Det var ju inte roligt alls…

…beskedet som jag fick idag när jag var på bentäthetsmätningen. I fortsättningen får jag inte lyfta, inte bära och framför allt inte ramla. Ryggraden, höger höft och vänster underarm är svårt angripna av osteoporos/benskörhet och risken för frakturer är stor.

I fortsättningen får jag väl ligga på soffan och äta praliner och läsa romaner 😉 Fast det är ju inte heller bra, för det är viktigt att man rör på sig och belastar skelettet. Och så ska jag förhoppningsvis få någon bra medicinering som stoppar upp nedbrytningen.

Ett helt strålande vackert väder blev det idag också, när morgondimmorna väl skingrats. Vi satt ute ett tag efter lunch och maken solade till och med utan tröja. Rikigt gassigt var det! Det har verkligen varit en härlig inledning på september månad. Hoppas att vädergudarna är nådiga mot oss i morgon också.

Ha en trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Läkarbesök och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

32 svar på Det var ju inte roligt alls…

 1. Eva skriver:

  Det var ju inget bra besked.
  TANK NU PA DET I HELGEN !!!!!!
  Jag ònskar sà att jag skulle kunna komma hem och hjàlpa dig att bàra nu vid flytten, men det gàr tyvarr inte 🙁
  Kramar
  eva

 2. Lambergsfrua skriver:

  Men kära vän, det var ju inget roligt besked. Hoppas nu att du får bra medicin och att du verkligen är rädd om dig. Du behöver med andra ord hjälp att bära vid flytten nu i helgen, för du ska inte fresta på din kropp mer. Fast det behöver ju inte jag tala om för dig – det vet du själv.
  Lycka till med flytten och glöm inte att tänka på dig själv då.
  Varmaste kramar!

 3. Kusin Göran skriver:

  Vad mycket elände vi kan råka ut för Ingrid. Tråkig nyhet! Men vad kan man annat göra än hoppas på att det finns hjälp. Vilken tur att ni nu har fått en lägenhet så att det blir lite mindre att jobba med. Hälsa Åke.
  Ta det försiktigt i fortsättningen. /Göran.

 4. Ama de casa skriver:

  Oj vilket tråkigt besked! Ta det lugnt nu, och hoppas att du kan få nån medicin som hjälper till att stärka skelettet.
  Kram på dig! (Fast inte så hårt när du är lite ömtålig just nu…)

 5. Anne-Lie skriver:

  Vilket tråkigt besked du fick av läkaren.
  Hoppas du får njuta av många soliga dagar framöver.
  Kram!

 6. Åsa! skriver:

  Men så tråkigt Ingrid! Samtidigt fick du svar på varför du har sådan värk. Hoppas verkligen att du kan få hjälp att slippa ffa värken! Lycka till med flytten nu, och lova mig att ta det lugnt! Kram

 7. hejsan Ingrid !

  Finns det medicin mot benskörhet.Jag fick ju som barn inta benmjöl för mitt dåliga skelett efter en släng av Engelska sjukan jag hade som bebis.Kan inte med lukten då de förr sågade ben i charken.
  Dolomitkalk är bra alternativ.I värsta fall får Dr. skriva ut sånt som finns hos hälso butikerna.

  Kanske jag skulle ta och kolla upp min så småningom.När katterna är infångade så jag kan börja ägna mig åt mig själv igen.
  Känner nu när det är mörkare på morgonen att det tar emot att gå ut.

  Hoppas på bättring åt Dig.
  Trevlig helg i vilket fall.

  Kram Majsan

 8. Birgitta skriver:

  Nä men fy så fruktansvärt tråkigt. Man behöver ju faktiskt bära och lyfta ibland. Vad ska man göra när man inte kan det då?

  Jag tror att det enda du kan göra just nu är just att belasta i form av promenader och försöka röra på dig. Men för guds skull: ramla inte!!! Och bär och lyft inte något tungt!!!!!

