Det var byglit… – Ny app från Telia

…i morse när jag försökte gå in på blogspot-bloggar. Det gick inte på någon av de som jag har i min blogglista, medan det däremot inte var några problem alls med övriga. Jag fick bara upp ett felmeddelande om DNS-fel, men nu fungerar allt som det ska igen.

Ti bygle, bygel, byglit är ett gutamålsord för när något är besvärligt eller knepigt. Något som man får hålla på länge ti bygle me. I dag tycker Allnakku att vi ska fira Bygeldagen, vilket härmed är gjort.

Inte en fågel i sikte, trots att jag även bjuder på vatten i år,
men en katt har just varit på besök

Det är samma gråa trista väder i dag också, så jag håller mig nog inne på förmiddagen i alla fall. I eftermiddag ska jag och klippa mig och i kväll ska vi ha ett informationsmöte angående Telia Triple Play i kvarterslokalen här på Odvalds, så lite händer det i dag också.

När jag satt och surfade runt lite på Telias sida upptäckte jag den här appen. Alla som har bredband och IP-telefoni kan få sin hemtelefon i mobilen. Man laddar ner appen och sedan kan man svara i mobilen när det ringer på hemtelefonen och man kan även ringa med appen. Mycket fiffigt! Det enda kruxet är att om någon skulle ringa till mobilen, medan man pratar via appen, bryts det samtalet. Ja, ja! Allt har sina barnsjukdomar. Jag hoppas att Telia kan utveckla tjänsten och lösa det problemet.

Jag har i alla fall laddat ner appen och tycker att det fungerar bra. Syster Kerstin ringde till mig på mitt hemnummer när jag var hos Fridolf och då svarade jag via mobilen. Hon tyckte att ljudet hackade lite, men jag hörde henne helt perfekt. Förut brukade jag vidarekoppla hemtelefonen till mobilen när jag åkte bort, men det slipper jag göra nu och dessutom blir det billigare. Vidarekopplar man får man själv betala samtalskostnaden från hemtelefonen till mobilen, med appen kostar det ingenting att ta emot samtal. I alla fall inte om man är ansluten via wifi. Via mobildata tär det på surfmängden.

En skön torsdag önskar jag alla som tittar in här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Det var byglit… – Ny app från Telia

 1. Gunnel skriver:

  Jag är just hemkommen från frissan. Har både blivit klippt och fått lite ny färg. Den har ju en tendens att blekna efter ett tag. Hos mig är det strålande sol och ett riktigt fint höstväder. Kram

 2. Nu fungerar det att komma in hos dig precis som vanligt igen! Skönt!! 😆
  KRAM
  Susie

 3. znogge skriver:

  Bortsett från den lilla detaljen så verkade det vara en praktisk och användbar app! Skulle tro att Telia kan komma tillrätta med det framöver.

  Ha en fortsatt bra torsdag!

 4. Jag blir så imponerad av hur teknisk och insatt i datavärlden du är! Jag tycker att allt sådant är svårt och inte så roligt, om jag ska vara ärlig! Vill bara att det ska fungera och att det inte ska bli så stora förändringar…
  Men man borde hänga med bättre, det vet jag ju!
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram, Monica

 5. Gunnar skriver:

  Jag lämnade Blogspot för att så många av minabesökare hade problem. Annars en bra blog-plats. Synd att jag inte kände till den appen förut när jag hade Telia på bredbandet.

 6. Märtha skriver:

  Här höjdes priserna för trådtelefoner så det sjöng i knutarna för några år sedan, så det var enklast att säga upp hela trådabonnemanget. Kändes konstigt, jag har alltid gillat trådtelefonapparaterna. Bekvämare att hålla i, bland annat. Nu lär det ju finnas telefonlur som man kan koppla till mobilen/smarttelefonen – ja, ibland blir det lite svårt att veta vad man skall kalla denna lilla allvetande apparat! – – – Här är det också ruggigt, men höstarbetena i trädgården bör utföras ändå. Idag tog jag upp dahliarötterna. Cirka 80…

 7. Musikanta skriver:

  Jag håller med Monica ovan. Du är fantastiskt kunnig i allt som rör datorn. Jag är så imponerad av alla ställen på din blogg som man kan logga in på. Men du har väl WordPress, eller hur?
  Kram från Ingrid

 8. Geddfish skriver:

  Du är väldigt duktig och insatt i det tekniska!
  Jag försöker med det samma. Tror det bygger mycket på om man gillar utveckling och har tålamod att lösa problem.
  På Sigges tid hade vi även fast telefonnummer kopplat till en mobil, samma fenomen som du beskriver, men utan app och det kosta extra i månaden. Jag tog bort allt utom min egen mobil, när jag blev ensam.
  I morse låg Blogspot nere en stund.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Det bästa med det här systemet är att det är gratis och de samtal man ringer via appen kommer på den vanliga samtalsräkningen och påverkar inte mobilsaldot.
   Jag ska testa ett tag och om det fungerar bra kommer jag verkligen att ha appen kvar.
   Kram

 9. Inger Johansson skriver:

  Jag blir så imponerad av Dej 😀 Du är väldigt uppdaterad med alla tekniska prylar ❗
  Du har ett stort intresse för teknik och vill hänga med…eller 😉
  Kramelikram Inger

Kommentarer inaktiverade.