Det nyglade i fingrarna

Dagens förmiddagspromenad var ingen behaglig upplevelse och när jag kom in i värmen igen nyglade det i mina fingrar så att det riktigt värkte. Det är ungefär 0-gradigt nu efter en morgon med ett par minusgrader, men vinden gör att kylan går genom märg och ben. SMHI påstår att det ska blåsa ännu mera i eftermiddag och att det ska kunna komma en och annan snöby, så jag ville inte vänta med dagens vända. Igår blev det bara bilåkning, så jag hade lite dåligt samvete.

Jag höll mig på stigarna och småvägarna i Valleskogen, för där får man i alla fall lite lä.

Invid en trappa på Norra Kustvägen fick jag se något gult bland löven. Nog gör de skäl för namnet vintergäck.

Nu är det snart dags för lite lunch och i eftermiddag ska jag in till en granne och se om jag kan hjälpa henne klippa och klistra. Det är med andra ord ”daterande” på gång i dag också.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Promenader. Bokmärk permalänken.

16 svar på Det nyglade i fingrarna

 1. Det kan verkligen göra ont. Man kommer väl ihåg alla skridskoturer iviken aj aj aj. Men kul var det iallafall. Kram.

 2. Kicki skriver:

  Jag frös om en tumme igår när jag var ute med hundarna. Det gjorde ont som attan.
  Kram

 3. Gunnel skriver:

  Vad heter nyglade på svenska? Förstår vad du menar, men kan inte komma på rätt ord. Hos mig vräkte snön ner i natt och det kommer fortfarande lite flingor singlande. Kram

 4. Gunnar skriver:

  Bra gjort av dig att ändå komma ut. Lätt gjort att man håller sig inne. Minusgrader är väl ok men kombinerat med vinden så blir det jobbigt.

 5. ”Nyglar” i fingrarna, ja, precis så känns det faktiskt! Men numera har jag ett par ”tumvantar” av skinn, fodrade med fingervantar av fleece, och då håller jag mig varm, så att jag slipper att det det nyglar i fingrarna!
  Har precis kommit in efter en promenad; här är det c:a 3 minusgrader, nästan vindstilla och ca 1 dm snö! Ganska skönt, faktiskt! Och himlen över havet var mörkt lilablå, så det lär väl komma mer snö. Mina vintergäck är nu helt försvunna under snön…
  Kram, Monica

 6. Inte mycket snö där, men blir ju attans kallt om det blåser.
  Kram!

 7. Znogge skriver:

  När jag promenerar i vinterväder har jag en tunn dunjacka under min duffel och på händerna tumvantar av fårskinn. Det är det enda som håller mina fingrar hyfsat varma för vanliga handskar räcker inte.

  Kram och trevlig kväll!

 8. Vonne skriver:

  Sådär otäckt kallt var det häromdagen här med fast man lurades tro det var skapligt pga att solen var framme. Men ack när jag gick ut – snålblåst och ca minus 8. Den upplevda kylan var säkert flera grader ytterligare. Så det nyglade i mina kinder när jag sen kom in. (eller är det bara i händer det kan nygla kanske). Då är det bra skönt att vi har ett eget mysigt krypin att värma oss i. Det är ju inte alla som har. Tänker lite på TV-programmet gatans kör där flera har det svårt. Richard tycker jag är fantastisk som kan ta sig an dessa personer så fint.
  Och inte ska du alls ha dåligt samvete för du tar till enbart bil nån dag då och då. Du verkar ju vara flitig med promenaderna också.
  Kram och trevlig kväller

  • Ingrid skriver:

   Det kan nog nygla lite varstans när man varit ute i kylan. Jag tyckte att det nyglade i mina lår igår när jag kom in. Jeans är inte det bästa plagget när det är kallt.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.