Det som inte är stulet kommer igen

Det snöar från och till idag, men det är nollgradigt, så det är ganska slaskigt ute och på Gotlandsradion varnar man för halka. Det har alltså passat ganska bra att rusta inomhus på förmiddagen. Jag har strukit och lagt på rena dukar och plockat fram de ordinarie prydnadssakerna. Nu ser allt ut precis som vanligt och det är bara blommorna som skvallrar om att det nyligen varit jul.

När jag lyfte på en skål, som stod uppe på ett tårtfat, hittade jag den där silverbrickan som jag letat så förtvivlat efter. Jag visste ju att den skulle finnas någonstans, så jag blev inte speciellt överraskad, men väldigt glad förstås. 😀

Nu kan det knappast vara Saxen och nyckelns förtjänst, för dem plockade jag bort från fönstret för länge sedan eftersom jag fick behov av bådadera. Nej, det var nog bara slumpen som gjorde att brickan dök upp, för visst är det så – det som inte är stulet kommer igen!

Nu är det strax dags för lunch och sen ska jag skriva ut ett protokoll från gårdagens styrelsemöte med RK och om vädret inte blir alltför uselt ska jag gå iväg med det till en justeringskvinna. Det var ett riktigt trevligt möte ute på Hamncaféet och vi började med att äta lunch, härligt goda hemlagade köttbullar fanns det på menyn och det valde vi allihop. Nej, nej! Tro inte att vi tog av RK:s insamlade medel för att betala lunchen – var och en betalade för sig. 😉

Ha en skön fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

29 svar på Det som inte är stulet kommer igen

 1. Lambergsfrua skriver:

  Gratis till att du hittade silverfatet! Man vet ju inte vad det berodde på – slumpen eller annat 😉
  Här fick vi mer snö i natt, ca en dm till. Nu är det -6 och mulet. Mer snö ska vi få enligt SMHI. MiML har varit ute och skottat fram bilen på vår p-plats, fast vi ska inte ut med den.

  Ha en fin dag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag är tacksam så länge vi inte får mera snö och nu låter det nästan som om det inte kommer att bli så långvarigt den här gången, men man vet aldrig.
   Kung Bore är inte att lita på. 😉
   Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Bra att du hittade brickan. Visst blir det mycket ljusare när julsakerna kommer bort och man tar fram de vanliga dukarna och pyntet. Snön hjälper också till.
  Vi klarade av promenaden på förmiddagen. Den började i snöväder men det slöt ganska snart.
  Ha en skön dag.

  • Ingrid skriver:

   Det har ju faktiskt varit ganska fint idag efter det där morgonsnöandet. När jag var ute kunde man nästan ana att det fanns en sol där uppe någonstans.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Slump eller inte, det var i alla fall trevligt att brickan dök upp igen. Men så brukar det vara. Saker och ting försvinner sällan helt spårlöst!

  Önskar dig en fortsatt bra tisdag!

 4. Rigmor skriver:

  Kul när ”försvunna” saker dyker upp!! Händer ofta här…eller kanske mer att de försvinner och är borta väldigt länge…Just nu efterlyser vi en söt gammal såskanna, den har varit på rymmen ovanligt länge…
  Väldigt varierande väder över landet tydligen. Igår -18,7 här, nu -6, och på Gotland runt nollan. skulle föredra det sista, plus att vara på Gotland…
  Ha en bra fortsättning på dagen, och gå försiktigt om du ska ut med protokollet!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det var inga problem alls när jag var ute och gick efter lunch. Här har det varit milt väder och snön var helt borta på vägen och trottoaren, så det var inte halt alls.
   Kram

 5. GeddFish skriver:

  Vad bra att du hittade brickan! Nej, det är inte saxen och nyckeln i sig, utan det är att man släpper tankarna på det försvunna, låter tankarna visualisera och går på intuition. Men huvudsaken att grejen dök upp!
  Jag har idag varit ute på träff om EU, så nu har jag lite att läsa om igen. Kramar, Gerd♥

 6. Gunnar skriver:

  Det var ett nytt ordspråk för mig men det kanske är så.Vi har inte städat bort julen än men det blir när vi återvänder till Karlstad i helgen.
  Snön här ligger kvar eftersom det är 5 grader kallt. Gillar inte när det slaskar och fryser på sen.

  • Ingrid skriver:

   Det blir ju så här också när det är sånt här väder. Slabb på dagarna och så fryser det på under natten och blir jättehalt när folk ska iväg till jobbet på morgnarna.

 7. Kicki skriver:

  Så sant, det brukar allt komma till rätta. Det var ju bra att du slapp vänta så himla länge.
  Jag trodde jag skulle städa bort julen igår, men trots att jag aldrig tidigare haft så lite framme nån jul, så kom inte allt bort. Vet bl.a. inte hur jag ska göra med julgardinerna i rummet, det är egentligen bara färgen som påminner om jul, och det är ganska ombonat att ha gardiner när det är vinter. Annars har jag inga alls.
  Kram/Kicki

 8. Tänk en sån fin duk du har på ordet. Måste var Hardangerstygn! som är så svårt!

  mw

 9. Jag tror bestämt saxen och nyckeln spelade sin roll, fastän du plockade bort dem 😉
  Så ni har nästan slask, ni. Jag kan nog sända en pust av kyla för vi har haft minus 10-14 några dar nu…
  Och ännu om julblommorna. Det är ju fint att man kan ha dem kvar. Minns att jag en gång hade en julstjärna kvar till sommaren, dock inte med röda blad men ändå.

  • Ingrid skriver:

   Vi har haft slask hela dagen, men nu är det några grader kallt. Det verkar som om vädret kommer att bli så nu ett tag. Jag är så nöjd och vill absolut inte ha några kalla pustar från Lovisa. 😉
   Kram

 10. Vonna skriver:

  Alla som skriver, på din blogg skriver så bra. Hoppas jag kunde lika bra! Tack för din blogg den är så bra.

  Kram Vonna

 11. Kraka skriver:

  Äh, klart det är saxen och nycklarna! Har bara tagit lite tid….

  Kram

 12. Astrid skriver:

  Ja nog är det så att det kommer tillbaka
  Vilken otroligt vacker duk, har du broderat den ?

 13. Birgitta skriver:

  Jag tappar bort det mesta därhemma. Har både lådor och skåp med saker som är bra att ha – och som aldrig någonsin hittas igen. Förrän jag flyttar:)
  Kul att du fann din bricka.

  Köttbullar är gott. Själv blir det en bamseräkmacka för mig idag till lunch:)
  Kram!

 14. Lambergsfrua skriver:

  Jag vet inte om det är bara jag som har lite problem med att kunna läsa de andra besökarnas kommentarer här ovanför hos dig. Och så har det varit ett par dagar nu. Jag ser en profilbild och texten ”Skriven av” och så tomt så när som på det första orden på följande rader – med orden ”omlott” och knappt tydbara. Jag tror inte att det beror på min dator, för jag har inga sådana problem på andras bloggar. Hoppas det är något övergående.

  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 15. Suss skriver:

  Du har så rätt med ditt ordspråk och roligt att brickan kom tillbaka. Ändå kan jag inte låta bli att tänka att ”någon” tagit det jag inte hittar, men vem? Jag brukar säga att jag lagt det som är borta, på ett säkert ställe om någon undrar var det tagit vägen. Kram!

Kommentarer inaktiverade.