Det hjälpte inte…..

Tisdag 19 augusti 2008 | 18:00 | 19&#176

….att vi höll tummarna. Idag har vi sportat framför TV, jag och maken. Mitt intresse för OS:et är måttligt, men höjdhoppsfinalen med Stefan Holm höll mig fången i fåtöljen “to the bitter end”. Vår insats var att hålla tummarna för Stefan och det gjorde vi minsann krampaktigt, men inte räckte det. Han fick lämna sitt sista OS (och kanske sista stora tävling över huvud taget) utan medalj. Det är inte utan att vi tycker lite synd om honom. Och ännu mera synd är det om Susanna Kallur som ramlade så olyckligt i kvalloppet. Det kan inte vara lätt med all träning och all möda som lagts ner i förhoppning om att vara i form inför den här tävlingen och så går det så illa! Inte att undra på att tårarna rann. Therese Ahlshammars baddräkt sprack!! Ara Abrahamian fick en bronsmedalj, men ansåg sig feldömd och kastade den ifrån sig. Det verkar inte som om det här är Sveriges OS direkt.

Vad kan man annars säga om den här mastodonttävlingen? Att Kina fick den är nog ett riktigt stort misstag. Det är ingenting som kommer att göra tillvaron för kineserna lättare. Jag tror inte att öppenheten mot övriga världen kommer att bli annorlunda än innan OS. Jag hörde i radion idag att kinesiska staten sänt ut 400 milj broschyrer om hur kineserna ska uppföra sig nu under OS. Det finns anvisningar om hur de ska vara klädda till och med. De får inte ha vita sockor till svarta skor och klädseln ska vara diskret med högst 3 färger inblandade i dräkterna. Och så historien med den lilla flickan som inte fick sjunga själv för att hon inte var söt tillräckligt. Och en del av det ståtliga fyrverkeriet vi fick se i TV på invigningen var en datasimulering. Vad är det för land??? Man kan fundera på hurdan pressen på deras idrottsmän är och om de också fuskar sig fram?

Igår klarnade vädret upp, så efter lunch gick jag en lång och skön promenad. Åke var i skogen och tog vara på några vindfällen, så jag gick först ner och tittade till honom litet och sedan gick jag genom Masshagen hem. Det är mitt favoritställe året runt och där har jag varit sedan jag var liten. Pappa var väldigt naturintresserad och tog med oss ut i skog och mark och lärde oss massor om växter och fåglar och alla möjliga kryp. Allt kommer man ju inte ihåg, men något har nog fastnat.

När Åke kom hem från skogen satt vi ute i en blek höstsol och drack kaffe. Det var riktigt skönt ute, men rätt vad det var mulnade det till och så började det regna igen. Inte mycket, men det blev för blött att vara ute.

Vädret idag har varit mest mulet, så det har passat bra med inneaktiviteter i form av TV-tittande och daterande. Jag har uppdaterat Fotosidan med månadsbilden för augusti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förvånande, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.