Det snöar idag

Eller man kanske ska kalla det för snöslask, för det är 0-gradigt och snön är väldigt våt. Nu ska det visst bli så här ett tag, men SMHI tror inte att vi får några större mängder snö som kommer att ligga kvar och någon riktigt vinter har vi inte att vänta den närmaste tiden i alla fall.

Lite vitt har det blivit i alla fall

Jag skulle ju ut på samhället idag, men det blev ingen promenad utan jag tog bilen. Jag hade inte lust att ut och klafsa i blötsnön. Nu har jag suttit och lagt upp mina nya byxor och jag är mycket nöjd med dem. Hoppas nu att de inte krymper de också. 😉

Igår kväll blev det senafte, för jag fick se att Kanal9 sände Jagad med Harrison Ford och Tommy Lee Jones. Jag vet att jag har sett filmen tidigare, men det måste vara många år sedan.

Jag gillar såna här filmer där det är lite action och rejäla slagsmål karlar emellan. Däremot har jag väldigt svårt för filmer där kvinnor och barn far illa. Då blir jag rent illamående. Nej, antingen action eller romantiska komedier ska det vara.

Kanal9 har många reklamavbrott, men då får man roa sig med annat. Just nu sitter jag på kvällarna och försöka skapa ord i Words In a Pic Sverige där jag nu är på nivå 366. Ibland löser jag problemen lätt, ibland kan jag grubbla på en bild i flera dagar innan jag hittar de rätta orden.

Idag är det enligt Allnakku Stikksaumens dag

I dag tar vi itu med en stickning. Det verkar ha blivit populärt igen. Att ha en stikksaum i händerna när man ser TV eller hör på radion går bra.

Nu är det väldigt länge sedan jag stickade någonting, men visst är det roligt att sticka. Det senaste alstret var nog en kortärmad tröja i bomullsgarn eller också var det vantarna jag stickade av Luddeludd. ❓

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Odvalds, TV, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

30 svar på Det snöar idag

 1. Birgitta skriver:

  Vått här också. Några enstaka våta snöflingor letar sig ner, annars är det regn, blåsigt och kallt. Typisk skånsk vinter m a o. Berätta lite om Words In a Pic Sverige. Vad är det? Nån app man kan ladda ner?
  Vad skoj att du stickat vantar av Ludde! Kan tänka mig att de måste vara fantastiskt varma:). Att ta tillvara avborstad päls är ju kanon! Nästa gång får det väl bli en Luddemössa?
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Words In a Pic är en app och den finns i olika versioner, men jag valde Sverige eftersom det kändes lättast. Det är faktiskt rätt kul att sitta och fundera på vad de tänkt sig.
   Jag stickade strumpor till Åke också, men de höll dåligt, men vantarna blev varma och goda (säger matte Carina).
   Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Trots vädret blev det en promenad i förmiddags. Någon sticksöm har jag inte på gång utan jag broderar nu. Satt för länge i söndags och sydde för i måndags hade jag ont i fingertoppen så nu pausar jag ett par dagar.
  Din amaryllis ser otroligt fin ut.
  Kram

 3. Musikanta skriver:

  Jag önskar dig en trevlig onsdag själv. Funderar på att gå ut och promenera i blötsnön, men det blir nog ingenting av…
  Kram

 4. Agneta skriver:

  Hej Ingrid och tack för namnsdagshälsningen 🙂
  Har aldrig blivit ”taggad” förut så hoppas jag gjort rätt..

  Ingen ”apptelefon” har jag så det får bli lite ”lättare” virkning i reklampauserna. Har fått nojan på pulsvärmare som jag använder som stöd vid datorn, för annars blir handen röd och gör ont då den hamnar på kanten till musmattan.
  Snöade i natt men nu är det blött igen.
  Tack ock kram, Agneta

 5. Irene skriver:

  Av en händelse hittade jag tillbaka till din blogg, den försvann när min dator av någon anledning helt enkelt svalde alla favoriter i ett glufs. Roligt att läsa om ditt liv igen!
  Irene

 6. NEJ, det är inte ett dugg roligt att sticka! 👿 I alla fall om man är som mig; totalt oduglig när det gäller handarbete. 🙄 Men sticka på du – som kan!! 😆
  KRAM
  Susie

 7. wiolettan skriver:

  Jag tycker likadant, om filmer, romantik eller aktion, det roar mig. Jagad har jag sett många gånger. Den har ju också gått som serie.
  Stickning, det sysslade jag en hel del med som ung, men nu har jag nog glömt bort hur man gör. Aviga och räta går nog bra, kanske, men det ska ju bli något också.
  Här har vi också fått snö men ännu så länge inget slask, hoppas att det håller i sig.
  Trevlig onsdagskväll.
  Kram!

