Det ringer och ringer

Det var mulet i morse och helt plötsligt fick jag annat att göra än att fundera på vad jag skulle roa mig med utomhus. När jag druckit mitt morgonkaffe och klarat av dagens skrap, satte jag fart.

Ingen skrapvinst igår och ingen i dag, men jag har ju flera chanser.

Jag bytte i sängen och startade en tvättmaskin, fållade upp den nya klänningen, strök sommarkläder och städade i byrålådorna och sedan fredagsstädade jag, för förra veckan fuskade jag verkligen.

Under tiden ringde det flera gånger både på mobilen och den fasta telefonen. Det är bra att ha nummerpresentatör, för jag såg ju direkt att de som ringde inte var några som jag ville prata med. För en liten stund sedan ringde mobilen igen och inte heller den gången svarade jag. Radio Gotland har pratat om de här samtalen flera gånger i dag och många som blivit uppringda har kontaktat polisen. Polisen kan inte göra så mycket åt det, men rekommendationen är givetvis att inte svara och absolut inte ringa tillbaka om man har ett ”missat samtal”. Nog kan man bli arg för mindre!


Telia skriver på sin hemsida:

Varning för utländska bluffsamtal
Publicerad: 2017-05-29 09:52

Just nu har vi en ny våg av bluffsamtal i världen där teleoperatörer och deras kunder drabbas.

Bluffsamtalen rings från utländska nummer. Om du blir uppringd av ett utländskt nummer som är okänt för dig och som du inte förväntar dig är vår rekommendation att du inte svarar samt att du absolut inte ringer tillbaka på numret.

Det kostar ingenting att svara på ett utlandssamtal däremot är det förenat med en kostnad att ringa upp utländska nummer. Därför är det extra viktigt att inte ringa upp nummer man inte känner till.

Nu blommar snart jättevallmon

Efter en sen lunch gick jag ut och la mig i solstolen en stund, för nu var det solsken och varmt och gott igen och när jag tröttnade på att ligga där började jag läsa Morsdags-boken och den verkar vara bra den också.

Trevlig fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Odvalds. Bokmärk permalänken.

18 svar på Det ringer och ringer

 1. Znogge skriver:

  Så nu är det dags igen för sådana samtal. Tydligen är det många som ringer upp efter som de fortsätter och fortsätter. Själv svarar jag helt enkelt inte.

  Kram och ha en fin kväll!

 2. Lambergsfrua skriver:

  De här samtalen gör mig både arg och ledsen. Vad är det för människor som finner nöje i att försöka lura människor, för varför skulle de annars hålla på så här. Vi har inte drabbats än, men är verkligen på vår vakt..
  Kram
  Lambergsfrua 🙂

 3. Tråkigt att det ska vara så att man alltid måste kolla numret innan man svarar i telefon! Jag har hört, att om man svarar och råkar säga”yes”, så kan man plötsligt ha beställt något! Dyrt!
  Lite molnigt här idag och betydligt svalare. Men fortfarande inget regn, tyvärr!
  Kram, Monica

 4. Kicki skriver:

  Jag ringer aldrig upp ett missat samtal om jag inte vet vem som har numret.
  Vi hade mulen morgon, men det var bra för hundarna var med i bilen, sen blev det betydligt varmare och soligt.
  Kram

 5. Helena Sandegren skriver:

  Vad obehagligt med dessa samtal, hoppas dom slutar snart.
  Vad flitig du har varit, hoppas du vinner snart på lotten. Kanske får du åka till
  TV4 och skrapa i direktsändning…

  • Ingrid skriver:

   Visst är de obehagliga, men som tur är går det aldrig fram mer än ett par signaler, sen lägger de på luren. De är ju ute efter att man ska ringa tillbaka. Men det gör man inte 😉

 6. Geddfish skriver:

  Konstigt, jag måtte ha en bra mobil, för jag har inte fått ett endaste samtal därifrån 😉
  Men jag svarar aldrig på sånt ändå. Jag har Truecaller, de sköter sig.
  Här är grått idag, men rätt OK, tycker jag.
  Ha det fint, kram, Gerd

 7. Bosse Lidén skriver:

  Vi kan ha tävling om vems jättevallmo som blommar först. 🙂 Våra är fortfarande gröna
  Urtrist med alla typ av samtal som inte är önskade. Jag blockerar alltid okända nummer. Brukar först kolla med eniro eller hitta.
  Här regnar det idag.
  Kram Bosse

 8. ÄNTLIGEN har det kommit några droppar vatten, det var verkligen på tiden! 😀 Men jag vill ha mer, mycket mer. Det har inte gett något utslag i den nya fina vattenmätaren (förstår inte varför jag köpte en ny faktiskt) och det är fortfarande helt gult på altanen. 🙁 Tänk om det kunde komma sisådär 7-8 mm åtminstone! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag var just ute och kollade regnmätaren och vi har fått 7 mm nu kl 10.20. Jag har ett spann under stupröret på framsidan, det kommer inte så mycket vatten för det är bara taket över entrén, men några omgångar har jag burit ut till rabatterna på baksidan.
   Kram

 9. Elisabeth skriver:

  Det är ett otyg med lurendrejare på telefon. Vi har också fått påringningar från utländska numer. Gäller att inte svara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *