Det regnar….

…men det blir ingen fart på det och på radion säger de att regnvädret drar bort och i eftermiddag ska det bli sol igen. Jag får nog ta till vattenslangen i kväll om mina stackars plantor ska klara sig. Det som jag har mina små rabatter är nyplanterat i våras, så de har inga djupa rötter utan behöver vatten för att överleva.

Ännu har det bara kommit lite fukt i botten på regnmätaren.

Igår morse när jag hämtade upp tidningen från hallgolvet låg det ett kuvert där också och i det fanns den här CD:n, så nu sitter jag här vid datorn och lyssnar på Rawley Taylor (grannen ovanpå) och hans sång och musik.

CD-spelaren som jag köpte på Clas Ohlsson är jag väldigt nöjd med. Det är roligt att kunna spela alla gamla cd-skivor som jag inte hört på länge och nu kommer jag nog att skaffa en del nya också. Här är väldigt tyst, det hörs ingenting från trafiken och inte någonting från grannarna, så lite bakgrundsmusik när man sitter och löser korsord eller läser är trevlig.

Dagens ordspråk:

Hur kan det komma sig att människor som förstår att roa sig aldrig har pengar och de som ha pengar aldrig förstår att roa sig?

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Väder. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Det regnar….

 1. Åsa! skriver:

  Om det nu ändå skulle regna kunde det väl ha regnat ordentligt! Har du koll på hur mycket regn vi har fått de senaste månaderna?
  Jag har i alla fall fått baka 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det har inte varit några mätbara mängder på hela maj-juni i alla fall. Några småskvättar på ett par mm i bästa fall. Men så är det ju ofta här på Gotland. Nu får vi väl hoppas på midsommarregn 😉

 2. Inger Maryissa skriver:

  Här regnar det också idag och är riktigt trist väder
  hoppas solen och värmen kommer tillbaka snart igen

  ljuvlig bild du har här med Pelargonierna i förgrunden

  jag ska nog också gå och skaffa en CD-spelare och Clas Ohlsson har en del bra saker och till ok priser
  Har en massa CD-skivor här hemma som det skulle vara kul att lyssna på igen
  Plus en massa kasettband.
  men kasettbandspelare verkar vara mycket svårare att hitts
  Men jag har sett att det finns skivspelare

  kram och ha en fin helg

 3. Znogge skriver:

  Vilken underbar bild på Begonian! Så snyggt fångat! Här kom det en rejäl rotblöta så nu har vi vårt på det torra 😛 Fast har man sandjord så varar det inte länge…

  Kram

 4. kajsastina skriver:

  Ja det gäller att se till alla nyinköpta blommor och ge dem lagom med vatten. Några av mina balkongväxter blev för blöta då det regnade mycket för några veckor sedan. Ledsen att behöva kasta dem! Vilka vackra begonior! De är tacksamma blommor. Jaghar petunior, lila, i den hängande b alkonglådan. Framför dem hitade jag snöblom, som hänger ned och växer vackert. Du är duktig på att sysselsätta dig. Har mer ont i ryggslutet och värken är ichiasliknande och går ner i benet. Detta kom tillbaka då jag slutade med cellgiftsbehandlingarna. Idag blåst och regn, så det blir en innedag. I morgon träffar jag barnbarnen, de yngsta.
  Ha en skön helg!
  kram

  • Ingrid skriver:

   Det är ett pyssel med den där odlingen, men det är ju så roligt. Jag har just varit ute och skördat dill, som jag lagt frysen. Det blir gott att ta fram när jag ska koka dillkött.
   Min rygg är lite dum mot mig just nu, men det går bra att gå ut och promenera i alla fall.
   Kram!

 5. Ailas skriver:

  Här har det regnat under natten, råkar veta det… eftersom jag faktiskt var uppe till halv sju på morgonen. Galen kvinna, jag vet. 🙂
  Ny börjar det klarna upp, så kanske kan det bli en liten stund i ogräskriget när det torkat upp.
  Önskar dig en skön lördag, med musik och annat trevligt.
  Kram!

 6. Gunnel skriver:

  För tillfället har vi uppehållsväder, så då passar jag på att sitta ute i trädgården och lösa korsord. Trevlig helg.

 7. Birgitta skriver:

  Det där citatet: De som har pengar, har inte roat sig och spenderat pengar, därför har de pengar. Och inte vågar de roa sig heller, för då minskar förmögenheten. Vi som gör av med pengar, bara för att ha kul, har svårt att spara och har därför knappt råd att roa oss fast vi vill 🙄

  Ja, det är inte lätt med nya blommor. De måste ju skötas, trots brist på regn. Nu hoppas vi dina små vänner växer och frodas under din skötsel, och att du ändå får finfint väder.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Ja du, det där med pengar är inte lätt. Nu ska jag sätta sprätt på en del i alla fall, för om en vecka far jag iväg till Norge.
   Vad som händer med blommorna då vet man inte, men det brukar ju bli midsommarregn 😉

 8. Jättevacker bild! Så snyggt fotat!! 😀
  Här har det kommit ”hela” 1 mm under dagen, så gissa vad jag gör! Jag har både rotbevattnaren till ”pallkragsrabatten” (10 lådar) på gång samtidigt som jag vattnar ”förträdgården” med spridare – faktiskt både gräset och dom nyplanterade buskarna. Gräset börjar nämligen bli brunt där ute och jag gillar inte brunt gräs. 😈
  TREVLIG HELG
  Susie

 9. Rigmor skriver:

  Här har det småskvätt hela dagen, och just nu på kvällskvisten lite sol igen…och kallt!! Mannen i huset är på bröllop, utomhus…får hoppas brudparet är välklädda!! Själv har jag jobbar och sen firat min lilla mamma som fyller åttiofem idag, så nu sitter jag här mätt och belåten och undrar om det kan vara något bra på tv:n ikväll…
  Kram kram

 10. Karin skriver:

  Ditt kort på regnmätaren tagen genom en röd djungel, är jättefint!
  Jag såg också ett inslag på TV om alla sommarpratarna, och såg en intevju med Lutfi Kolgjini, som var travtränare.
  När jag några dagar senare går till Apoteket, sitter en liten tjej i kassa med namnskylten
  Linda Kolgjini. Jag kunde inte för mitt liv komma på VAR jag hade hört namnet. Men sa som det var till tjejen, och då säger hon att det är min farbror! Och då mindes jag: Sommarpratare, och det bekräftade hon.
  Kram Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *