Det var inget aprilskämt

Idag har jag varit på lasarettet i Visby för att göra en bentäthetsmätning. Jag var lite rädd att kallelsen bara var ett aprilskämt, för det är ju 1 april idag och det skulle ju varit lite snopet att mötas av ett: ”April, april!” när jag kom in genom dörren, men så var det givetvis inte.

En jättetrevlig sköterska släppte in mig så fort jag kom upp på mottagningen, trots att jag var på plats i väldigt god tid. Jag var faktiskt färdig innan jag egentligen skulle infinna mig där. Jag är väldigt benskör, men det har i alla fall inte blivit sämre sedan sist. Försedd med en tjock bunt broschyrer får jag nu vänta tills en läkare analyserat resultatet av undersökningen och sedan ska jag få en kallelse eller en telefontid, så jag vet hur jag ska sköta mig framgent.

Det har varit
riktigt blåsigt och kallt idag och några iskalla regnstänk har yrt i luften, men jag tog ändå en snabb vända i Botaniska trädgården innan jag gick upp till busstationen och åkte hem igen.
Jag gillar ju att åka buss om jag inte har något speciellt ärende som kräver bil. När man har en kallelse från lasarettet att visa upp åker man dessutom gratis.

Små cyklamen

Vädret igår var lite bättre och då var Ann-Marie från Visby i Klintehamn och vi tog en förmiddagspromenad på ett par timmar, innan vi åkte ut till Hamncaféet och åt lunch. Fläskkotlett fanns på menyn och det valde vi båda två och när maten kom in visade det sig att man fick två köttbitar. Jag orkade bara den ena, så det blev en doggybag till hunden Baxter som låg i bilen och sov medan vi åt.

När vi skilts åt var det dags för mig att gå till frissan och få lite ordning på håret. Jag tycker att det inte alls var länge sedan jag var och klippte mig, men det var väldigt långt nu, så det var skönt att få det lite avkortat och jag är mycket nöjd med resultatet. Tack Ida!

1 april och aprilskämt. Jag tyckte mig se i GT att Region Gotland ska spara vatten genom att de offentliga toaletterna ska byggas om till torrdass. Och i GA planerar man för bulverksturism i Tingstäde träsk, när den planerade ökningen av vattenuttaget från träsket får bulverket att komma upp över vattenytan. Turister från hela landet kommer att flockas i Tingstäde! Jag hoppas verkligen att det är årets aprilskämt i gotlandspressen, så att jag inte låtit mig luras. 😉

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Vårtecken 2016, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Det var inget aprilskämt

 1. Gunnar skriver:

  Hustrun har benskörhet men det verkar funka bra med medicineringen. Särskilt viktigt för personer med denna åkomma att stå på benen.
  Visby Botan är väl Sveriges näst finaste botaniska trädgård? Nr 1 för mig är Göteborg 🙂

  • Ingrid skriver:

   Ja, att röra på sig är nog extra viktigt just när man är benskör. Belastning är bra för skelettet.
   Botan i Visby är inte så stor, men väldigt vacker och det är lika spännande varje år att se vad de hittar på för planteringar.

 2. Znogge skriver:

  Skönt i alla fall att benskörheten inte blivit sämre. Men det kan nog vara bra att får tips om hur man ska förhålla sig. Min svärmor är benskör och trillade sju gånger innan hon flyttade till boendet. Bröt dock inget vilket jag tycker är synnerligen märkligt men naturligtvis var det en stor tur!

  Önskar dig en trevlig kväll 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag har lyckats klara mig ifrån benbrott och det är jag väldigt tacksam över och jag försöker tänka mig för så att jag inte ska ställa till det för mig. Jag har t ex helt slutat cykla.
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Ja, det gick ju bra för dig idag.
  Landstingen har olika prissättningar. Här är inte bussen gratis till vården, den kostar 60 kr och en taxi kostar 150 kr. Men det är inga större pengar ändå.
  Skönt att bli fin i håret!
  FredagsKram, Gerd

 4. Anne-Lie skriver:

  Idag är en lurig dag…Det var väl lite långsökt pm läkartiden skulle varit ett aprilskämt. Då hade jag blivit sur.
  Önskar dig en trevlig helg!

 5. Jobbigt med benskörhet men numera finns det ju hjälp att få. Fantastiskt att ni får åka gratis buss om ni ska till sjukhuset! Bra initiativ!
  Alltid roligt att besöka botaniska trädgårdar och särskilt nu, när allting spirar så vårgrönt!
  Skönt att komma till sin frissa och bli lite snygg i håret, det piggar upp!
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är jättetråkigt att drabbas av en sån sjukdom. Man blir alldeles vanställd i kroppen och måste hela tiden tänka sig för så att man inte gör något oförsiktigt så att man bryter sig eller åker på en kotkompression med allt elände det medför..
   Att komma till frissan piggar alltid upp.
   Kram

 6. Susie Bloom skriver:

  Skönt att din benskörhet inte hade blivit värre! 😆
  Direkt när jag vaknade blev jag naturligtvis lurad av Rolle, men jag kommer inte ihåg vad det var…jag sov ju näsan fortfarande! 😉
  Idag hade jag bestämt mig för att ta ut trädgårdpallen och sitta vid pallkragarna och göra lite nytta – men det slog jag direkt ur hågen när jag upptäckte hur kallt och ruggigt det var. Fast jag rensade två stora krukor vid infarten i alla fall. Mitt första trägårdsjobb på 10 månader! 🙄
  KRAM
  Susie

 7. Hillevi skriver:

  Det var bra att det inte blivit sämre med benskörheten i alla fall. Du sköter dig och går långa rundor – även det hjälper nog till.
  Synd på vädret i Botan (säger man om Uppsalas botaniska trädgård) men nog är det roligt att se alla idéer och skaparglädje de har.

  • Ingrid skriver:

   Jag försöker verkligen tänka på att röra på mig och äta vettigt. Det är det enda man kan göra, men jag har ändå krympt från ståtliga 1.59 till ynka 1.50.
   Kram

 8. Beppan skriver:

  Så bra att det går att kontrollera benskörhet för att kunna förebygga en massa elände.
  Och det där att få åka gratis buss om man ska till sjukhuset var ju super! Det borde fler kommuner ta efter.

 9. wiolettan skriver:

  Benskörhet, det har jag aldrig kollat, så det vet jag inte hur det går till? Nu finns det också mycket med mediciner till olika åkommor. Hoppas att dina prover visar bra och bättre värden.
  Så fint det har kommit upp med blomster i rabatterna.
  Aprilskämt råkade jag inte ut för, utom de jag läste om på nätet och hörde på nyheterna.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *