Det våras lite varstans – Läslusten väckt

Det har varit ganska fint väder idag och på förmiddagen tog jag mig en promenad ner genom skogen och trodde att jag skulle få se några blåsippor, men jag fick nöja mig med andra vårtecken.

Utanför Rondo har de här söta irisarna börjat blomma mitt i gammalt fjolårsrise. Jag går förbi där ibland och har tittat efter dem då och då, men idag lyste de på långt håll.

….och videkissarna vid Åvallegården är snart fullt utslagna.

Hemma på Odvalds blommar krokus, snödroppar och vintergäck överallt i täpporna, fast hos mig finns det än så länge bara krokus i olika färger.

När jag var på Kupan igår upptäckte jag att det ju är påsk redan nästa vecka! Det kom verkligen som en överraskning, så idag har jag putsat köksfönstret och plockat fram några påsksaker, men mest har jag suttit och läst sedan jag kom hem efter promenaden.

När jag hade läst färdigt Johanna Svanborgs bok Skalets röda strimma i förra veckan, var läslusten väckt på nytt, för jag har faktiskt inte läst någonting på ganska länge. Jag är verkligen periodare när det gäller läsning. I förrgår laddade jag hem Anna Janssons bok Skymningens barfotabarn från biblioteket och den är jättebra, så det var svårt att släppa den när jag väl börjat läsa. Jag har uppdaterat Bokhyllan och HÄR kan du se vad jag skrivit om den.

Ha en skön fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Vårtecken 2016. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Det våras lite varstans – Läslusten väckt

 1. znogge skriver:

  Vilka härliga vårtecken! Här har våren kommit av sig en smula men det ska väl ordna till sig. Anna Janssons böcker är alltid läsvärda tycker jag.

  Kram och trevlig tisdag!

 2. Bosse Lidén skriver:

  Fina vårtecken. Jag är också inne i en lästlustperiod. Kram Bosse

 3. Agneta skriver:

  Ni ligger före med våren! Och tänk, vilka irisar! Jag måste skaffa det, men var ska jag sätta dom, dom kan ju inte växa rakt på berget och vi kan inte ha hur många krukor som helst. Jag ska lösa det på något sätt! Bra böcker är bland det bästa som finns och när det är tillräckligt varmt ligger jag ute på verandan, på mage, och där ligger jag och ligger och ligger och läser och läser, bästa tillfället!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   De där irisarna är helt förtjusande fina. Jag har inga själv, men ska nog försöka skaffa några lökar till hösten, för jag antar att det är då man ska plantera dem.
   Kram

 4. Susie Bloom skriver:

  Nej, inte blommar det några våririsar hos mig inte! Men det har kommit upp några små gröna tippar här och där i rabatterna, så vilken dag som helst så….. 😆
  När det gäller läsa så ska jag försöka dra ner på det lite. Det finns ju annat man kan roa sig med. T.ex. städa (det behövs, men är inte roligt) eller börja lite smått ute. Fast än så länge får jag ta det lite lugnt och bara göra sånt som jag inte behöver böja mig för. Och som inte är tungt förstås….. 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag borde ha städat idag, men läslusten tog överhanden. Nu hoppas jag att jag kan ta mig samman lite i morgon. Det vore ju trevligt att få byta gardiner i vardagsrummet till påsk.
   Kram

 5. Sådana irisar har ju jag också, men mina blommar inte än! Fint väder här idag också, men förkylningen och hostan höll mig inne, tyvärr.
  Läser gör jag alltid,måste ha en bok på gång! Men ladda ner böcker kan jag inte…
  Kram, Monica

 6. Gunnel skriver:

  Så långt har inte våren kommit hos mig, men jag väntar troget. Idag har vi haft solsken hela dagen och ett tag i eftermiddags var det rejält varmt. Jag kände hur jag började piggna till mer och mer. Hoppas det blir en fortsättning i morgon. Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Så härligt med alla vårtecken! Växer de där små irisarna vilt eller är de förlupna från någon trädgård? Tack för lästips! Jag är också periodare när det gäller läsning och varvar med korsord. Nu är jag i lästagen igen och håller just nu på med Pia Davidssons Så tuktas en svinpäls. Det känns som att jag har läst den förut, men jag minns ju inte hur det hela slutade, så jag läser vidare.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Leontina skriver:

  Underbara vårbilder, jag bara njuter. Idag på vår promenad, som delvis går genom skogen, såg vi årets första blåsippor. Typiskt att kameran låg hemma, men huvudsaken ändå att de redan visar sig. Det känns verkligen som ett riktigt vårtecken, fast nog brukar vi ha tussilago innan blåsipporna kommer.
  Kram

 9. Laila Östergren skriver:

  Härlig promenad idag. Först såg vi flera tussilago på Björkhagavägen och när vi kom hem kollade jag i dikeskanten vid vägen och såg flera blåsippsknoppar med lite mer sol så slår de strax ut.
  Glad vår på dig!

 10. Kicki skriver:

  Åh så många härliga vårtecken. Här finns just inga, inte bland växterna i.a.f. Men fåglarna sjunger och snön smälter. Det duger ju också
  Kram/kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *