Det ljusnar

Dagen har varit skaplig trots den dåliga inledningen. Yrseln besvärar mig inte så mycket längre, men jag får röra huvudet lite försiktigt.

Vädermässigt ljusnar det inte direkt, snarare tvärtom, för det där väldiga regnet som skulle komma in på förmiddagen blev det inte mycket av. Efter de där första dropparna blev det uppehåll igen, men nu verkar det bryta ut.

Bullarna ser rätt skapliga ut och de smakar bra. Jag äter alltid en nygräddad bulle med en kopp kall mjölk till, så fort den första plåten kommer ur ugnen, och de fick godkänt. Baket är inte så stort numera, jag fick väl 38 bullar. Förr bakade jag alltid på 2 l mjölk och då brukade det bli nästan 100.

Nu hoppas jag att det blir skapligt väder i kväll, så att jag slipper ta ut bilen för att ta mig till Klintehamns Kläder. De har en kundkväll med Anna Ulmstedt som föredragshållare och den har jag anmält mig till.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan. Bokmärk permalänken.

10 svar på Det ljusnar

 1. Gunnar skriver:

  Det var väl skönt att det känns bättre för dig nu. Tillvaron går ju lite upp och ner. Jobbigt med yrseln. Är det nåt som kommer o går? Som du har lärt dig att bemästra eller lindra?
  Själv har jag planterat lökar i ösregn idag. Tveksamt om det var så smart med tanke på alla förkylningar som jag har haft. Det finns en plantförsöjning nära gårde som drivs av Holländare som är proffs på allehanda lökar.

  • Ingrid skriver:

   Nej, den här yrseln kom helt plötsligt bara och hade den hållit i sig hade jag nog sökt för de, men det värsta gick över ganska kvickt. Jag får väl se hur det känns i morgon.
   Hoppas att dina lökar kommer att ta sig som de ska!

 2. Borde väl försöka baka bullar nån gång… har faktiskt aldrig gjort det, i tron att det är jättesvårt 🙂 Bröd och kakor har jag bakat – Dina bullar ser goda ut! Nästan så man känner doften av dem!

 3. Skogsnuvan skriver:

  Så goda bullarna ser ut. Synd att du bor så långt bort annars skulle jag dyka upp och nappa åt mig en. Jag kan inte baka bullar. dom blir både hårda och små. Min son säger att jag är ovänner med pösarna (jästen) och det har han nog rätt i. Hoppas du slipper yrseln för jag vet hur otäckt det är. Jag hade det så fort jag reste mig när jag hade sorkfeber.

  • Ingrid skriver:

   Du skulle ha fått med dig en hel påse bullar hem, men nu går det ju inte.
   Yrseln blev bättre under dagen, men jag känner mig ännu inte helt bra.

 4. Skatan skriver:

  Bullarna ser fina och inbjudande ut. Jag förstår att du smakar på en så fort du tagit ut den första plåten. Oj vad jag blev sugen …

  Kram!

 5. Louise skriver:

  Vad duktig du är! Jag bakar bara till jul numera … 😛
  Kram

Kommentarer inaktiverade.