Det regnar idag

Jag vaknade ganska tidigt i morse och kände mig lite deppig och nedslagen. I huvudet susade och tjöt det och tinniusen har verkligen varit jobbig nu ett tag. Hörseln påverkas ju också och jag tycker att jag hör allt sämre. Jag pratade lite med läkaren om det senast när jag var på VC, men hon sa bara: ”Hörseln ska man vara rädd om” och så var det med det. 😥

Nästa gång jag ska till VC ska jag begära att få en remiss till öronmottagningen på lasarettet. Inte för att jag tror att de kan göra någonting, men det vill jag i så fall få en bekräftelse på. Jag låg och tryckte ett tag till, men sedan gick jag upp. Det är ju ingen idé att ligga och grubbla, för det gör ingenting bättre. Färdiggnällt för idag! 😉

Det regnar idag, precis som SMHI förutspått, och det ser ut att bli ordentligt med regn. Jag tvättade igår, så jag har lite strykning att ta hand om och sedan ska jag städa förrådet som jag har här inne i lägenheten. Jag har lite som jag ska på återvinningen med, men det får väl vara tills på torsdag.

Dagens ordspråk:

Den illa gör, han illa far, och så har det varit i alla dar.

Eller som pappa sa: ”Den illa gör, han blir far”. 😉

Hoppas solen lyser på dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Det regnar idag

 1. Karin skriver:

  Hoppas att du får gehör för din önskan om remiss.
  En ny vinterjacka behövs ibland, i varje fall för att piffa upp både humöret och damen som bär den. Konstigt att plöstligt kan man upptäcka att kläderna man bär är både 10 och 15 år.
  Så var det inte i ens ungdom.:D
  Jag vet inte riktigt när du ska åka iväg, men jag önskar dig en riktig trevlig tur, om jag nu inte ”hinner” med att besöka dig innan.
  Kramar Karin

 2. Det är inget kul att börja höra dåligt, jag vet för gubben min har hört dåligt i många, många år. Han har visserligen fått små eleganta hörapparater, men dom använder han aldrig. Dom sätter igen så fort av öronvaxet eftersom han tidigare hade örongångar som var smala som tändstickor. Nu är dom sen några år opererade så han skulle ju kunna gå och få nya hörapparater. Men…inte gör han det inte! 🙄
  Igår kväll precis innan det mörknade hände nått riktigt konstigt. Det blåste väldeliga – även här mitt ute i skogen – men så plötsligt blev det ett konstigt gulgrått sken på himlen och det blåste ännu värre. Man vågade inte ens gå ut, utan Santos fick vänta en halvtimme extra på sin kvällsprommis. Då när jag gick ut upptäckte jag förödelsen. En massa krukor hade blåst omkull.T.o.m. dom som stod ”skyddade” inne i hörnan vid ingången. Måste ha varit en stormby eller tromb eller liknande! Usch!! 🙁
  Idag är det inte bara regnigt, det är hemskt kallt också. Det upptäckte jag när jag var ut på altanen för att försöka reda ut trådgardinerna jag har där och som – naturligtvis – snott sig om allt dom kunde nå igår kväll. Nej, riktigt ruggigt och höstlikt är det 👿 !

  • Ingrid skriver:

   Det var konstigt väder igår kväll. Jag upptäckte helt plötsligt att det spred sig en sken som påminde om eldsken här i rummet och när jag tittade ut var hela himlen alldeles röd med en stor regnbåge och det blåste och regnade som baa den. Jag la upp en bild på FB av himlen, men det går ju så fort så när jag kom till skott med kameran hade ”eldskenet” mattats av.

   Jag har tagit bort mina trådgardiner nu, för nu tror jag inte det blir någon öppen terrassdörr längre. 😉
   Kram

 3. Owe Modigh skriver:

  Hej Ingrid !
  Det är kul att läsa din Blogg så vi får hänga med vad som händer i Klinte och dina utflykter
  ha det bra.

  Owe & G-B

 4. Raija skriver:

  Besvärligt med tinnitus och hoppas du kan få någon hjälp.

  Har inte hunnit in i din blogg på ett tag och ser att det hänt en hel del, som modevisning och fundering på höstjacka. Men jag upptäcker även att du ska ut och resa och blir nyfiken och undrar om jag missat resmålet :-D.

 5. Birgitta skriver:

  Fy för att ha tinnitus. Kan inte föreställa mig att ständigt ha sus och brus i öronen. Vissa har väldigt höga ljud och det måste vara vidrigt.

  Självklart måste du komma till öronläkare. Jag tycker det var väldigt nonchalant av vårdcentralen att snoppa av dig så där. Och faktiskt: jag tycker du skall fixa en egenremiss. Du ringer till öronmottagningen så skickar de dig en blankett. Det behöver inte alls vara vårdcentralen som gör sånt.

  Hoppas det löser sig för dig.
  Kram!

 6. Bosse Lidén skriver:

  Det är tillåtet att gnälla. Helst ska man göra det direkt och snabbt som Astrid Lindgren brukade göra i telefon med syskon och väninnor. På något vis måste du ta dig förbi flaskhalsen vårdcentralen och få en remiss eller tid på öron-näsa-hals på lasarettet. Jag känner så väl igen problematiken. Det är först där du får en chans att få rätt hjälp. Ge dig inte Ingrid. Ett sådant svar som du fick gör mig arg. Jag läste Birgittas kommentar och håller med. Gör så om ni har den möjligheten annars ring direkt dit. Kram från fastlandet.

  • Ingrid skriver:

   Jag har försökt att ringa en gång och blev hänvisad till VC och remiss från dem. Får jag ingen gör jag som Birgitta råder mig till, för min tinnitus har förvärrats och man kan ju fundera över om det är något av de nya pillren som påverkat den.
   Ja, ja! Så här är det att vara 70+ 😉
   Kram

 7. Kicki skriver:

  ”Hörseln ska man vara rädd om” . Vad är det för jäkla svar 🙁 Självklart skulle hon fixat en remiss i stället.
  Både Berra och jag har tinitus, men Berra betydligt mer irriterande än jag. Han har som ett sågverk i huvudet dygnet runt. Medan mitt oljud är värst när det är tyst omkring mig.
  Berra nekar att använda sina hörapparater, han ska egentligen ha på båda öronen. Det är mycket ”god dag yxskaft”, eftersom han hör så fel.
  Har du hörapparat? Annars får du fixa så du får det.
  Kram/Kicki

 8. Inger Maryissa skriver:

  Det måste vara jätte-jobbigt med tinnitus…
  min mamma hade det också och det var många gånger väldigt besvärligt
  Hoppas du får en remiss till öronmottagningen.
  kram

Kommentarer inaktiverade.