Det föll en tår igår

Jag kan inte låta bli att känna ett vemod i hjärtat när jag läser att Max Hansson, Payex grundare, har avlidit, bara 73 år gammal och jag måste erkänna att det föll en tår eller två igår när jag fick se det på helagotland.se. Jag visste att han var sjuk, men inte att det var så illa. Max var en av Gotlands genom tiderna största entreprenörer och kvitto på det fick han väl när han i maj förra året sålde sitt företag till Swedbank för 1.2 miljarder. Det är inte dåligt jobbat av en Romasork!

I tio år jobbade jag i det här huset och det är tio år som jag ser tillbaka på med glädje. Det var ett arbete där jag fick utvecklas och lära mig mycket nytt och jag fick vara med i it-utvecklingen, något som jag haft och har stor nytta av.

Jag tänker på resorna vi gjorde; Nyårsresan 1994 till Saalbach och kryssningen längs Turkiska kusten fem år senare, jag tänker på alla härliga julfester och andra tillställningar som vi anställda fick ta del av och jag tänker på Max, där han kom insvepande på morgnarna spridande en doft av gott rakvatten och senare på dagen när han kom med tumstocken i högsta hugg, på gång med planeringen inför någon renovering, för han var till 100% delaktig i allt som hände i företaget.

Jag har ännu kvar den här julklappen från den tiden företaget ännu hette Faktab

I dag har det varit mulet och det har farit lite snöflingor i luften då och då, men det var inte speciellt mycket att ta hand om upptäckte jag när jag gick ut för att skotta uppfarten, så jag tog mig en promenad ner på samhället.

På Konsum köpte jag mig en semla till kaffet, för det har jag ju inte fått någon på tre veckor. Jag har överhuvud taget ätit väldigt nyttigt på Teneriffa känns det som. Mycket grönsaker, lite bröd och inget godis alls och jag har nog gått ner något kg och det skadar minsann inte.

Hemma igen

Här har vaktmästaren kört och sandat, men annars syntes det inte till ett enda sandkorn på samhället. Tur att man har broddar!

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nyhetskommentar, Sorg. Bokmärk permalänken.

14 svar på Det föll en tår igår

 1. znogge skriver:

  Tråkigt när en kär person går bort så pass tidigt.

  Kram

 2. Laila skriver:

  Tråkigt att Max gått bort. Han fick inte njuta länge av sin pension. Skönt att han fick sälja företaget själv efter sina egna villkor.
  Kram

 3. Det blir alltid tomt, när någon man känt och respekterat, går bort.
  Lite snöflingor och nära nollan här idag. Broddar gäller även här…
  Kram, Monica

 4. Lena i Wales skriver:

  Förstår att det var ett sorgligt besked för dej. Du verkar verkligen ha trivs med ditt jobb och din arbetsgivare. Det är inte alla som kan säja samma sak.
  Och sork, det vet jag var det betyder!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Men så sorgligt besked. Även om du visste att han var sjuk, är det ändå svårt att känslomässigt förberedd. Då är det trots allt skönt att du har så många trevliga minnen av honom och från arbetsplatsen.
  Det känns positivt när du berättar att du har plusgrader hos dig även om de inte är så många. DEt ger hopp om en VÅR!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 6. Elisabeth skriver:

  Så trist att han avled så tidigt. Han hann ju inte sätta sprätt på alla sina pengar, menhan har förhoppningsvis haft ett rikt liv under tiden han verkat!

Kommentarer inaktiverade.