Det kom i rättan tid….


….regnet! Juli startade med ett välbehövligt regn. Jag vaknade vid 6-tiden i morse av att det smattrade på taket och det blev en ordentlig skur. Just som man nästan gett upp hoppet om gröna gräsmattor, så fick de en riktig uppfräschning. Jag vattnar aldrig på gräset, för jag vet att så fort det kommer en skvätt regn, så grönskar det igen, hur torrt och brunt det än varit. Vi fick 10 mm här och på en del ställen på ön har det kommit över 40 mm idag. Trots regnet har det varit mellan 20 och 25&#176. Vid 11-tiden började solen visa sig igen och sedan har det varit lite växlande molnighet. Just nu mulnar det igen, det kanske kommer mera regn senare idag.
På förmiddagen satt jag vid datorn och gjorde bokföringen för maj och juni. Och sedan förde jag över några månader från 2006 års arkiv till den här bloggen. Nu är det inte så många månader kvar. När jag nu går igenom vad jag har skrivit om de här åren jag hållit på med bloggandet, ser jag att det är väldigt mycket väderprat och det här inlägget är ju inget undantag. Dessutom har jag skrivit väldigt mycket om vad jag ser på TV och varför. Någon, jag vet inte vem, skrev i en kommentar att hon inte brydde sig om att kolla TV-tidningen längre, utan kollade i min blogg om vad som var sevärt.
Åke hade tittat i GA:s evenemangstips och fått se att Gotlandsmusikens brassband skulle ha en brunnskonsert i Parken i Klintehamn efter lunch, så vid 13-tiden åkte vi ner dit och det var riktigt trevligt. Det var inte så många som hade hittat dit, men vi som var där uppskattade verkligen musiken.


Här spelar de Gotländsk Sommarnatt.

När konserten var slut åkte vi till Klintehamns biblioteket där det är en utställning med tavlor av en konstnär från Sproge just nu. Det var väl ingenting som jag gillade speciellt mycket, men det var kul att ha sett dem i alla fall. Sedan gick jag in på ICA och köpte 6 pelargonior. Krukorna med de sönderblåsta penséerna har sett så bedrövliga ut. Det fanns ännu rätt mycket blommor och knoppar kvar, men de såg inte snygga ut i alla fall. Nu har jag planterat pelargoniorna och det ser riktigt bra ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV o Video o Kultur, Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Det kom i rättan tid….

 1. Znogge skriver:

  Vi har nästan rena sanden här så även om det regnar en del är gräset inte speciellt grönt. Tyvärr… Jag vattnar inte heller för det gör inte så stor skillnad och är ganska onödigt! Får se om regnet når oss också…
  Kram!

 2. Henry skriver:

  Snygga pojkar!
  Ha en fin kväll!
  Kram!

 3. elisabet skriver:

  Kan du inte skicka hit lite regn………..och gärna lite åska också för det är så kvat här.

 4. Karin skriver:

  Det där med regn tar väldigt olika. Igår var det åska över syd/väst Skåne, och Lund hade fått 70 mm regn. Vi som bor 2 mil därifrån fick inget!
  Jag har också köpt nya uteblommor, margueriter och pelargoner.
  Kram Karin

 5. Sylvia skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Vilka goa killar i härliga kavajer. Kan tänka att det var njutbar musik att lyssna till en vacker sommardag.
  Hörde på väderleksrapporten att Gotland skulle få lite välkommet regn.Här kom det inte en droppe.
  Nu ska jag läsa vidare i din blogg för jag har missat en del.
  Har också svårt att få ihop det där med Eufori på Skansen??
  Kram/ Sylvia

 6. Mien skriver:

  Blåsorkestrar är det bästa som finns! Önskar jag hade varit där!
  Skönt att du håller koll på regnet, jag får ju aldrig ha min regnmätare ifred. Tio milimeter kan nog stämma att vi fick också.
  Mien

 7. Eleonora skriver:

  Vi fick litet regn i natt men morgonen var varm som vanligt och dagen har jag tillbringat med att följa min väninna till hennes buss vid Bussterminalen i Sthlm. Sedan hem kvickt och tillbringat dagen inomhus i svalkan.(!)
  Nu ska jag laga ihop litet rester som blivit över och ta ett glas vitt. Jag slappar nu med gott samvete efter tre intensiva, varma dagar.
  Ha det gott och kram

 8. Ann-charlott skriver:

  Hejsan min vän. Tusen tack för ditt besök. Ser att ni har fått lite regn. Här har vi inte fått något alls på flera dagar. Så det behövs allt komma lite för alla växter runt om i naturen. Vi har fullt upp som du såg. Men vi kopplar av också mellan varven så man inte jobbar och jobbar för att det är sem. Ha nu en underbar helg min vän. Ta väl hand om dig. Kram Ac