  Stackars dig. Hoppas du reder dig. Vilken tur du har snäll gubbe som kan lyfta när det behövs.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Man ska röra på sig och om man ska bära ska man se till att ha bördorna fördelade på båda armarna och måttligt tungt förstås.

   Det gäller att tänka sig för!

 9. elisabeth skriver:

  jaaaa…. livet är trots allt motgångar för alla, det är ju nåt man kan trösta sig i. Vi drabbas alla av saker och ting och jag tror i stunden med tunga tråkiga besked får man tänka lite att man inte är ensam……. Sänder dig massor av styrkekramar. Tycker du är en sån fantastisk människa och förstår att du varit med om ett och annat genom livets gång, man får nog se det lite att ’man ska klara det här också’ och det borde väl bli bättre med medicinering och kontroller och vad som är bra göra. Vet du är rädd om dig nu, hälsa Åke och du får leta lite nya böcker och ljudband som kan vara spännande. Kanske dags med en ny hobby nu när ni flyttat klart, kanske Eva som känner dig som mor har nåt bra förslag :-)……… eller om det finns nåt annat man kan använda datorn till. jag tycker det skulle vara roligt nu när ni flyttar och man hittar nåt nytt man kan tycka är roligt och inspirerande.

  Många kramar, elisabeth

 10. Suss skriver:

  Så trist, men jag hoppas du får en lika bra medicin som min kära granne. Jag skrev om det i en tidigare kommentar. Hon har blivit otroligt mycket bättre och har också bytt medicin under tiden, för det fanns något ännu bättre än det första hon fick. Lite kortare har hon blivit, men hon är jättepigg nu och går lätt och har inte alls lika ont. Lycka till och ge dig inte om det inte blir bra, fast det tar nog lite tid, men det kommer.
  KRAM och trevlig helg!

 11. Gunnel skriver:

  Det var verkligen inget roligt besked att få……och mitt i flyttstöket och allt. Hoppas du får börja med medicineringen snabbt. Finns det en vcahans att din värk försvinner då om medicinen är bra? Ta det lugnt i morgon. Kram

 12. Gunnel skriver:

  Medicinen jag tar mot luftrörskatarren gör mig så yr….skyller stavningen på den.

 13. Znogge skriver:

  Känner igen det från svärmor. Det har gått bra för hennes del vilket jag hoppas det ska göra för dig med!

 14. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Men usch då vilket elände du råkat ut för. Tur i oturen att det blir ett bättre boende med betydligt mindre kroppsarbete. Ja, vi nordbor drabbas hårt av benskörhet och det kryper ner i åldrarna vilket är mycket skrämmande. Till mig sa läkaren att det är ärftligt. Av medicinerna, Calciumpiller fick jag stora problem med magvärk samt 2 stora njurstenar som biverkningar så dom fick jag sluta med och ingen nytta gjorde dom alls, tvärtom.
  Så jag tycker att du ska pröva dig fram så du slipper njurstenar som jag fick.
  Känns inte din medicin bra, säg ifrån!!! Det gjorde jag, men ingen lyssnade, tyvärr. Det tar tid att hitta rätt medicin så att inte benskörheten fortsätter utan att förloppet stoppas upp.
  Så är det ju det där med brist på SOL….! Vi lever ju i ett land med mycket långa perioder av mörker och jag hoppas innerligt att det framöver finns både ork och tid för en resa till soliga nejder så att din kropp och Åkes med, får sol i mängder så att calcium kan tas upp i skelettet. En lång skön semester efter flytten är väl prioritering antar jag för det tar på krafterna att flytta, oavsett ålder.
  Om jag inte missminner mig finns det väl ett bra SPA på Gotland där du varit och kanske du kan få hjälp av dom med ljusterapi? Vem vet? Allt är ju värt att kolla upp om det finns på nära håll och billigare än resor söderöver. Beror väl också på om Åke orkar med att resa.
  Du ska se att allt kommer att ordna sig till det bästa men med stigande ålder så kommer krämporna som man måste lära sig att leva med.
  Hoppas innerligt att du får hjälp mot värken i alla fall för den är då inte munter att ha dygnet runt 🙁 Det räcker så bra med tinnitus! Det vet jag alltför väl.
  Krya nu på dig Ingrid och se till att du per omgående får börja medicinera…bada i mjölk är en god idé till att börja med 😉 Om en vanlig sollampa har effekt vet jag ej, men det vet läkaren, kanske.
  Krya på dig vännen och jag önskar dig Lycka till med flytten!
  Styrkekramar, Agneta

