Det ligger ett lock över Gotland….

…sa de på väderleksrapporten och det stämmer nog, för den där märkvärdiga solen har inte synts till så mycket idag, men det är skönt ute ändå.

Jag har varit ute och tagit bort granrisen från mina små rabatter och därunder tittar krokusen fram. Nu fattas bara lite solsken så sätter de säkert fart.

Igår kväll var jag på ett årsmöte igen och den här gången var det Röda Korsets Klintekrets, som hade möte. Efter årsmötet var representanter för C.O.S., vilket står för Childrens of Santo Niñjo, och berättade om det barnhem de byggt för hemlösa gatubarn på Filippinerna, på en ö som heter Bohol och sedan drack vi kaffe och åt härliga hembakade semlor.

Jag blev invald i styrelsen och kvällen avslutades med ett konstituerande styrelsemöte. Man vill att jag ska ta uppdraget som sekreterare, men det tål att tänka på ett tag. 🙄

Idag är det först Onsdagsträff i Skolgården i Fröjel på programmet och i kväll ska jag gå på Klinte Filmstudio och se filmen Snön på Kilimanjaro.

Dagens ordspråk:

Med lögner kan du kanske ta dig fram i livet – men du kan aldrig vända åter.

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Röda Korset, Vårtecken 2013. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Det ligger ett lock över Gotland….

 1. Znogge skriver:

  Grattis till förtroendet! Du är ju skrivvan så varför inte 😉 Men det beror så klart på hur mycket arbete det innebär…

  Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Visst är det skönt ute. Vi tog en liten promenad på förmiddagen. Jag har plockat in lite vintergäck och satt i en vas. Jättefint. Snödropparna i syrenhäcken har jag glömt att titta efter men de är nog på gång liksom krokusen.
  Du har en trevlig eftermiddag och kväll framför dig verkar det som. Ha en bra fortsättning på dagen.

 3. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Läcker header du har lagt ut 🙂

  Grattis till att du blev invald i styrelsen!

  Du har ju SPF att sköta om också och din blogg, hemsida och mycket annat, så kanske det räcker med att vara med i styrelsen? Som du skriver, det tål att undersökas hur mycket jobb det egentligen innebär. Inte alltid man vill binda upp sig och nu när våren/sommaren anl. är det gott att förfoga över tiden som man vill.

  Det där locket ligger även här för attans vilken dimma vi har nu, ser knappt ut. Känns i huvudet när det är lågtryck.

  Så ska du ut och roa dig igen läser jag och det låter trevligt. Hoppas filmen faller dig i smaken!

  Trevlig kväll! Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det har verkligen varit en händelserik dag, som avslutades med en riktigt trevlig film. Man satt med ett småleende på läpparna nästan hela tiden,

   Vad beträffar uppdraget som sekreterare för RK har jag inte bestämt mig. Jag ska ta ett snack med den avgående innan jag beslutar mig för hur jag ska göra.

   Kram!!

 4. Anne-Lie skriver:

  Och jag har haft en en riktigt härlig vårdag idag. Solen har lyst från en klarblå himmel, det droppar från taken och fåglarna sjunger så fint. Vi har haft +9 grader och jag har suttit ute i solen och njutit.
  Hoppas du får lite sol i morgon.
  Kram!

 5. Gunnar skriver:

  Sol har vi gott om men några krokusar har inte stuckit upp ännu.
  Ja du tänk dig för innan du tar på dig sekreterarsysslorna ha,ha. Kassören o sekreteraren är dom som jobbar mest i en förening. Fast det är ju intressant o kul också.

