Det kändes som om….

…det bara var några timmar sedan jag lämnade Rondo igår, när jag stegade in där igen klockan halvnio idag. Johanna Svanborg, ordförande i Klintehamns företagarförening och ägare av Klintehamns Kläder, jobbar för Klintehamns utveckling och hon hade kallat till ett frukostmöte. Skaran var inte så stor den här gången, men vi var i alla fall en 15-16 personer som satt runt bordet och försökte komma med lite kreativa idéer.

En av dem var att vi skulle försöka få någon att engagera sig i den avsomnade hemsidan Klintewebben, som inte uppdaterats sedan 2008. En bra hemsida som presenterar samhället och de företag och föreningar som finns där måste vara ett bra hjälpmedel för nyinflyttade Klintebor. Vi har ju samhällets eget informationsblad, Klintebladet, som utkommer en gång i månaden, men alla som väljer bort reklamen i sina brevlådor blir av även med den. Nej, en bra och överskådlig hemsida skulle nog göra susen!

Gullvivorna i min gräsmatta börjar blomma

Vid halvtolv-tiden var jag hemma igen och då gick jag ut på en promenad i det sköna vårvädret. Jag gick Värsändekvior och egentligen hade jag tänkt fortsätta till Stenstugu, för jag var bjuden dit på lunch, men jag svängde in på gamla banvallen och fortsatte hem till Odvalds och sedan tog jag bilen upp till Stenstugu.

Vi satt ute efter maten och njöt av solen och den härliga fågelsången från lärkor och koltrastar. På gräsmattan gick stararna och plockade mask och kajorna flög fram och tillbaka över huvudet på oss. Sedan mulnade det till och blev kyligt och då åkte jag hem igen och Eva satte igång att rensa ogräs i grusgångarna.

Nu ska jag se om jag kan lägga in några foton från gårdagens SPF-fest på vår hemsida och så ska jag skriva ett referat till tidningarna. Det gäller ju att vi syns, så att vi kanske kan få ännu flera medlemmar.

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Stenstugu, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

27 svar på Det kändes som om….

 1. Znogge skriver:

  Så trevligt att bli bjuden på lunch hos Eva och hennes familj. Dessutom smakar det alltid så bra att sätta sig till dukat bord!

  Kram

 2. Oldmolly skriver:

  Ja, visst är det en underbar tid nu. Njut så mycket du bara kan 🙂

 3. Vonna skriver:

  Hej Ingrid, blev så glatt överraskad när jag äntligen fick se ett nytt inlägg från sonen o sambon idag. Vill verkligen tacka dom för det. Älskar att se deras fina hus o trädgård. Varför skriver jag inte det på deras instagram? Därför att jag inte kan!! Blir glad om du skickar en hälsning till dom kram.
  Tack för bilderna på SPF hemsida.
  Önskar dig en riktigt mysig kväll.

 4. Karin skriver:

  Fina gullvivor!

  Nu finns maj månads lördagsbloggteman på min blogg.

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Åh gullvivor! En av mina vårfavoriter! Kanske bladrosetterna på sin höjd finns om jag går ut med förstoringsglas! Ja du, hemsidor som inte uppdaterats på ett tag finns det gott om ute på nätet har jag en känsla av. Hoppas ni hittar nån som kan förbarma sig över den. En förening som det är fart i för övrigt har väl användning för en aktuell hemsida kan jag tänka 🙂

 6. Lisa skriver:

  Hemsidan behöver nog uppdateras ja. Vi som är ute på nätet mycket är ju beroende av uppdaterad info, och man blir lite tveksam om informationen är så pass gammal. Lycka till! 😀

 7. TantGlad skriver:

  Det är värkligen en härlig tid nu. Naturen har ju så mycket fint att erbjuda och det helt gratis..
  En jättefin ny vecka önskar jag dig.
  Kram.

 8. Hillevi skriver:

  Gullvivor! Härligt. Tänk att du har Stenstugu på gångavstånd om du vill.
  Jag har en ”Ej Reklam men gärna samhällsinformation,tack!”-skylt på min brevlåda, så jag får den delen.

