Det ringde…

..och en kvinna presenterade sig och sa att hon ringde från Expressen. Hon letade efter någon som hon kunde intervjua angående borrelia och hade hittat min blogg med inlägget där jag skrivit om att jag fått just det.

Jag avböjde, för jag tyckte inte att min borrelia var speciellt dramatisk och bad henne leta vidare och hon hittade tydligen någon som råkat riktigt illa ut, Katja hade borrelia i tre år utan att veta det, lyder rubriken på reportaget.

Det är ett elände med alla de här fästingarna, som gör att man riskerar att bli sjuk så fort man rör sig i skog och mark. Min granne har också drabbats och måste nu äta antibiotika.

Idag har jag varit på Hemse och lämnat ett PK-prov igen, en sväng in på kyrkogården, en sväng in på Stenstugu och en sväng in på ICA. Sedan röjde jag lite i rabatterna och klippte plätten.

Efter lunch la jag mig i solstolen och lyssnade på Tareq Taylor, som berättade om sitt händelserika liv och om konsekvenserna av en bilolycka han och hans hustru utsattes för. Han var trevlig att lyssna till och musiken får också godkänt. Äldste sonen kom hit och hälsade på, så jag hörde inte slutet av programmet, men tycker nog att jag kan rekommendera det till de som lyssnar i efterhand. 😉

Nu är det kaffedags och sedan ska jag åka till Valbyte i Västergarn, där vi SPF:are ska roa oss med en grillfest med allsång och lekar.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Det ringde…

 1. Hejsan Ingrid !

  Väldigt vad Du är populär. Du kunde ju bli en riks-kändis.
  Andra gången Du tackar nej till lite utöver det vanliga.

  Idag är det varmare än igår. Har hängt upp gardiner som skydd för solen
  men värmen består. Nu är det Juli, då ska det vara sommar och är det också.
  Mitt Sim-kort har lagt av, så jag är handlingsförlamad,hoppas de sänder det med IL-post
  den digitala gillar jag inte,

  Läste hos Polargrevinnan om hennes lyxresa till Medelhavet. Lite skillnad mot de som går
  till Åland.
  Jag håller mig på landbacken, säkrast så.

  Ha en fortsatt fin Torsdag

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Den här tjejen som de skrev om var ju verkligen ett bra exempel på vad fästingarna kan ställa till med. Mitt var ju inte alls så dramatiskt.
   Ha en fin fredag!
   Kram

 2. Inger Maryissa skriver:

  Ja, det är verkligen ett eländer med dessa fästingar och vad de kan orsaka
  och det verkar som om fler än vanligt har drabbats i år…tror jag..
  och de som har husdjur som promenerar ute har det väldigt besvärligt också
  kramar

  • Ingrid skriver:

   Det är inte roligt alls med alla fästingarna. Hundar kan ju också få borrelia och bli väldigt sjuka. Bosses Ludde fick äta penicillin i somras efter ett fästingbett.
   Kram

 3. Beppan skriver:

  Fästingar kan finnas t o m här i norr numera. Inte bara positivt med rådjur….

 4. Lambergsfrua skriver:

  Fästingar är bedrövliga och det elände de ställer till med. Jag kom att tänka på vårt sommarställe i Stockholms skärgård, där vi hade två stora alar på tomten. Jag hade min gunga upphängd mellan dem och allt som oftast kom vi i närkontakt med träden. Kan inte minnas att vi någonsin fick fästingar. Den enda fästing jag någonsin drabbats av var på ett scoutläger nere på blekingska Tromsö, men den togs bort av vår lägerledare – med en sudd indränkt med fotogen.
  Kramar,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Gerd skriver:

  Tänk vad man kan nosa upp genom nätet, ändå!
  Så ni har aktiviteter genom SPF även sommartid? Här är absolut INGET.
  Kvällen är sen och jag önskar godnattkram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Här är det aktiviteter hela sommaren. Varje måndag och torsdag är det träning på gymmet och på onsdagarna är det antingen boule eller kubb och sen är det utflykter och möten ett par gånger i månaden.

   Hoppas att sömnen blev god!

 6. Kraft´n skriver:

  Nu går jag med och tar penicillin mot misstänkt borreliainfektion. Nu får jag äta upp
  att jag sagt att fästingar och mygg inte gillar mig. Går med shorts och letar golfbollar,
  svamp o blommor och får inga fästingar på mig. Men när jag hade ett par halvlånga byxor då hoppade tydligen en fästingajäkel på mig. Kram Anders

  • Ingrid skriver:

   Visst blir man ledsen över att man ska behöva tänka på det här med fästingar hela tiden. Jag vill kunna gå i skog och mark utan att behöva vara rädd för dem.
   Inte blev man sjuk förr när man fått en fästing. Det enda jag hörde som barn och ungdom var att fästingarna på Karlsö kunde ge hjärnhinneinflammation, men borrelia fanns ju inte en gång…..

 7. Suss skriver:

  Intressant att man kan bli kändis i kvällspressen av att ha, eller ha haft borrelia. Jag hade det ju förra året, men inte heller särskilt dramatiskt. Det kliade ganska länge efteråt, men det vill nog inte svenska folket höra talas om.
  I år har jag inte droppat katten mot fästing, hon har en och annan, jag kollar dagligen och så fort de går att ta med ”snaran” tar jag dem och förpassar dem till en annan värld. När katten var droppad, fick jag dem istället, så hon får vara värd i år. Hoppas du slipper få någon mer, det är inga trevliga djur (eller vad de nu är). KRAM!

Kommentarer inaktiverade.