 6. Kicki skriver:

  Bara det inte blir för mycket för dig om du blir med i den ena styrelsen efter den andra. Men jag utgår ifrån att du själv vet hur mycket du orkar ta på dig.
  Är det en forsythiakvist du har i headern? Väldigt fin och vårlik.
  Här har solen skinit hela dan. 22 grader på altanen var inte helt fel. Nu börjar det likna nåt. Kraftigt takdropp och dagsmeja.
  Kram/Kicki

 7. Sylvia skriver:

  Här har vi haft en härligt solig dag. Vi kunde sitta på balkongen en stund med jackan på och fåglarna har börjat tjattra så smått i parken. Det bådar gott 🙂
  Så roligt med förtroende men tänk två gånger vad du gör. Sekreteraren brukar ha det hett om öronen. Dina krokus artar sig fint, att de orkar upp i den kalla myllan.
  Kram och ha en fin filmkväll! 8)

 8. Ah, så härligt med vårtecken! Det är en härlig tid just nu då det blir ljusare och ljusare, hörs dripp och dropp och doftar våt sand och skog.
  Det där med att vara med i föreningar, man vill ju gärna hjälpa till och att sitta i en styrelse är inte betungande… men jag känner igen det där ”du kunde ju vara sekreterare”… skulle nog också fundera på saken ett tag 🙄

 9. Hejsan Ingrid !

  Kul att det rör på sig och Du också.

  Det gjorde jag idag med, for till stan och
  uträttade lite och köpte några prylar .
  Solen sken det var så varmt, var in till TomTits fråga
  om börsen kommit tillrätta. Nix.
  Men Anette som jobbade där då ,nu med blev jätteglad
  över att se mig, Det var kul .Jag var där Dec.98-Juli -99.

  Kram MAJSAN Mi

 10. Ann-Marie skriver:

  Godkväll Ingrid!
  Har varit i Klinte i e.m. fick en riktigt skön promenad ut på hamnen och sedan runt i kvarteren. Varje gång slås jag av att det finns så många stora hus i Klinte, en del ser så inbjudande ut men många är i stort behov av renovering. Hur kan det komma sig att det byggdes så många stora hus i Klintehamn?
  Att vara sekreterare minns jag som en krävande uppgift, men också kul för man är ju lite av spindeln i föreningen. Kassör däremot skulle jag aldrig ta på mig, gillar inte siffror. Dottern är matematiklärare på gymnasienivå och den begåvningen har hon inte efter mig kan jag säga.
  Att sitta i valberedning är också något jag undviker efter en period i Hem o Skola på den tiden barnen var i skolåldern. Det skulle raggas ny ordförande och det var inte lätt.

  • Ingrid skriver:

   Det fanns många rika handelsmän i Klintehamn på 1800-talet och de skulle givetvis ha stora vackra hus att skryta med.

   Kassör har jag varit i Fröjel RK och det var inte särskilt betungande, men jag vet inte riktigt vad det innebär att vara sekreterare? Jag ska ta ett snack med den avgående innan jag bestämmer mig.

 11. Janne skriver:

  Idag käner jag mig ledsen och trött och lusten att blogga har försvunnit. Ha det bra !

 12. Rigmor skriver:

  Lock eller inte…ni har i alla fall kommit längre än vi när det gäller krokus!! Här är det mängder av snö kvar, och några plusgrader under gårdagen gjorde varken till eller ifrån, och nu på morgon -4. Det är segt…
  Oj då…jag som ”trodde” så benhårt att en tidningsartikel och bilder fick man scanna av…Tur du har koll…*skrattar’, så jag inte lurar in dej i fördärvet!! Men nu får vi hoppas att de ger sin tillåtelse, vi på fastlandet är ju lite nyfikna av oss…*blink,blink*…
  Förstår om du tar dej en funderare på uppdraget i röda korset. Jag är absolut ingen föreningsmänniska, så för mej vore valet enkelt…
  Ha en bra fortsättningen på dagen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas också på att de svarar snart så att jag kan få lägga ut det där reportaget.

   Jag känner nog att jag inte kommer att ta uppdraget. Någon som varit med i styrelsen tidigare borde göra det. 😉

 13. Raija skriver:

  Grattis till styrelseposten. Kul att komma iväg ibland och träffa folk som har samma intressen som en själv.

 14. Caroline skriver:

  Jag tänkte själv börja med vårtecken varje vecka på min husblogg, med start på måndag.
  Var ju med i Vårteckenutmaningen förra året, men det verkar inte bli någon i år, så jag kör själv, precis som du. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *