Det var bara mössan som fattades

Idag åkte vinterjackan på när jag gav mig iväg ut på en promenad efter lunchen och det visade sig vara ett bra val. Jag älskar jackan jag köpte förra hösten, för den är så lätt och lagom varm på hösten och alldeles tillräckligt varm på vintern.

Jag hade väl egentligen inte tänkt gå så långt, men det var ganska behagligt ute, så när jag gått genom Valleskogen och kommit ner till Norra Kustvägen bestämde jag mig för att gå runt Warfsholmen.

När jag passerat Snäckan fick jag för mig att jag skulle gå ut mot stranden, för där finns en väg som jag inte gått förut. Det ligger stenar i infarten, men gå kan man ju göra ändå och där hittade jag något intressant.

Pjäsvärn för luftvärnskanon

Jag måste ju ha sett det är värnet förut, för vi var ju jämt här ute när jag var barn, men jag har inget minne av det alls. Nu har man klätt framsidan av det med trä och gjort en bänk där man kan vila benen eller sitta och äta, för där finns en fin grill.

Grill

Ingången på baksidan

Tänk när de här bunkrarna var bemannade och folk satt där inne och spanade efter fientliga trupplandsättningar. Det är svårt att tänka sig när man ser hur idylliskt det är nu.

Jag klättrade upp på toppen av kullen också, för att se på utsikten och trots att det var disig idag var ganska fint.

Intill den där bunkern fanns det ett rött hus och inte fattade jag att det också tillhörde försvarsanläggningen. Det upptäckte jag först när jag kom hem och googlade på ”värn Klintehamn”. Den röda byggnaden var ett skyttevärn. Man lär sig så länge man bloggar!

Nu började det blåsa mer och mer och det stänkte lite med regn i luften, så jag snabbade mig på fram till bron och så tog jag närmaste vägen hem. Jag hade planerat in ett besök på Konsum, men jag hoppade över det.

Hem kom jag och inte blev jag våt heller och precis när jag kommit in ringde en reporter från Gotland Media. Hon skulle skriva en artikel i tidningen Bo Bra och ville intervjua mig lite om mitt bloggande och så bad hon att få lägga ut några av mina äppelrecept i nästa upplaga av tidningen. Vi får väl se om jag och recepten kommer med. Hon hade hittat en gammal arkivbild som hon bad att få använda. 🙄

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nostalgi och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Det var bara mössan som fattades

 1. Laila Östergren skriver:

  Det var riktigt skönt när jag gick promenaden hem efter att ha varit hos frissan. Jag hade medvind och det blåste ännu måttligt så efter lunch var jag ute och klippte ner lite visset i rabatten (där var det lä så det var skönt).
  Du kunde nog nästan se hem till oss när du var vid värnet i dag.
  Ha en skön kväll.

  • Ingrid skriver:

   Jag håller med dig, det var riktigt skönt väder, men sista biten hem blåste det så att ja höll på att lätta. 😉
   Hade det varit riktigt klart väder hade jag säkert kunna se ert hus.
   Kram

 2. Vonna skriver:

  På den bänken har jag suttit o filosoferat många gånger.

 3. Musikanta skriver:

  En verklig långpromenad. Men så mycket intressanta saker du upptäcker under din promenad! Här i Mogata finns bara två promenader att välja mellan – att gå till björken mellan två åkrar eller att gå på cykelbanan längs landsvägen…
  Snart åker mössan på här också, handskarna är redan pådragna.
  Bilden med ängen och vattnet var väldigt fin!
  Kram från Ingrid

 4. Helena skriver:

  Spannande att plotsligt hitta nagot ”nytt” i sina hemmatrakter 🙂

 5. Oldmolly skriver:

  Men va roligt att du ska komma i tidningen. Jag ska titta efter dig?
  När jag är i min strandbod brukar jag gå med hunden till Varvsholm och förbi värnet. Det kan vara lite sumpigt på myren bakom, men har man gummistövlar, är det inget problem.Förra våren, när det var väldigt lågvattnigt, kunde jag gå över från udden, utanför värnet och till Vivesholm med bara gummistövlar. Visserligen var det bara några centimeter kvar till kanten av stövlarna, men jag klarade mig torrskodd.

  • Ingrid skriver:

   Tänk att man kan gå över till Vivesholm, där var vi väldigt mycket när jag var barn, för pappa var väldigt fågelintresserad, mamma plockade murklor där och vi barn plockade gullvivor med skaft som var flera dm långa.

 6. wiolettan skriver:

  Det var en hel del fina saker du fick se på din långrunda. Intressanta också. Härliga bilder.
  Nu då hösten är här så är det lite lurigt med klädseln. Bra val av dig. Själv gjorde jag en dumhet då vi skulle ut och handla, tog en promenad i sommarjacka och det blåste nordanvind. Så jag frös, inte skönt alls.
  Roligt att du kommer i tidningen, hoppas jag. Det får vi se, eller hur?
  Ha en bra dag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Vi får väl se om jag kommer med? Just när det här numret kommer ut är jag på Mallorca, men tidningen finns ju kvar när jag kommer hem.
   Ha en skön dag du också!
   Kram

 7. Margaretha skriver:

  Tänk att sådana där ”vardagspromenader” kan ge så mycket. Och speciellt om man har en bra kamera med sig. Helt plötsligt så ser man en massa saker man aldrig tänkt på. Helt plötsligt ser man motiv. Fina bilder blev det … Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *