Det ville sig inte

4 mm, det var allt vi fick i natt. Redan när jag gick och la mig vid elva-tiden hade det börjat regna, så förhoppningarna var stora, men de kom på skam. Det ville sig inte den här gången heller och det kändes lite snopet när jag rullade ihop plastslangen från stupröret i morse, för jag hade ju trott att jag skulle slippa bära vattenkannor på ett tag.

Här på Odvalds har vi en plantering med röda vinbär och när jag morgonpysslat färdigt och startat en tvättmaskin gick jag ut dit för att kolla om det fanns några bär kvar. Jag ska nämligen ha med mig vinbärsmuffins till SPF:s månadsmöte på lördag. Det var ännu gott om vackra röda bärklasar. De är ju väldigt mogna nu, men då smakar de ju extra mycket, så jag plockade av så mycket jag behövde och lite till som jag la i frysen för kommande behov.

När jag kom in rensade jag dem och satte igång att göra smeten. Jag ville provbaka en omgång, för jag har aldrig gjort vinbärsmuffins förut och när de var klara provsmakade jag en och den var riktigt god. Nu ska det bara siktas över lite florsocker. Jag har lagt in receptet på min sida Bak&Mat. Vill du titta på det finns det HÄR.

Efter lunch har jag som vanligt legat i solstolen och lyssnat på Sommar i P1. I dag var det Siw Carlssons tur och hon var väldigt trevlig att lyssna på och framförallt spelade hon bra musik. Populära låtar som man i andanom kunde tralla med i och ligga och vicka på tårna i takt till.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Det ville sig inte

 1. Znogge skriver:

  Riktigt solmogna bär blir alltid bäst när man bakar. Dina muffins får säkert en strykande åtgång!

  Kram och trevlig kväll!

 2. Kicki skriver:

  Här är vinbären inte riktigt plockmogna än. Kanske har fåglarna ätit upp dem när vi kommit hem. Men då får det vara så. Jag har plockat så mycket hallon så snart finns inte plats för blåbären som också ska i frysen för kommande behov. Läste nyss att blåbär även till allt annat som dom är bra för, skulle motverka Alzheimer. Det vore ju inte helt fel och vi äter ju dagligen året om.
  Kram/Kicki

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vi har också röda och svarta vinbär på området för den som vill plocka. Tyvärr blir det mest fåglarna som kalasa och jag unnar dem det. Dina muffins ser riktg smarriga ut. Kanske jag skulle gå ut och plocka lite och provabaka 😉
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Idag har jag också ägnat mig åt matsaker, fast i mitt fall blev det att torka all chili jag plockade av en planta igår. Det blev en hel bricka, så jag sparade bara några färska och nu ska jag försöka mig på att torka resten. Har gjort det förr, men då var det inte lika många….. 🙄
  KRAM
  Susie

 5. Åh, mums vad dina muffins ser goda ut! Jag kan tänka mig att de lite syrliga vinbären är jättegoda ihop med den söta kakan! Jag får spara receptet och baka sådana nästa år, för här har nog vinbären blivit övermogna… Jag gjorde ju vinbärssylt när det begav sig och den är jättegod till fläskpannkaka.
  Vi fick faktiskt 10 mm regn igår kväll och i natt, så vi är glada!
  Må väl, kram, Monica

 6. Hillevi skriver:

  Härligt goda ser muffinsen ut att vara! Så fint att området har några allmänna buskar, till glädje åt många.
  Mer regn behövs, även här var det snålt tilltaget.

 7. Skogsnuvan skriver:

  Nu blev jag riktigt sugen. Kanske skulle jag köpa lite smör idag och baka lite muffins. Dom ser ju verkligen goda ut och vinbären har nog mognat, annars kanske jag kan lägga i hallon och blåbär för det finns det massor av

 8. Gunnar skriver:

  Osis att ni inte fick mer regn. Vi har fått en hel del här senaste dagarna. Det ser gott ut med vinbärsmuffins. Gissar att de lite syrliga bären balanserar mot sötman i muffinset

 9. Märtha skriver:

  Muffins med röda vinbär… Vi gör gelé på våra, spetsar med chili. Verkligt bra på tallriken när man äter kött, i såser, t.o.m. på ostsmörgåsen… Vi har gjort dubbelt mer än i fjol – har två andra ställen där vi länsar rödvinbärsbuskar – för då, i fjol, köptes alla våra rödvinbärsgeléburkar i ett nafs!

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar alltid göra rödvinbärsgelé, men förra året gjorde jag så mycket så det räcker ett bra tag. Vi gillar det också till kött osv. Någon chili har jag dock aldrig haft i. Det kanske man skulle prova…..
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *