Det var hemskt…

…vad det är lugnt i dag, sa Barbro och jag när vi tog oss en kaffepaus vid tvåtiden. Vi har jobbat på Kupan i eftermiddagen och när vi avlöste förmiddagsskiftet gick det några kunder och strövade i butiken och en och annan kaffegäst hade vi också, men så helt plötsligt var butiken tom på folk och då passade vi på att slå oss ner och vila benen.

Men det där skulle vi aldrig ha sagt, för helt plötsligt strömmade det in folk. Det blev alldeles fullt vid kaféborden och vi sålde massor av både prylar och kläder. 50% rabatt på allt i butiken och kaffe och semla för 20:- lockade tydligen.

-Är det alltid så här mycket folk här, var det en som frågade.
-Njaa, det varierar, men det kan bli så här ibland.

Klockan fyra stänger vi och då hade alla kunder gått, så vi kunde pusta ut och låsa till dörren. Det är jätteroligt när det är mycket folk och man känner att man verkligen gör nytta, men visst blir man lite trött både i ryggen och huvudet innan allt är klart för dagen. Det ska städas och plockas i ordning och kassan ska räknas och stämmas av, så innan man kommer iväg hem är klockan oftast halvfem.

Grattis alla Marior!

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

18 svar på Det var hemskt…

 1. Musikanta skriver:

  Det måste vara jobbigt att stå så länge som det är kunder i butiken. Jag får ont i ryggen om jag står upp en timme utan att sitta ner och vila mig. Men du är ju några år yngre :-). Jag tänker alltid på de stackars expediterna i varuhus och affärer som tvingas stå upprätt under en hel dag med bara lunch- och fikapaus.
  Kram!

 2. Som det kan gå! Ja, man vet aldrig vad som ska hända, men 20 kronor för kaffe och semla (eller fastlagsbulle, som vi säger här) låter onekligen lockande! Förstår om du känner dig trött men nöjd!
  Kram, Monica

 3. Kicki skriver:

  Där hade du rätt att känna dig nöjd med dan.
  Semla och kaffe för 20 kr, gick väl åt som smör i solsken.
  Kram Kicki

 4. Znogge skriver:

  Skönt att kommersen tog sig för det måste ändå vara roligare när det kommer mycket folk. Medaljens baksida är väl att det känns i såväl rygg som huvud. Hoppas det blev en fastlagsbulle för dig med!

  kram

 5. Laila skriver:

  Jag passade på att handla på Suderviljan för 100 kr och blev bjuden på kaffe och semla. En trevlig kaffestund där också.
  Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Det var ett mycket bra pris på semla och kaffe. Roligt att det kpm så många sen och handlade, men förstår ju att du blir trött också.
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Geddfish skriver:

  Du är verkligen duktig, som hänger i och jobbar så. Men det är så nyttigt för huvudkontoret, även om övriga kroppen kan ta stryk av ansträngning.
  Billigt fika 😀 verkligen!
  Marsvårlig kram, Gerd

 8. Gunnel skriver:

  Vilken trevlig loppis där man även kan fika. Förstår att den är välbesökt. Kram

 9. Skogsnuvan skriver:

  Ja men är det inte typiskt. Så är det alltid. Antingen ingenting eller också alla på en gång. Varje gång jag varit på sommarcafe och jobbat har det varit så och man har bara hunnit sätta sig för att fika så kommer det massor men går man och väntar så är det tomt. Ett av livets mysterier minsann.

Kommentarer inaktiverade.