Det mesta var sig likt..

…på 2011 års påskafton, förutom vädret, för hur ofta firar man påsk i rena sommarvärmen? Yngste sonen och hans sambo var här hos oss på eftermiddagen och efter ett par sköna timmar ute i solskenet på terrassen åt vi middag och


påskbordet såg ungefär likadant ut som vanligt. Variationen är inte så stor från det ena året till det andra, men förutom sill, ägg och lax åt vi råstekt potatis och nötytterfilé som varmrätt och förstörd sockerkaka till efterrätt. Efterrätten är en skål med skivad sockerkaka, djupfrysta jordgubbar och vispgrädde. Man låter sockerkakan dra åt sig saften från de tinade jordgubbarna och så slår man lättvispad grädde över alltihop. Det är en favorit!

Lika härligt sommarväder var det på långfredagen och då tog vi oss en biltur på förmiddagen. Först var vi på kyrkogården och vattnade och sedan körde vi till Gustavs och Valby bodar. Det var alldeles stilla, vindkraftverken i Klintehamn rörde sig inte, utan stod som vita statyer mot himlen, där ett lätt dis skymde solen en aning och havet var spegelblankt. Utanför en av bodarna satt ett sällskap och drack kaffe och längs stranden gick en familj med fyra små barn och strosade.

      

I länningen låg småbåtarna på rad. Bilderna är klickbara!

länning, landnings-, förtöjnings- och uppdragningsplats för båtar, i äldre tid vanlig vid Nordsveriges farvatten och på Gotland.

På långfredagens eftermiddag satt jag ute i solskenet och läste. Den här gången var det Mari Jungstedts bok Den farliga leken och den var jättebra. Jag kunde inte släppa den, så när det inte gick att sitta ute längre satt jag i köket och läste färdigt den. Jag ska uppdatera Bokhyllan med en recension vid ett senare tillfälle.

Med den här värmen så utvecklas allting i naturen i rekordfart, men när jag tittar tillbaka i mitt fotoarkiv kan jag se att det är mycket som fortfarande är sent för årstiden. Jag har många foton från andra år tagna i slutet av april där tulpaner, hyacinter och pingstliljor är fullt utslagna och man skulle kunna tro att fotona var tagna i mitten av maj eller ännu senare.

De här tidiga tulpanerna är i alla fall i fullt flor nu och det står inte på så är de överblommade, men då finns det som tur är andra som tar vid.

Ha en fin fortsättning på påskhelgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det mesta var sig likt..

 1. anki skriver:

  härlig påsk ni har haft 🙂 ser smaskigt ut på det påskbordet.

  samma härliga väder här med, helt otroligt…

  ha en fin dag

 2. Tina skriver:

  Den där efterrätten lät god…. Den ska jag ”sätta bakom örat”. ;o))

 3. God fortsättning på Påsken !

  Madeleine med sin lilla familj kommer förbi idag, vem det blir som först får besök av dom det bir Torekällberget där de ska äta sin medhavda picnic.Sen tror jag det blir till mig då kommer för jag bor närmare Torekällberget än Dennis som bor i Lina Hage.Jag kan gå till T-berget härifrån.Maggan ville jag skulle det.Men det är långt även fågelvägen.Men med bil går det undan.Fixat Påskpresentpåsar till Filippa o.Felix med lite påskäggsgodis + en tjuga.

  Kram Majsan

 4. Znogge skriver:

  Men påskens mat är väl ganska så tratidionell. I alla fall när det gäller ägg, sill och lax. Efterrätten lät väldigt god. Så somrig…

  Ha en fin påskdag!

 5. Corina skriver:

  Blev inget Påskbord för min del eftersom jag tillbringade den mesta tiden på jobbet och min lilla ledighet tillbringade jag hemma ensam då familjen firade Påsk i Sorsele. Men det går det också 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *