Det ringde på dörren…

…och jag trodde att det var mannen från Röda Korset som skulle komma och hämta bullarna, men det var en lång snygg tjej, som stack en broschyr i handen på mig. Hon kom från Jehovas Vittnen och det var bra länge sedan jag sett något av dem. Förr kom de rätt ofta och min svärmor som var baptist bjöd alltid in dem och försökt omvända dem till den rätta tron, men jag har alltid hållit hårt i dörren och bara tagit emot deras broschyrer.

Deras sätt att tolka bibeln är ingenting som jag ansluter mig till, men jag måste säga att jag beundrar deras frimodighet. Att gå runt i husen och missionera kan inte vara speciellt lätt i dessa tider när allt fler vänder kyrkan och kristendomen ryggen.

Efter att bullarna lite senare blivit hämtade gick jag iväg till Barlastkajen och det var rätt mycket folk därute. Diskussionens vågor gick höga om hur det har sett ut en gång i tiden och många var vi som mindes simundervisningen. Det ska bli spännande att se vad det blir av det här projektet!

Molnen tätnade strax efter lunch och det blev riktigt mulet, men fortfarande varmt. Medan vi stod där ute på Barlastkajen blev himlen i sydost alldeles svart och det såg ut att kunna börja regna när som helst, så jag vände hemåt igen. På hemvägen började det stänka, men det har inte kommit många droppar och jag blev inte särskilt våt.

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Det ringde på dörren…

 1. Znogge skriver:

  Jag tror i ärlighetens namn inte att de har något val. Det gäller nog att göra som de blir tillsagda. För mig är det en sekt…

 2. Znogge skriver:

  Kram glömde jag 🙂

 3. Ingrid, det där du berättar om barlastkajen tycker jag är sådant som är viktigt att ha nedskrivet, allt är bortglömt i ett nafs när det inte används mer. Sen var det en väldigt vacker bild med den mest Gotländska av båtar och med vindsnurran, läckert!

  • Ingrid skriver:

   Vi har en väldigt aktiv och duktig hembygdsförening som har massor av gamla filmer, foton och dokument, så jag är säker på att de har all tänkbar information om Barlastkajen.
   Så roligt att du gillade min bild!
   Kram

 4. Veronica skriver:

  Jehovas Vittnen hade vi besök av för ett litet tag sedan, på min gamla hemort brukade min mamma bjuda in dem och diskutera med dem och det visade sig att hon visste mer än dem om Bibeln tillslut slutade de att besöka oss. Nu sista gången de knackade på dörren så öppnade jag min lilla dumsnut och såg två kvinnor, en i min egen ålder (44) och den andra något äldre samt en liten pojke. I mitt huvud tänkte jag att de tagit med gossen för att underlätta besöken, att dörrarna kanske inte skulle stängas lika ofta. Den yngre visade fram en tidning som jag stilla betraktade innan min mor närmade sig bakom mig. Jag skakade på huvudet och återlämnade tidningen samtidigt som min mor sa att det var ingen idé att de försökte diskutera med oss.

  Om man tar emot deras tidskrift är det för dem en fingervisning om att de kan återkomma igen, så det bästa är att inte ta emot då försöker de inte lika ihärdigt =)

  Visst kan man beundra deras nitiskhet, det är väl så den kristna läran ska spridas, men inte via hot och fördömelse, de får inte läsa Bibeln själva för då kan de börja tolka den fel, få egna tankar som inte stämmer överens med övriga medlemmar. Att diskutera om kristen tro är aldrig fel, men om det sker via tvång så slår det bara bakut, man kan inte tvinga andra till en tro.

  Sköt om dig min vän
  Kram
  /Veronica

  • Ingrid skriver:

   Nu är ju även Jehovas vittnen med i it-tekniken och jag fick bara en liten broschyr som hänvisar till deras hemsida där man kan få läsa bibeln på 100 olika språk och få svar på alla sina frågor. Där finns även filmer och filmklipp och man kan ladda ner litteratur. Så modernt, så modernt…..
   Kram

 5. Bosse Lidén skriver:

  Vi stoppar också dem innan de klivit över tröskeln. Här kom också bara ett litet stänk. Jag vill ha mer vått. Sedan kan det bli sol och lagom varmt. Kram Bosse

 6. Skogsnuvan skriver:

  jo nog kan man väl tycka att dom har mod när dom går omkring bland människor som inte alls vill ens släppa in dom. Här kommer inga sådana. Vi bor väl för långt inne i skogen förstås. Inga försäljare hittar hit heller.

 7. Mien skriver:

  Jag håller med dig om att vittnena har en enorm drivkraft som jag ibland kan vara lite avundsjuk på. Säkert är inte alla trevliga mot dem när de kommer heller men de verkar så trygga i sin övertygelse.

 8. GeddFish skriver:

  Jag känner så väl igen dessa som ”går i tjänsten” och det är nog inte frivilligt. Oftast har de bara halvtidsjobb och lever snålt för att kunna överleva på halv lön och att missionera. Nä, hua.

  Igår var det en riktigt kvav dag, ingen åska, men den kom i morse och det har varit blött hela dagen. Jag har bara typ gått ut med soporna, har välsignat denna dagen som vilodag.
  Kram, Gerd♥

 9. Inger Maryissa skriver:

  Det var ett tag sedan Jehovas vittnen var och ringde på här, men ofta står de utanför tunnelbanan med sina böcker och häften
  och jag kommer ihåg när jag var barn och Jehovas vittnen kom
  och eftersom mamma var djupt troende i Pingstkyrkan så kunde det bli rejäla diskussioner, eftersom båd ansåg att de hade rätt 😉
  och båda ville omvända den andre 😉
  Jag skrattar gott nu när jag tänker på det 🙂
  kram

 10. kyrksyster skriver:

  Jehovas Vittnen är en sekt. De är slutna och hemlighetsfulla. De tar avstånd från de som lämnar dem. Föräldrar förskjuter sina barn om de inte vill vara med. De har ”missionsplikt”. De ska besöka och övertala människor. Men de gör det aldrig i sitt eget kvarter. Där försöker de smälta in.
  Deras läror skiljer sig markant från kristendomen. De bekänner inte Jesus som Gud. De tror inte på himmelen för fler än 144 000. Och en mängd andra trossatser.

  Men vi har religionsfrihet i vårt land. Därför har de all rätt att verka och predika sin tro. En frihet som vi ska vara rädda om. För begränsar vi dem som inte tror som majoriteten så kan vi snart vara i en diktatur.

Kommentarer inaktiverade.