Det regnar på Gotland i dag

Den här sista dagen i maj har vi fått ett välbehövligt regn och det är bara att hoppas att det håller på ett bra tag. Nu vid halvelva-tiden har jag 7 mm i regnmätaren.

Igår blev det inget blogginlägg, för jag höll på ute på förmiddagen. Bland annat tog jag bort lökarna ur lerkrukorna och planterade petunia och lobelia där i stället och på eftermiddagen var jag på Kupan och jobbade. En händelse mot slutet av eftermiddagen gjorde, att när jag väl kom hem kunde jag inte samla ihop mig alls. Datorn fick vila helt och jag blev sittande framför tv:n.

På baksidan har jag den här plastslangen från stupröret, som gör att vattnet från balkongtaket på andra våningen inte hamnar i dagvattenbrunnen utan på min gräsmatta. Till glädje för mina små buskar och träd inbillar jag mig.

På framsidan finns det också ett stuprör från entrétaket och där har jag fått flera hinkar fulla med regnvatten, som jag sedan burit genom lägenheten och ut till rabatterna på baksidan. Vi ska ju vara rädda om vattnet och ”en gör så gott en kan”.

Jag passar på att laga lite mat i dag och just nu står en gryta med köttfärssås och puttrar. En lasagne hade jag tänkt mig att det skulle bli. Det är så bra att skära den i lagom portionsbitar när den är gräddad och lägga bitarna i frysen för framtida behov. Senare i eftermiddag ska jag och klippa mig. Egentligen är det den sista Onsdagsträffen för terminen, men har man lyckats få en klipptid får det gå före.

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på Det regnar på Gotland i dag

 1. Gunnel skriver:

  Det småregnar, blåser och är allmänt otrevligt här också idag. Snabba kast mellan sol och molnigt väder. Det växer åtminstone i trädgården….i varje fall ogräset. PS: Mårbackapelargonsticklingarna jag fick av dig tog sig och är jättefina. Ska visa dem längre fram. Kram

 2. Kicki skriver:

  Nog var det ett välbehövligt regn som kom igår. Vi fick 20 mm.
  Idag är det ingen sol, men heller inget regn.
  Smart sätt att ta vara på era värdefulla droppar.
  Klippning, det börjar bli aktuellt här också. Man måste ju klippa sig förhållandevis ofta om man ska behålla det kort hela tiden.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är ett elände att vara korthårig, för det är inte många veckor man är snygg i håret, så är det dags igen. 380:- betalar vi här. Det blir mycket pengar på ett år!
   Kram

 3. Hoppas att det inte var något tråkigt som hände igår! Ibland är det ju så, att man liksom inte orkar göra det man tänkt och då får det ju vara så. Det får ju inte bli ett tvång att blogga! Men jag saknade ditt inlägg, det gjorde jag…
  Och så regnar det hos er! Tänk, så glad man kan bli för regn! Här nere väntar vi fortfarande. Och idag har vi dessutom stark blåst!
  Ha det så bra, kram, Monica

 4. Helena Sandegren skriver:

  Så skönt att ni också fick regn, det behövs för att alla blommor ska trivas. Luften blir så ren och frisk när det har kommit en skur.
  Så bra att du kan samla regnvatten, det är väl det bästa för växterna med naturligt vatten utan klor.
  Lasagne är verkligen gott, och lätt att frysa in till senare. Sonen gjorde lasagne på kycklingfärs, det blev också gott.

  • Ingrid skriver:

   Det har varit väldigt mycket pollen i luften, så nu har den blivit lite renad i alla fall. Och det har börjat regna i kväll igen. Hoppas att det blir några mm till.

 5. Znogge skriver:

  Här kom det inte mycket att tala om så just nu är det väldigt torrt vilket direkt syns på vår gräsmatta. Men det bär mig emot att vattna den även om jag inte är så duktig som du är på att ta vara på regnvattnet.

  Lasagne är så gott så jag förstår inte varför jag inte lagar det själv…

  Kram och ha en fortsatt bra onsdag

 6. wiolettan skriver:

  Så härligt att det har kommit regn. Det är så torrt i jorden och träd och blommor behöver vatten för att klara sig, för att inte tala om oss människor.
  Bra grej detta att laga mat och frysa in till framtida behov. Vi gör ofta mat för 4 personer fast vi är två och så fryser vi in hälften så har vi lite om vi har bråttom nå´n dag, eller, vilket händer ofta, är för lat för att laga till något. Varken jag eller mysingen är förtjust i detta arbete, men det måste göras.
  Härliga bilder ifrån din trädgård. Roligt då det börjar att gro och växa.
  Ha det bra.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är jätteskönt att det blev en regndag och efter en solig kväll har det nu börjat regna igen och jag har just varit ute och tömt ett spann.
   Kram

 7. Gunnar skriver:

  Vi har Vänern full med vatten men det är ingen garanti för att vi skulle få vattna hur mycket som helst. Även här är grundvattennivån för låg och det mesta pekar nog mot att vi också ska vara sparsamma. Har ännu ingen regntunna men det kanske vi borde ha.

  • Ingrid skriver:

   Det är bra när man kan ta vara på regnvatten och det har vi alltid gjort och tycker att växtligheten mår bättre av det än av annat vatten.

 8. Elisabeth skriver:

  Här i Norrköping är det så tort att det behöver regna i många dygn. Det har varit grått hela dagen och till och från kommit lite dugg, men det är inte surt under träden. Löven fångar upp och behåller det lilla som kommer.

Kommentarer inaktiverade.