Det töar som tusan på Gotland…..

….det sa de på Gotlandsradion i morse och det stämmer bra. Jag har +4 på en termometer och +3 på en annan, så det är verkligen blidväder. Det är dimma och regnet hänger i luften och om man nu ska tro på Bondepraktikan stundar det bistra tider, för idag är det Paul och Pål som har namnsdag och förr kallades den här dagen för St Pauli dag.

Skin solen St Pauli dag klar betyder det ett fruktsamt år, men bliver det regn och snö, då får vi ett medelmåttigt år att se. Men ser du mycket mörkt den dag, då må du hjärtelig till Gud ropa och bedja honom om hjälp av all din nöd, att bevara dig från den hårda död. Förty döden skall då mången förfära, att man skall och mång till kyrkogården bära.

Sedan jag var barn har jag hört att det gäller att solen skiner så länge på St Pauli dag att man hinner sadla en häst, annars kommer den här dystra profetian att slå in. Man får verkligen hoppas att det klarnar upp senare idag.

Gårdagens revy Kärrlek och Kirimoja var jätterolig och jag tycker att det är en av de absolut bästa jag sett. Jag skrattade så att tårarna rann. Bakom oss satt mina närmaste grannar med sina barn med respektive och på kvällen blev jag inbjuden till dem på smörgåstårta, så det blev verkligen en helt perfekt söndag.

Idag är det måndag och vardag och jag ska iväg på ett arbetspass på Kupan i Klintehamn i eftermiddag. Hoppas att det inte blir regn, för jag har ju ingen fungerande bil, så jag måste gå dit.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset, Seder o bruk, Teater. Bokmärk permalänken.

24 svar på Det töar som tusan på Gotland…..

 1. znogge skriver:

  Det ”töar som tusan” i Skåne också och all snö är mer eller mindre redan borta. Av vädret att döma så är det nog risk för ett mörkt och dystert år för här är gråare än grått och dimman ligger tät…

  Så roligt att det blev lyckat i går. Att få skratta så gott är verkligen befriande 😀

  Kram och trevlig måndag!

 2. Det är synd att man inte förstår gotländska 😥 för annars hade man ju gärna gått och sett revyn! 😆 Men eftersom gubben min också hör dåligt så har han extra svårt att förstå gutar så det gör det hela ännu värre! 🙄
  KRAM
  Susie

 3. Ölandsvindar skriver:

  Nu har jag läst lite bakåt i din blogg och jag måste säga: ”Vad bra och berättande du skriver, Ingrid!” Jag skulle nog inte heller höra vad som sades i en gotländsk revy, jag har fullt schå att höra vad alla skåningar på TV säger. Hoppas att Bondepraktikan inte stämmer för idag är det väldigt grått här också.
  Kram från mig /Kerstin

 4. Skogsnuvan skriver:

  Glada skratt förlänger livet. Här är det revy i Östersund men jag kunde inte följa med för då skulle ja ha bilen stående utan värme och då vet man inte hur det gått. Kylan sätter stopp för alla roliga grejor här, kylan, snön och timmerbilarna

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vad härligt med en revy som verkligen är rolig och lockar till många skratt. Smörgåstårta hos goda grannar var bara bonus efter skrattfesten.
  Jag hoppas att Bondepraktikan har fel för här är det disigt och töar…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Märtha skriver:

  Här töar det inte – än. Minus 0,7 just nu, aningen högre har det varit. I morgon väntas slasket, om man får tro gubbarna på finska meteorologiska institutet, fmi. Jag skrev också ett inlägg om halvsnödagen och Paul, hoppas på läsare… Vi går mot vår! Kram på dig, Märtha

 7. Gunnar skriver:

  Vi får verkligen hoppas att bondepraktikan inte stämmer. Nån häst att sadla har jag heller inte

 8. Grått och dimmigt här också! 6-7 plusgrader och all snö har töat bort. Skönt att kunna gå utan att behöva oroa sig för halkan, tycker jag!
  Vi får hoppas att bondepraktikan har fel den här gången!
  Kram, Monica

 9. Agneta skriver:

  Aha, jag ser, ni har samma dimma som vi! Och det porlar och smälter och är halt lite här och där. Men det är ju så i det här landet, bara att förhålla sig. Fast ibland vill man inte. Men du har ju varit ute och rest alldeles precis, din rackare, så skönt!
  Aha, ja, katterna är lustiga. Men jag tycker man kan lita på dom för dom skulle aldrig dricka eller äta något som var skämt, dom är ju egentligen finsmakare. Ibland, om vi får gäster på sommaren som önskar få Bohusräkor då ger jag alltid en räka till Pippikatten och skulle hon tveka, då äter i alla fall inte jag av räkorna. Annars äter vi bara räkor på vintern här (hur jag nu kom in på det!). Hundar däremot har jag en känsla av att dom kan både dricka och äta all möjlig skit och bli dåliga och kräkas…..
  Kram Agneta

 10. Musikanta skriver:

  Här har det också töat idag och det är halt och slaskigt. Solen bröt igenom molnen något så när mitt på dagen – det räckte nog för att sadla hästen. Skönt att man inte vet vad som ligger framför en i tiden – man får leva i nuet och göra det bästa av dagarna.
  Kram från Ingrid

 11. Elisabeth skriver:

  Slaskväder är aldrig kul, men det är ju bra om det blir halkfritt! Verkar ha varit en bra föreställning och trevligt avslut hos grannen. Tack för alla trevliga kommentarer. Nättillgången är rätt seg, där vi är nu, så det blir inte mycket mer än ett inlägg. Kramar

 12. Anne-Lie skriver:

  Det här gråa och disiga vädret är inget jag gillar. Men man kan inte välja vädret.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.