Det regnar i dag

Jag vaknade i vanlig tid i morse och trodde att det var något fel på klockan, för det var fortfarande alldeles mörkt i rummet. Efter att ha snurrat runt i sängen några gånger gick jag upp, drog upp persiennerna och kunde till min glädje se att det regnade. Det känns väldigt ovant att det är så mörkt mitt på dagen, så att man måste tända lamporna.

Nu har jag stått ute ett bra tag och lyssnat på suset från regnet och njutit av ljudet av skvalandet i stupröret. 10 mm hade det kommit i regnmätaren för en stund sedan och ännu regnar det. Härligt tycker jag och det tycker säkert naturen också.

Dagens ordspråk:
Katten blir gärna hos den som smeker honom

Ha en trevlig onsdag!

Själv ska jag susa i väg till Skolgården i Fröjel efter lunch, för nu börjar Onsdagsträffarna, som pastoratet ordnar den sista onsdagen i varje månad, igen. Jag vet inte alls vad det är för program i dag, men det brukar vara trevlig. Håll tummarna för att Golfen behagar starta, för jag har bjudit två vänner på skjuts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Nostalgi, Odvalds, Onsdagsträffen. Bokmärk permalänken.

16 svar på Det regnar i dag

 1. Visst är det underbart att det ÄNTLIGEN regnar – ordentligt! 😆 Sist fick vi ”hela” 1 mm, nu är det uppe runt 12-15 mm. HÄRLIGT, även om det betyder att man inte kan göra nåt i trädgården idag. Men jag har ju fått ganska mycket gjort sista dagarna så det kan vara skönt för kroppen att vila sig lite. För idag ska jag inte göra någonting, inte ens inne….. 🙄
  KRAM
  Susie

 2. Lambergsfrua skriver:

  Jag förstår att Gotlandsnaturen girigt suger åt sig varenda milliimeter regn som faller efter den torka ni har haft.
  Hoppas det bir en trevlig eftermiddag!
  Varmkram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Så härligt det låter med regn, som susar och skvalar i stuprören! Det skulle jag vilja ha här också! Här vaknade jag till vindens ylande, för här har det blåst upp ordentligt. Gräsmattan, som var grön igår, är idag täckt av björklöv och barr. Men det får ligga kvar till vi kommer hem nästa torsdag!

  Hoppas att din bil startade ordentligt och att du får en trevlig eftermiddag på onsdagsträffen!
  Kram, Monica

 4. Anne-Lie skriver:

  Mycket efterlängtat regn, jag kollade min regnmätare för ett par timmar sedan då var det 12 mm Men det regnar hela tiden, blir roligt att titta ikväll. mamma har inget vatten kvar i sin brunn så vi får köra dunkar med vatten till henne.
  hoppas golfen startade.
  Älgfluga är samma ”fluga” som du kände till. De är verkligen otrevliga. Jag brukar spola ner dem i toaletten, fär precis som du säger så går det knappt att döda dem.
  Kram!

 5. Znogge skriver:

  Då hoppas vi att bilen rullade planenligt och att det blev en bra träff. Här kom det några förskrämda droppar bara…

  Kram

 6. Märtha skriver:

  Här har regnat ikväll. nästan fyra veckor sen senast, så det var nästan svårt att välja skor och jacka – även om urvalet inte är stort. Jag var bara glad att veden är under tak och att alla äppelträd är klippta och ”skräpet” undanstökat. Snart för man förbereda sig för frost…

 7. Gunnar skriver:

  Det har regnat här inatt och håller på än denna torsdagsmorgon. Mycket välbehövligt i torkan. Jag antar att Gotland också behöver mycket nederbörd
  Jag är imponerad av ditt engagemang i en massa olika saker. En förebild för alla oss pensionärer

 8. Kicki skriver:

  Ja, det regnet behöver ni mer än väl. Det regnar faktiskt här också idag.
  Kram/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *