Det kändes lite ovant….

…att inte åka till Kupan och jobba i dag när det är tisdag, men nu har Osteoporosskolan dragit igång på allvar och den är på just tisdagar, så i eftermiddag åkte jag till Visby i stället. Vi var åtta damer i mogen ålder som fick lyssna till ett föredrag om Osteoporos och Dexamätning och sedan blev det ett gympapass. Det var några mycket trevliga och lärorik timmar. Jag missar några gånger när jag åker till Sardinien och det är synd, men jag visste inte att den här kursen skulle börja när jag bokade resan.

Det har varit soligt
och jättefint väder i dag och på förmiddagen funderade jag på att klippa gräset, men det regnade i natt också, så det var för vått, men när jag kom hem var det torrt och bra, så nu är det klippt.

Jag tycker att det bara är ett par veckor sedan vaktmästaren klippte de allmänna gräsytorna, men på den korta tiden som gått har det kommit upp massor av svamp i gräsmattan. Vad det nu kan vara för någon sort? Jag är dålig på svamp, så för mig får de vara ifred.

Den här är jättestor och väldigt vacker och kan nästan fungera som fågelbad.
Det är väl en riska av något slag.

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Det kändes lite ovant….

 1. Znogge skriver:

  Jag är hopplös när det gäller svampar och känner i princip bara igen flugsvampar. Därför plockas det aldrig utan mina får komma från butikens grönsaksdisk.

  Lärorikt och nyttigt att sätta sig på skolbänken igen även om det inte var ett helt traditionellt ämne.

  Kram och god kväll!

 2. Musikanta skriver:

  Jag plockar bara soppar och kantareller. Kanske de som du visar är fina matsvampar – men jag skulle heller inte våga äta några som jag inte visste vilka de var. Härligt att se fram emot en resa till Sardinien, en ö som jag aldrig varit på och som verkar väldigt spännande.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar plocka vårmusseroner, men på hösten blir det inte så mycket. Hade jag hittat kantareller skulle jag plockat dem, men jag vill inte gå i skogen för risken att få fästingar på mig och går man inte i skogen får man plocka sina svampar i butiken i stället.
   Kram

 3. Ja, dom svamparna känner jag inte heller till, men gissningen att den bruna är en riska är nog inte så dum!
  Det låter ju bra med den där kursen, alltid bra att känna till sin sjukdom ordentligt!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Helena skriver:

  Skola är bra, hoppas du lär dig att ta hand om kroppen. Tänk på att när du är på Sardinien får kroppen sol och värme, och D-vitamin.

 5. Elisabeth skriver:

  Den typen av svampar kan jag inte. Bra att du får undervisning kopplad till träningen. Det tror jag är ett bra sätt för att motivera sig själv.

Kommentarer inaktiverade.