 9. Gunnar skriver:

  Vanligt fel med hemsidor tycker jag att dom snart blir inaktuella om dom inte förnyas kontinuerligt.
  Hur många föreningar är du medlem i?

  • Ingrid skriver:

   Jag är med i styrelserna i Röda Korset, SPF och i vår bostadsrättsföreningen. Klintehamns framtid är ingen förening, utan ett nätverk, där de olika föreningarna i Klintehamn ska försöka samverka för att försöka bryta den nedåtgående trend som håller på att utarma samhället.

 10. wiolettan skriver:

  Mysig dag som du har haft, tycker jag. Tänk att sitta och njuta, ute, med allt som naturen visar oss nu. Det är spännande att se, dag för dag.
  Du är som min man, tror jag, jobbar för SPF på olika sätt. Fint att du kan så mycket med datorer och kan sköta den biten.
  Trevlig måndag och ny vecka.
  Kram!

 11. Skogsnuvan skriver:

  Kan se framför mig så härligt att sitta i solen och lyssna till fåglarna. Det blir väl du som får uppdatera hemsidan skulle jag tro och då blir det nog bra.
  Idag har kommit en hel flock med rödsjärt som nog är på väg någon annanstans. Jag har med mycket möda fått tag i ett par små påsar solrosfrö men det är slut överallt så när fröet är slut blir det väl brödsmulor som dom kan få för än är inte vintern slut och småfåglar och ekorrar har inte mycket att äta. Stökar lite ute i den mån jag kan. Imorgon blir det läkarbesök. Få se hur det går.

  • Ingrid skriver:

   Nej, den där Klintewebben befattar jag mig nog inte med. Det behöver nog börjas om helt. Webbmastern för Klintewebben vill dessutom inte släppa den ifrån sig om han inte får betalt för den. 🙁
   Lycka till på läkarbesöket!

 12. Kicki skriver:

  En hemsida behöver verkligen uppdateras. Jag har hur dåligt samvete som helst för min, men ändå vill jag inte lägga ner den.
  Jag får fortsätta att nöja mig med bloggen verkar det som.
  Vad har Krister för bloggadress? Om han vill lämna ut den. Jag vill också se det fina huset och trädgården.
  Vad trevligt det måste vara att du så ofta kan återkomma ”hem” till Stenstugu, att dessutom bli bjuden på mat är ju aldrig fel.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det är likadant med min hemsida, där händer inte heller något. Det är bara själva startsidan som överenstämmer med min bloggsida Namn&Nytt där det händer någontng.
   Kristers blogg finns i min blogglista, Levander-Nyström heter den. http://www.levandernystrom.com/
   De är också dåliga på att uppdatera nu för tiden.
   Kram

 13. Var det ingen som frågade dig om inte du kunde uppdaterat Klintewebben lite – du är ju duktig på sånt 🙂
  Men kanske det är för tidskrävande jobb? Hur som helst, gamla webbsidor kan ju irritera lite, om där är gamla adresser, telefonnummer och sånt.
  Kramar!

 14. Lambergsfrua skriver:

  En skön söndag med diverse aktiviteter. Hemsidor behöver uppdateras kontinuerligt annars tröttnar folk på att besöka dem. Vi har det problemet i vår bostadsrättsförening. När jag slutade var det ingen som kände sig manad att ta över och samtidigt bytte HSB ”leverantör”, då den gamla helt enlelt slutade p.g.a minskad lönsamhet. Det betyder ett helt år utan någon uppdatering, vilket jag tycker är bedrövligt. Jag startade föreningens hemsida och nu har den gått i stå. Vem bryr sig då om att besöka den?
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Precis som du säger, en hemsida måste hållas uppdaterad. Jag har ju startat en hemsida för vår bostadsrättsförening och gjorde en ”vanlig” hemkodad sida först, men nu har jag bytt till en wordpressvariant. Det blir så mycket lättare då för den som ev ska ta över efter mig.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *