Det var inte skönt ute – Mysko pryl

Solen skiner idag också, men det är kallt och blåsigt. Jag hade väl egentligen ingen större längta att gå ut, men tog mod till mig ändå efter lunch. Eftersom jag ville gå i skogen där det förhoppningsvis skulle vara lite lä ställde jag kosan mot dammen. Jag har sett på facebook att man hittat tussilago redan och längs dammkanterna var det fullt av dem förra våren.

Idag fanns det dock inte ett liv. Det blåste rätt bra där också, men jag följde dammkanten ner till den andra ändan för att sedan kunna gå genom hagen tillbaka till vägen.

Jag stod där och tittade ut över dammen och kunde konstatera att det ligger ett tunt, tunt lager med is nu. Så vände jag mig om för att gå därifrån och samtidigt tittade jag upp mot skogen…

… och då fick jag se något mystiskt högt uppe i en tall. Jag trodde först att det var en trasig ishockeyhjälm som någon kastat upp där, men…

…när jag tittade på andra sidan fick jag se att det absolut inte kan var någon hjälm. Det ser verkligen mysko ut. Grejen satt så högt upp så att jag inte kunde känna på den, men det såg ut som ben eller möjligen trä.

Jag måste säga att det var skönt att komma hem och in i värmen igen, men innan jag gick in var jag och plockade bort odlingsväven som jag lagt ut för att hindra katten att använda min rabatt som toalett. Förhoppningsvis ha jag lyckats få den att välja något annat ställe och för säkerhets skull har jag pudrat över jorden med citronpeppar. Det kan väl inte vara lockande för en katt? Den var och grävde i jorden runt ett träd också, men där strödde jag ut grovmalen svartpeppar och sen har den jorden fått vara ifred. Håll tummarna för att det funkar!

Trevlig fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Det var inte skönt ute – Mysko pryl

 1. Gunnel skriver:

  Vi får hoppas att det inte är en pepparälskande katt du haft på besök tidigare. Jag var hos min dotter i Luxemburg i helgen och där var det betydligt varmare och skönare än här. Men det kommer väl förhoppningsvis en vår snart. Kram

 2. Birgitta skriver:

  Vilken knepig bild där. Ja, en hjälm var det inte, men ska bli kul att se om dina andra läsare begriper vad det är.
  Jag körde med chilipeppar på saker jag ville ha ifred för katt och hund. Funkade bra det med. Så vi håller tummarna för att dina kryddor funkar – har du tur kanske det växer upp en pepparbuske 😉 .
  Kram

 3. Kicki skriver:

  Du är duktig som går dina promenader. Om jag inte hade hundarna skulle jag nog sitta inne på ändan hela dagarna.
  Trots att vi bara hade -2 grader så kändes dagens promenad väldigt kylig.
  Kram/Kicki

 4. Musikanta skriver:

  Jag har fått ryggskott – lindrigare än vanligt den här gången – men det gör tillräckligt ont för att jag inte har någon lust att gå ut och promenera. I morgon har jag kören så då är jag så illa tvungen. Det gör inte ont när jag sitter som väl är, men så fort jag rör mig gör det ont. Svårt att vända sig i sängen också. Men det brukar ge med sig efter några dagar förhoppningsvis.
  Ingen aning om vad föremålet i trädet kan vara. Ska blir spännande att se om någon har något svar.
  Kram från Ingrid

 5. Agneta skriver:

  Ja, vad kan det vara?! Så mystiskt. Man kan nästan tänka ett huvud på en dinosarie……men det är kanske att gå för långt i fantasin. Tänk att ni har sol! Det har inte vi. Det vi har lika är det snålkalla. Hoppas det hjälper med citronpeppar. Vi har ju två katter och den ena av dom älskar peppar, alla sorter, så när jag lagar mat med peppar kommer han som ett skott och gosar sig i det jag hällt utanför på golvet……ibland är det svårt att förstå allting!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Säg nu inte att katter kan älska pepper, jag som tyckte jag var så påhittig 😉
   Men man vet inte, katter kan var konstiga. Vi hade en som var vansinnigt förtjust i oliver.
   Kram

 6. Kraka skriver:

  Hoppas inte katten är förtjust i peppar för då blir du aldrig av med den. Minns när jag hade min första schäfer. Han tyckte om att bita av telefonsladden, den där som satt på väggen och gick till jacket. Efter några gånger då Televerket (ja de hette så då) varit där och lagat sa någon av dem att de hade ett verkligt säkert knep.Jag skulle smörja in väggen med senap vid jacket så skulle hunden aldrig röra sladden mer. Hunden blev så överförtjust så jag fick helt enkelt nöja mig med jacket i sovrummet. I hallen var hunden ständigt och nosade och slickade där de tluktade senap. 😀

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Djur kan var underligare än man tror. Våra katter var väldigt förtjusta i ost, men jag har haft en som älskade råa potatisskal. Han hängde i framtassarna på diskbänken och tiggde när jag skalade potatis och en annan älskade oliver. Skulle vi ta oss en martini fick jag se till att sätta ett fat med oliver till katten också, annar fort han upp på bordet.
   Kram

 7. Znogge skriver:

  Så det är citronpeppar som jag ska krydda vår rabatt med. Tack för tipset! Får se om det hjälper men allt är välkommet.

  Kram

 8. Hillevi skriver:

  Kan det inte vara ett fårkranium? Kanske en korp eller örn har hittat ett kadaver och plockat skallen med sig upp i trädet för att få äta i fred. Eller nåt….
  Mycket vackert där runt dammen och på bloggen syns drt inte att det blåser iskallt! 🙂

 9. Skogsnuvan skriver:

  Storleken kan man ju inte se men nog tycker jag att det är ett gammalt kranium av en ko eller möjligen ett får om det inte är så stort.

 10. Lisbeth M skriver:

  Hej!
  Visst är de kallt och blåsigt,tur att man inte behöver vara ute så mycket.
  Vi är bjudna på lunch,och de är så skönt att slippa laga mat.Gamla skolkamrater ska man vara rädd om,man har så många minnen ihop och lunch tackar man inte nej till.
  Har du fått reda på det konstiga duhittade i trädet?Såg konstigt ut.
  Inte visste jag att det finns så mycke vatten o dammar i Fröjel,ska nog ta en tur dit i vår verkar så fint.
  Ha en fin vecka.
  Själv hoppas jag bli bra i mitt knä som tydligen blivit felbelastat med broddarna och det hala väglaget, där man spänt sig.Så nu är det vila och voltaren både tabletter och salva.

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt att luncha med gamla klasskamrater!
   Den där dammen ligger inte i Fröjel utan i Klinte, Ungefär där Värsändegården ligger går det in en väg och där är den.
   Man går lite konstigt när man har broddar, så det är nog lätt hänt att man felbelastar.
   Krya på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *