Det går trögt i år

Det är mulet och grått i dag, ett riktigt novemberväder. Jag släckte lamporna när jag läst tidningen, men känner att jag nog får tända dem igen, för det är mörkt inomhus fastän klockan är långt fram på förmiddagen. Och det regnar och regnar! Det regnade igår kväll när jag åkte hem från Kupan och när jag kom ut i köket för en stund sedan fick jag se att det regnar igen.

Nu fattas bara lite mossa och ljusen

Jag planerar och planerar inför julen, men kommer inte riktigt till skott, utan skjuter upp det ena efter det andra. Inte har jag köpt hem någon glögg, som är en av advents stora njutningar, och inte har jag köpt hem någon Trisskalender. En lång lista har jag gjort på allt jag ska handla hem till julbaket och jag hade tänkt åka och till Konsum och beta av den i dag, men när nu vädret är som det är…….

I eftermiddag blir det i alla fall trevligt, för det finns de som inte är så handlingsförlamade som jag. Yngste sonen bjuder oss alla på kalkonmiddag i dag och det ser jag verkligen fram emot. Jag har inte ätit kalkon sedan han bjöd på det förra gången och då smakade det riktigt, riktigt bra. Inte behöver jag köra själv heller, för Claudio kommer och hämtar mig.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent. Bokmärk permalänken.

18 svar på Det går trögt i år

 1. wiolettan skriver:

  Det låter som om du får en härlig och mysig onsdag. Det tycker jag om.
  Det är inte riktigt advent ännu så du hinner pyssla och greja. Ibland känner man inte för att hålla på och planera och ordna, det kan vara så många tankar som kommer. Minnen av alla andra jular man har varit med om, som kanske har varit helt annorlunda på något sätt. Vi får ta det hela lite pö om pö-
  Sköt väl om dig.
  Kram!

 2. skogsnuvan skriver:

  Här snöar det fast det är 18 grader kallt och jag har inte heller någon lust med ett dugg. Ingen som helst julstämning känner jag och det känns nästan besvärligt det som förut kändes roligt

 3. znogge skriver:

  Vilken trevlig onsdagsmiddag som väntar i alla fall. Kalkon är alltid gott D

  Kram och god onsdag!

 4. Gunnel skriver:

  Så trevligt att bli bjuden på kalkonmiddag. Än är det tid kvar till advent, men trist väder påverkar verkligen humöret och energin. Idag är det däremot soligt och fint hos mig, och jag kunde t.o.m. släcka lamporna…..annars brukar jag vilja ha tänt, för jag avskyr när det är skumt inomhus. Kram

 5. Visst känns det lite trögt att börja med julförberedelser när det är ett sådant gråväder! Precis så var det här igår, men idag är det faktiskt lite soldis och nästan ingen vind. Det blev ”städning” i trädgården på förmiddagen och det blir nog en promenad i eftermiddag. Man får passa på att vara ute när man kan!
  Tre julklappar är inköpta och på söndag ska vi baka pepparkakor med äldsta dottern på Schaggarp!
  Och ljusslingorna ute är på plats…
  Så härligt att bli bjuden på kalkonmiddag! Det brukade vi ha förr på juldagen, men det har inte blivit av de senaste åren…det är ju såå gott!
  Ha det så gott, då!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Ljusslingan ute har jag också på plats, men jag tänder inte förrän på lördag.
   Det var en riktigt god kalkon sonen fixat till.
   Juldagen har vi alltid inkokt lax.
   Kram

 6. Laila skriver:

  Vad härligt att bli bjuden på kalkonmiddag så här mitt i veckan. Det är lite trögt här också med julförberedelser. Maken städar dock alla köksskåp så det känns bra och jag har plockat bort lite gamla papper (mammas) som legat till sig.
  Kram

 7. Kicki skriver:

  Trögt var ordet. Jag kommer inte alls igång med det jag ska.
  Som tur var plockade jag mossa, vitlav och lingonris innan snön kom, men det ligger fortfarande i en kasse ute på bron. Så nån adventsstake är inte framplockad än.
  Kram/Kicki

 8. Musikanta skriver:

  Adventsstjärnan ska jag sätta upp och även adventsljusstaken med fyra ljus ska jag ta fram. Sen får det vara nog pyntat. Ska fira jul hos barnbarnen i Stockholm i år så jag får väl njuta av julpynt och julgran däruppe. Lite julbak ska jag väl försöka åstadkomma i alla fall.
  Kram

 9. Elisabeth skriver:

  Kalkon är riktigt gott! Har kalkonfiléer i frysen, som vi ska äta någon dag framöver. Känns så befriande att inte ha några måsten inför jul, men något i saffransväg ska det bli, då jag har me mig några påsar hemifrån. En har andan inte fallit på!

Kommentarer inaktiverade.