Det regnar idag

Det är alldels kav lugnt idag och det har regnat hela dagen, ett sakta, strilande, livgivande vårregn. Går man ut är det alldeles tyst och man hör bara ett stilla susande av regnet, ingen blåst, inget plaskande och inte en droppe regn på fönsterna. 12 mm har vi fått sedan igår kväll. (kl 13.00)

Björkarna och andra träd och buskar har börjat slå ut och står ljust gröna, så det här regnet måste vara en lisa för alla pollenallergiker, men våt blir man när man går ut. Jag gick en vända till soprummet efter lunch och blev ordentligt blöt både på jackan och i håret. Egentligen hade jag ett par ärenden att uträtta på Klinte idag, men jag avvaktar nog tills i morgon.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård, Väder. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Det regnar idag

 1. Birgitta skriver:

  Tyst är det aldrig där jag bor. Önskar att jag nån gång kunde får höra en riktig tystnad. Även kl 04.00 då nästan alla sover är det inte tyst. Då hörs fastighetens fläktar. Suck. Ljudföroreningar är det värsta som finns. Det är bara hos Margaretha de Woul som jag får höra tystnad ute i den småländska skogen :).

  Det regnade hos oss igår. Och jag hade alldeles nytvättade vita gympaskor på mig. Klantigt. Men visst är det mysigt med det där stilla regnet. Och björkarna! Dessa underbara björkar som nu slagit ut :). Då är det försommar – även om den riktiga försommarvärmen lyser med sin frånvaro. Och vad skönt för dig att du kan avvakta med dina ärenden tills regnet lagt sig. Det är pensionärslyx 😉 .

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju tinnitus, så jag får aldrig uppleva riktigt tystnad längre.
   Visst är det lyxigt att rå sin tid och kunna göra saker och ting när man vill och det passar som bäst.
   Kram

 2. Raija skriver:

  Vad fint det börjat bli på din uteplats med alla blommor. Ett stilla regn är skönt, när det inte blåser.

 3. Znogge skriver:

  Det sortens regn är helt ok tycker jag och dessutom till glädje för allergikerna. Våren mår säkert också bra av det 🙂

  Kram och trevlig måndagskväll!

 4. Ja, hur gärna vi än skulle vilja ha mycket sol nu så behövs regnet, för det ger som du skriver – LIV åt allt, och sedan doftar det friskt efteråt. Snart snart exploderar allt i grönska 🙂

 5. Santos haft en lekkamrat här, en likadan som honom själv – alltså en Podengo Portoguise fast Leo är strävhårig. Dom gillar verkligen varann och jagade runt i trädgården i en halvtimme. Och skällde på kvigorna som kom förbi i kohagen och ställde sig att glo på dom. Sen började det regna….. 🙄
  Alltså fick dom fortsätta att busa inne och det gick bra. 😀 Leo fick t.o.m. leka med Santos grejor, fast Santos ville hela tiden ta tillbaka sina leksaker – och det fick han. Men Leo var inte dum, han hämtade genast en ny leksak ur korgen. Så där höll dom på i en timme tills dom blev trötta….. 😆
  I morgon ska jag på datortomografi och på torsdag (Valborg) ska jag till kirurgen och gå igenom saker och ting. Det går undan nu, vilket känns bra. Jag är rätt lugn, men hur det än är så är man inte så där sprudlande glad precis….. 👿
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Här har det regnat precis hela dagen ändå tills i kväll. Jag skulle gå på mingelkväll på Klintehamns Kläder till kl sex och trodde att jag skulle kunna ta en promenad dit, men hittade inte mitt paraply, så jag fick ta bilen. Men när jag skulle hem var det i alla fall uppehåll.
   Lycka till i morgon Susie!
   Kram, kram

 6. Vonna skriver:

  Vill bara önska dig Lycka till. Har själv gått igenom det där, men just att det går undan det är bra.
  För min del blev slutet bra, önskar dig detsamma Kram om du vill ha.
  Älskar din blogg du skriver så fint och jag älskar att se din trädgård och hoppas ju att du är med i öppna trädgårdar i år så jag får se den i verkligheten.

 7. Anna/notonmusic skriver:

  De första strilande vårregnen med alla sina dofter är fantastiska. Men visst håller man sig helst inomhus! Man kan gå ut och njuta efteråt 🙂 Vilken härlig blomstrande trädgård redan!

 8. Lambergsfrua skriver:

  Stilla vården gör under för växtligheten. Det händer massor i naturen bara på ett dygn – så vackert.

  Varm kram Lambergsfrua

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *