Det var som jag befarade….

….ingen DN idag heller på grund av morgondimman. Vi fick köpa en Expressen i stället, så att maken har något att läsa.

När vi skulle åka till Klinte körde vi förbi Klinte kyrka. Jag ville se hur det gått för handsken i vinter och den har klarat sig ännu ett år, men nu börjar den se ganska sliten ut. Sedan 2007 har den hängt där på sin gren.

Blåsippsspaning var jag också på och hittade en hel del, men de fotona sparar jag till morgondagens vårteckeninlägg.

Så var det dags att åka till Beklädnadsaffären för att se vad de hittat på för trevligt. Kaffe, tipspromenad och 10% rabatt på hela sortimentet stod det i annonsen i alla fall.

Och den här invigningen var tydligen ett populärt söndagsnöje, för där var massor av folk. Det uppstod nästan parkeringsproblem och de upplever vi inte ofta i Klintehamn.

Jag drack en mugg kaffe och en kaka och gick tipspromenad i butiken, som var så packad av folk att man nästan inte kunde ta sig fram. Och det var många som handlade också. Jag kunde som vanligt inte komma på vad jag skulle köpa och dessutom var köerna till provhytterna hur långa som helst, så jag var ganska snabbt ute igen. Mina inköp får vara till en annan dag.

Nu har jag just kommit hem från en söndagspromenad, maken ser fotboll på TV och jag ska gå och sätta på kaffet. Jag gick en vända söderut på landsvägen, för molnen har lättat lite och vi har +13° och då kan man ju inte sitta inne, dessutom letade jag efter videkissar och hittade dem också.

Jag fortsatte min promenad och när jag gick tillbaka tänkte jag försöka knipa av några kvistar vide och ta med hem. Då var busken borta! Som jag letade! Jag började tro att jag blivit helt knäpp, men så upptäckte jag att någon hade klippt av alla grenarna med videkissarna på busken, därför hade jag inte känt igen den. Kvar på marken låg en gren med små dåliga knoppar och den grenen fick jag ta med mig hem. Så snopet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Vårtecken och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Det var som jag befarade….

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Otroligt att handsken finns kvar! Måste vara av god kvailté, men håller med dig, nu börjar den se lite ”trött” ut så du kanske ska ta den med hem och hänga den på lämplig plats innan någon annan norpar den, hemska tanke!
  Handsken hör liksom till din blogg och den är ju ”vår” 😉

  Snopet blev det verkligen i dag. Ingen DN, ingen vide och inga inköp. Men vi får väl säga att dagen varit händelserik.
  Kul att det finns folk med framtidstro som är villiga att investera i butikerna 🙂

  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Nej, inte kan jag ta bort handsken från sin gren, det är ju det som är charmen med den 😉

   Visst är det härligt att det finns folk som vågar satsa i vårt lilla samhälle.

   Kram!

 2. Eva Henriksson skriver:

  Rar promenad. Det känns vårlikt.
  Men kan de inte kommamed DN om det är dimma??????
  Konstigt.
  Kram Eva

  • Ingrid skriver:

   Morgontidningarna kommer med flyg på natten och om det är dimma kan de inte landa, det är anledningen till att vi blivit utan tidning de senaste dagarna.

   Normalt får vi DN i brevlådan vid 3.30-tiden på morgnarna tillsammans med Gotlands Allehanda. På söndagarna är det ingen utbärning, men då hämtar vi DN i Pressbyrån (om den har kommit).

   Kram

 3. Sylvia skriver:

  Så mycket du hunnit med idag Ingrid. Men så snopet att någon passade på att plocka åt sig dina videkvistar så fort du vände ryggen till 🙂

  Tycker det är jättekul att affärerna blomstrar upp på nytt igen. Nu kommer det till nya friska krafter och med det nytt sortiment. Ni får väl ersättning för utebliven tidning hoppas jag.

  ”Handsken” börjar på att bli en riktig rysare med åren….. fortsättning följer ?
  Här har det varit dimmigt och grått idag och nu regnar det som sjutton.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst var det snopet! Jag måste sett roligt ut där jag gick fram och tillbaka i diket och letade efter busken. Så det kan bli 🙂

   Visst ska jag fortsätta att bevaka ”handsken”.

   Disigt och grått är det här igen och Åke säger att det ska bli regn.

   Kram Ingrid

 4. Ailas skriver:

  Flera människor – samma tanke! Gällande videkissarna, alltså.

  Trevligt för butiken i Klinte att det kommer folk! Ur servicesynpunkt är dessa butiker verkligen värdefulla, men någon måste givetvis stödja dem. Hoppas att de fick sälja mycket idag.

  Här har det varit ganska varmt med mulet och nästan disigt hela dan. Börjar faktiskt längta efter solen nu, för jag tror att blåsipporna har börjat titta fram. Ska bli kul att se dina bilder i morgon. 🙂

  Trevlig kväll
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det roligt att butikerna i vårt lilla samhälle får leva kvar. Jag försöker alltid gynna dem, till en del av lathet och bekvämlighet, men också med tanke på att de ska kunna överleva.

   Det stora fördelen med t e x Beklädnadsaffären är att man kan få låna hem och prova i lugn och ro. Speciellt värdefullt är det för mig, som har svårt att stå i affären och veta hur den där tröjan jag är lockad av att köpa kommer att passa till kjolen eller långbyxorna som jag har hemma.

   Kram

Kommentarer inaktiverade.