Det sved riktigt ordentligt

Mulet och grått och bara ett par grader varmt är det i dag, inte speciellt vårlikt väder, men trots det har några gula krokusar kämpad sig upp i rabatten under mitt vardagsrumsfönster. Tyvärr har rabatten fungerat som katt-toalett och där ligger stora bamsiga kattskitar, för trots att de har grävt så att krokuslökarna ligger ute på gräsmattan, har de inte lyckats täcka över eländet.

Så gjorde aldrig Grållen och Svarten! Det fanns aldrig några kattlortar i rabatterna eller i trädgårdslandet. Men de var ju speciella på alla sätt och vis. Åh så jag saknar dem, speciellt Grållen!

I dag har jag varit hos tandläkaren för att få den där lösa plomben utbytt. Jag tog bussen och kom till stan en timme innan jag skulle infinna mig på mottagningen, så jag gick in på bokhandeln på Adelsgatan och fick då se att de hade Elena Ferrantes sista bok i Neapelkvartetten till nedsatt pris.

De tre första sträckläste jag i somras och då höll man ännu på med översättningen av Det förlorade barnet. Nu passade jag på att köpa den och gick upp till tandläkarmottagningen och satte mig där och började läsa. Det var så isande kalla vindar, så de där funderingarna jag haft om att gå ner i Botaniska trädgården skrotade jag direkt när jag klev ur bussen.

Jag kom omgående in i boken och det var inga problem att det var så länge sedan jag läst de andra. Väntan på tandläkare blev inte speciellt lång, för de hade tydligen fått tid över, så jag kom in i förtid. Snabbt och smärtfritt blev tanden lagad, men attan vad det sved i plånboken 😥 2400:- för besöket hos tandhygenisten och den här lagningen. Varför ska det vara så dyrt!

När jag betalat och rättat till anletsdragen igen och fått på mig ytterkläderna var det tio minuter tills nästa buss till Klintehamn skulle gå, så jag snabbade mig och hann med den. Bussförbindelsera mellan Klintehamn och Visby är verkligen bra!

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Läkarbesök, Visby och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Det sved riktigt ordentligt

 1. Musikanta skriver:

  Jag har också läst alla böckerna. Jag blev mycket berörd av den sista – Det förlorade barnet. Det är ruskigt dyrt att gå till tandläkaren men skönt att få det gjort i alla fall. Här har det varit solsken hela dagen men fortfarande är det kallt på nätterna så snön ligger kvar.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du också läst dem. Jag har ju varit i Neapel några gånger, så det var väldigt roligt att läsa om hur det var i staden på 50-talet.
   Kallt på nätterna har vi också, men dagsmeja gör att snön snart är borta.
   Kram

 2. znogge skriver:

  Det kostar verkligen rejält bara man öppnar munnen men oftast har man inget val. Lika bra att få det överstökat. Nu återstår det bara för mig att komma till skott…

  Kram

 3. Tandläkarbesök brukar svida i plånboken! Men sist jag var hos tandläkaren, för ett par veckor sedan, var räkningen på 60 kronor!!! 😆
  Det hade lossnat en flisa från en tand, som hon bara slipade till, men hon tog bort lite tandsten också. Det skulle kostat 360 kr, men numera får man tydligen 300 kr rabatt! Jag har aldrig blivit så förvånad över en tandläkarräkning förut…
  Vilka söta katter du har haft!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag hade redan använt min trehundring så det var bara att betala.
   Vår katter var verkligen otroligt fina och trevliga. Vi älskde dem både Åke och jag. Svarten var hans katt och Grållen min. Grållen låg hos mig varje kväll, inte i knät, men bredvid och Svarten låg hos Åke. Åke lockade och lockade på Grållen, men lyckades aldrig få honom att överge mig.
   Kram

 4. Elisabeth skriver:

  Skönt att du fått tanden lagad och att det gick snabbt. Inte klokt att det ska vara så dyrt. Positivt med lässtund i den nya boken. Kramar

 5. Kraka skriver:

  Åh, så fina katter! Förstår att du saknar dem. Mina går inte heller i rabatterna, men ibland kissar de på gräsmattan. Då krafsar de först undan gräsklipp och sedan täcker de med klippet efteråt. Annars är det mest lådan inomhus som gäller. Men de går ju inte löst, de går i lång lina. Under uppsikt. Nu längtar vi efter sommaren och landet. Jag var där och kollade till stugan idag, men hua vad mycket snö det var. Där var det inte tal om några vårblommor som stuckit upp sina knoppar.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här letar regionen efter vattenläckor och ber sommarstugeägarna att kontrollera sina hus så inte några rör gått sönder. Men du har kollat din så där antar jag att det är ok.
   Hoppas att ni snart blir av med snön så att ni också kan få njuta av vårblommorna.
   Kram

 6. Hillevi skriver:

  Åter ger du mig det dåliga samvetet men samtidigt den behövliga kicken! Som alla år avundas jag dig när du sätter igång med pelargonerna som inte bara överlever, utan blir fantastiska – VARJE år.

  Jag ska, OCKSÅ, sen… och tandläkaren slipper mig ett tag till (samlar bonuspoäng i allt elände).

  Fast vad jag vill säga, du inspirerar verkligen och det dåliga samvetet kan jag ju plantera i djup mylla och låta bli att gödsla!

  • Ingrid skriver:

   Nu tycker jag att mina pelargonior inte ser speciellt pigga ut i år. Det är en som ser fin ut, men de andra……
   Jag brukar återuppliva dem i början av februari och i år blev det en månad senare. Det kanske är det som inte var bra. Vi får väl se….
   Kram

 7. Hillevi skriver:

  Jo, glömde… de fantastiska katterna mådde väl hos er! En klasskamrat hade såna urgamla ”bondkatter” – 25 och 30 år, minsann – de hade det gott på gården!

Kommentarer inaktiverade.