 15. Eleonora skriver:

  Ja, det var ju inte så roligt besked precis. Men det finns hjälp. Jag vet! Eftersom jag har ätit cortison under många år (som kalkar ur skelettet) så har jag fått en medicin som heter FOSAMAX. Den tabletten tar jag en gång i veckan och vid senaste bentätmätning var det ok för mig. Kanske kan det vara något även för dig??

  Underbar dag igår även hos mig. Satt på balkongen och solade en stund. Så skönt.

  Lycka till nu med flytten och låt dom starka bära och flytta medan du är arbetsledare. Jag tror att flytten kom i rättan tid. Du hade inte orkat med allt det ”gamla” jobbet.
  Stor flyttkram till er båda från Eleonora

 16. Madde skriver:

  Tråkigt att höra att du har osteoporos!!!
  En allt för vanligt sjukdom bland kvinnor som blivit lite äldre.
  Hoppas det blir lite bättre med skelettet med mediciner, man får vara glad att det FINNS någon form av hjälp fär NÄSTAN allt iallafall.
  Och som andra och du också skrivit:
  Promenader är väldigt bra medicin också!
  Och:
  GRATTIS i efterskott!!!
  Kramar Madde

 17. Pia skriver:

  Det där med att läsa romaner och äta praliner lät ju inte helt fel 😉 I alla fall ett litet tag Hoppas medicinen håller det i schack och att du blir lite bättre
  Tror att du blir en alldeles perfekt flyttbas Nån måste ju bestämma var skåpen ska stå

 18. Margaretha skriver:

  Oj, om man kommer in sent på din blogg är allt redan skrivet som man skulle ha kunnat säga. Men jag håller med alla andra: var försiktig och hoppas att medicinen hjälper.
  Vi som ännu inte vet om vi har detta (vilket nog en hel del skandinaviska kvinnor har) borde kanske ta lärdom av detta och göra något åt det medan vi kan.
  Borde (ja, verkligen BORDE) ta mig i kragen och anmäla mig till något gym som har rörelser som stärker skelettet. Nu känner jag mig mer motiverad efter ditt besked.
  Vad jobbigt att både hålla sig lugn och hålla sig igång … Hur ska det gå till 🙂
  Kram.

 19. Jah Hollis skriver:

  Det var ju tråkigt att höra. Jag vet inte vad de kan göra åt det, men jag har alltid levt i uppfattningen att det är bra med kalk för skelettet. Jag pimplade oerhörda mängder mjölk som barn och tonåring och jag gillar det fortfarande. Men jag minns att morsan varnade för att jag skulle bli ”åderförkalkad” om jag drack för mycket mjölk. Jag vet inte vem man ska lita på när det gäller hälsan. Hoppas du får en fortsatt fin helg.

 20. Inger Maryissa skriver:

  Nej det var inget roligt besked du fick ..
  Hoppas verkligen att du får en bra medicin som stoppar nedbrytninen av skelettet
  Jätte-stor kram

 21. skogsnuvan skriver:

  Så trist att du skulle få något sånt. Verkar som om det är ganska vanligt bland oss lite äldre kvinnor. Så låt andra flytta åt dig men ta gärna långa promenader. Det är bra och passa på nu innan det blir snö och halka för det är då som risken är som störst. Skickar mina varmaste kramar och tankar till dig.

 22. Eva Henriksson skriver:

  All tröst är redan skriven och du vet vad du ska göra.
  Förtsätt skriva så vi får höra hur du har det. Du skriver så rart och rakt.
  Försiktig flyttkram från Eva i Tyresö

Kommentarer inaktiverade.