 8. Znogge skriver:

  Kvinnor, barn och djur som far illa kan jag varken läsa om eller se på film men rejäl spänning tackar jag inte nej till!

  Det låter betryggande att vi inte har någon större vinter att vänta 🙂

  Kram

 9. Gunnel skriver:

  Då är jag på helt fel dag, för jag sitter just nu och virkar kakor till Zoé. Det dröjde ett bra tag innan poletten ramlade ner om vad Luddeludd var. Trodde först det var ett namn på något garn du köpt. Jag läste med fel betoning, så det var väl det som gjorde det. Här snöade det hela dagen igår, så idag har vi faktiskt snö i Skåne. Kram

 10. Inger Johansson skriver:

  Usch ja, det snöar här också och har så gjort hela dagen 😡
  Jag var in till Örebro ikväll på syjunta och det var inte så kul att köra i detta vädret men jag mötte bara en enda bil när jag körde hem, det är drygt 15 km att köra. Ingen ville ut ikväll.

  Stickar gör ju jag vid tv:n 😀 Skön avkoppling!

  Kram och halka inte i snömodden!
  Inger

  • Ingrid skriver:

   Det är inte trevligt att köra i snömodd. Det känns som att åka på såpa. Då är det bättre att det är riktigt kallt.
   Jag har hållit mig på benen idag i alla fall, men så använder jag broddar också.
   Kram

 11. Kraka skriver:

  Slaskväder är bland det värsta jag vet. På vintern ska det vara kallt, riktigt kallt, då är väglaget bra och inte fryser man lika mycket som vid 0-gradigt heller.

  Kram

 12. Gunnar skriver:

  Det var väl kul att ni fick lite snö också. Häromkvällen sa meterologen att Gotland tillhörde dom få platserna i vårt avlånga land som inte hade snö.
  Hustrun har börjat sticka igen inspirerad av att vi har ett barnbarn. Sockor och vantar blir det nog mest.

 13. Kicki skriver:

  Jag har samma filmsmak som du. En hederlig actionfilm, eller spänning, men utan för mycket våld. Jag blir så illa berörd av våldet, speciellt när det gäller kvinnor, barn eller djur.
  Jag har också appen Words In a Pic Sverige, men har inte spelat det sen förra sommaren. Jag gillar Wordfeud bättre, där man har en motspelare, eller Quizkampen, som jag också spelar.
  Nu är det visst snö över hela landet. Men kylan som dom har i norr vill jag absolut inte ha hit. Det är så lagom med dessa -2 – 3 grader som vi haft i flera dar.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det verkar som om vädret ska fortsätta så här med bara någon enstaka minusgrad. Helt perfekt tycker jag och om sen solen visar sig då och då blir det ännu bättre.
   Kram

 14. Raija skriver:

  Här har vi också snöfall idag, men snön ligger kvar och i natt hade det kommit ganska mycket.

  Jag gillar absolut inte actionfilmer, för jag blir bara nervös av dem. Gillar mest filmer i kategorin drama.

 15. Hillevi skriver:

  Vilken amaryllis!
  Har också Words in a pic men den allmänna varianten. Den svenska åkte jag dit på i ett tidigt skede när det var en kändisbild – helt okänd för mig.
  Luddeludd! 😀

  • Ingrid skriver:

   Det var några knepiga gubbar ett tag, men det löste sig. En la jag ut på facebook och fick hjälp den vägen och sen har sonen hjälpt mig med några stycken.

   Ludde är en keeshond och av hans päls (Luddeludd) har en kompis till sonen kardat och spunnit garn.

Kommentarer inaktiverade.