Jean-Pierre Lacroix – Det var ett tag sedan…

…men idag lade jag mig i solstolen (trots att det var mulet), för att lyssna på Sommar i P1 och dagens värd, Frankrikes ambassadör i Sverige Jean-Pierre Lacroix, var väldigt intressant att lyssna till och han spelade trevlig och omväxlande musik.

Han talade bra svenska efter att ha varit här i landet i fyra år och dessutom hade han fått hjälp av Rikard Wolff med språket inför programmet. Han berättade om sina år som diplomat vid FN och som protokollchef under president Sarkozy och även om sina upplevelser vid olika krishärdar, bland annat i Mali i Afrika. Ibland hade jag dock problem med att höra vad han sa, för det var någon som snarkade till då och då. Vem det nu kan ha varit? 😉

När programmet var slut tog jag mig en promenad ut på hamnen och gick på caféet och drack kaffe. Det har varit mest mulet idag, men varmt och skönt i alla fall och vid bryggan utanför Hamncaféet var det många som badade.

En bit saffranscheescake tog jag till kaffet. Den smakade inte riktigt lika bra som den såg ut och var väldigt mäktig. Jag lämnade faktiskt en liten bit.

Vimsiga ungfåglar är det gott om nu och den här låg precis vid vägkanten, så jag trodde att den var sjuk, men när jag kom närmare reste den sig och flög iväg.

Den här däremot var det synd om. Den hade nog kraschlandat, för den såg väldigt tilltufsad ut och sprang runt, runt i cirkel och skrek och tittade upp i luften efter hjälp.

Dagens ordspråk:

Ingen är så blygsam att han inte gärna hör beröm.

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Jean-Pierre Lacroix – Det var ett tag sedan…

 1. Lambergsfrua skriver:

  Den där saffranschesscaken ser riktigt god ut, men jag kan tänka mig att den mäktig. Det tycker jag att de flesta cheesecakes är, faktiskt.

  På tal om fåglar var vår svanfamilj borta från tjärnen en tid, men har nu kommit på besök några gånger. Det är fortfarande sex ungar, så de har klarar ”flytten” bra. Jag tror att de nattetid håller till längre ut i Vänern nu i någon skyddande vassrugge.

  Så trevligt att du har haft besök av din syster och hennes man och ni verkar ha hunnit göra mycket.

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Åsa! skriver:

  Nästa gång får du testa en arraksboll, den var jättegod 🙂 Det var mycket folk där ute, när vi kom fanns det inga lediga platser, därav valet av bryggan som sittplats!

 3. Det var minsann en maffig kaka. Lite väl stora bitar serveras tydligen både hos er och hos oss 🙂
  Det är ju kul att du har sällskap av dig själv då du lyssnar på radio 🙂 Ställ dig framför spegeln och argumentera en stund, vem var det som snarkade egentligen? 🙄

 4. Elisabeth skriver:

  Du lyssnade på ett bra program och så en stund på café. Inte dumt även om kakan blev mäktig. Ha dé gott! Elisabeth

 5. Janne skriver:

  Här hos oss så tittar vi mera på TV än vi lyssnar på Radio. Ha det bra !

 6. Har fortfarande inte härt ett enda sommarprogram! 🙁 Kan möjligtvis bero på att jag vid den tiden ALLTID är i full gång i trädgården. Även om man ”inte ska göra nått” så är man där ute och småpåtar lite….och det är ju helt klart skönare att lyssna på fågelsång än på radio!! 😆
  Fast idag blir det annat och tristare att lyssna på. Fibergänget är på gång att lägga ner fiber i kohagen bakom oss. 😥 Konstigt – men när vi hoppade av gick det helt plötsligt alldeles utmärkt att dra fiberkabeln där vi ville hs den från början! 🙄

  • Ingrid skriver:

   Har man en sådan trädgård som du förstår jag mer än väl att du påtar där hela dagarna. Så var det när jag bodde på Stenstugu, men ändå försökte jag att lyssna på Sommar i P1, man kan ju påta och lyssna på samma gång. 😉
   Jag förstår att det känns lite surt, det där med fibern.
   Kram

 7. Znogge skriver:

  Jag gillar saffran men inte i juli. Känns som om det är fel säsong för det. Men visst, en fika är alltid rätt ändå 😉

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här äter vi saffran året runt. Saffransbullar när det är fest och till medeltidsveckan ska jag baka saffransbullar för RK. Och så äter vi saffranspannkaka förstås. 😉
   Kram

 8. Kajsastina skriver:

  Vackra blommor som i en gammaldags trädgård? Kaffe smakar mycket bra på sommaren. Sitter just nu med en kopp. Jag far hem från Värmland på onsdag, det räcker med en vecka i taget. Jag vill gärna fara tillbaks i augusti, min dotter och man har verkligen hittat ett paradisliknande ställe där. Huset rymmer också många så det är ingen irritation som dyker upp. Ändå blir det skönt att komma hem till rutinerna: morgonqigong, lyssna på sommar och träffa väninnorna.
  Ha en skön vecka!
  kram

 9. Kicki skriver:

  Det är ju inte så kul när ett bakverk ser godare ut än vad det är när man sätter tänderna i.
  Det är nog många unga fåglar som vimsar omkring nu.
  Hos oss är det skatorna, dom för ett herrans oväsen också ibland.
  Jag missar nästan alltid sommarpratarna, men har ändå hört flera av programmen, eftersom jag lyssnar senare via datorn.
  Ofta sen du har berättat om programmet 🙂
  Kram/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *