett. Att det börjar mörkna om kvällarna märks redan. Man får tända lamporna tidigare och tidigare och det känns lite vemodigt att den ljusa årstiden börjar gå mot höst.

Gårdagen blev rätt fin till slut och jag satt ute i solen och hade det riktigt skönt, men idag är det grått och blåsigt. Planerna för dagen är lite oklara, men jag ska starta med att åka till Stenstugu och se om det finns några blommor som jag kan ta med till gravarna i Fröjel. Sen ska jag en vända till Konsum och se om jag kan slå mig fram bland alla turister.

Grattis Johanna! Se nu till att solen visar sig idag också och ställ inte till med något regn.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Det finns hopp

 1. Gunnel skriver:

  Augusti brukar för det mesta vara fin här, tycker jag, och i år har vi mycket som ska firas den månaden, så jag hoppas det blir som förr om åren.Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Mina föräldrar tog alltid semester i augusti för då brukade det vara varmt både i luften och i vattnet – fast jag minns ju bara härliga, soliga sommardagar fyllda av sol och lek 😆
  Idag har vi en vacker – hm – höstdag med sol och +12. Förhoppningsvis blir det varmare framåt dagen… Igår eftermiddag brakade det loss ordentligt här med skyfall och åska, men strax innan solen skulle gå och lägga sig kikade den fram på oss för att kolla läget.
  Önskar dig en fin och regnfri dag!
  Varm kram, 🙂
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Var det inte så när man var barn att somrarna var en enda räcka av soliga och underbara dagar. 😉
   Här har varit växlande väder hela dagen, men hyfsat varmt alla fall.
   Ha en fin kväll!

 3. Raija skriver:

  Förr när jag jobbade, tog jag alltid sen semester och min man gör det fortfarande. Det brukar nästan alltid bli kanonfint då när han börjar sina lediga dagar, nästan för varmt för värmböljan brukar träda in då. Så sommaren är inte slut än :D, även om man får tända lampor inomhus på kvällarna, vilket vi också börjat göra.

  • Ingrid skriver:

   Jag brukade ta ett par veckor i maj (för då åkte vi till Sicilien) och resten i augusti.
   Ännu ska vi väl få några sommarveckor innan höstrusket kommer. 8)

 4. Gun skriver:

  Hoppas verkligen på sommardagar i augusti. Dom har inte varit många hittills. Mörka kvällar, svala nätter och regniga dagar tyvärr. I dag lyser solen, och tur det för fammos sessa har 4 års kalas för kompisarna. I morgon är det släktingarnas tur, så det gäller att ta passliga lekkläder och barnasinnet med:)

  • Ingrid skriver:

   Jag var så orolig för att det skulle bli hemskt varmt i den här lägenheten mitt i högsommaren, men man ska inte ta ut bekymren i förväg. Det har inte varit några som helst problem. 😉

 5. Znogge skriver:

  Här har dagen varit ovanligt bra vädermässigt och för en gång skull blåser det inte halv storm! Vore härligt om det kunde hålla i sig ett tag…

  Ha en fin kväll!
  Kram

 6. Anita Brehlin skriver:

  Här varnar man för frost och snålblåsten från väst gör att man inte kan ha annat än vinterjacka på men ikväll far jag och dansar om jag så måste ha vinterskorna och toppluvan på. Skam den som ger sig. Inte ska vädret få besegra mig. Aldrig i livet.

 7. 😀 Hejsan Ingrid !

  Jodå träffen med Britt blev av, dum som jag var att jag inte fotade inne i restaurangen.Ibland glömmer jag den helt.Britt vill ogärna vara med på bild.
  Och jag har ju från våra förra träffar.Ho har inte förändrats är lika generös som
  vanligt.Alltid lika härligt med Britt för hon berömmer mig och märker skillnaden på mig nu och förr om åren. Hur jag mognat.tre timmar fick vi.Kl.18.20 gick hennes buss tillbaka mot Åda där kliver hon av och får gå fem km. till bostaden som ligger på en ö .I trosa skärgård. Igår såg hon en grävling utanför. Hu, så skulle jag inte kunna bo så isolerat.Skulle få lappsjuka,

  Hoppas Din dag varit fin också-

  Kram Majsan

 8. Kicki skriver:

  Tänk, vi har haft en HEL dag utan regn. Både här hemma (där vi inte varit) och i Köping (där vi varit) har solen skinit idag.
  Kram/Kicki

 9. Anne-Lie skriver:

  Min man har en vecka semester kvar och nästa vecka har de faktiskt lovat riktigt skönt sommarväder, då ska vi njuta.
  Kram!

 10. Bettan skriver:

  Har som tur är 14 dagars semester kvar ännu & jag hoppas då rakt att det ska finnas lite sol under dessa dagar =)
  Vi brukar annars ha vår semester som kommande vecka & 4 veckor fram.
  Jaja, lite sol har vi ju i alla fall fått & framförallt något som inte solen kan ge oss. FRIHET =)
  Kram

Kommentarer inaktiverade.