Dimman låg tät…

…över Lützen den här dagen år 1632 då den svenske kungen Gustav II Adolf stupade. Lite mulet och disigt var det här också i morse, men nu ser det faktiskt ut att klarna upp och solen lyser lite blekt.

Jag tog mig en promenad på förmiddagen, för Alessia kommer hit till mig i eftermiddag, för hon har ett muntligt prov i morgon och vill träna lite svenska. Jag hade tänkt att jag skulle kunna bjuda henne på en Gustav Adolfbakelse, men inte fanns det några såna på Coop. Det fick bli en kärleksmumstårta från Gutebollen i stället och jag misstänker att det går lika bra, för Alessia är en stor chokladälskare.

På hemvägen stannade jag till och kollade på havsöringarna och nu är de verkligen i full fart. Den ena stora öringen efter den andra kom simmande, stannade till en stund och for sedan vidare upp för ån.

Jag tror jag vet vad det är för fel på min högerarm. Jag har fått musarm! Jag har använt dator i jobbet år efter år från morgon till kväll utan några som helst problem, men nu har det slagit till. Jag har känt av armen lite då och då de senaste dagarna, men igår förmiddag satt jag ganska intensivt i flera timmar och höll på med redigeringsarbete med mycket klickande och flyttande av text och bilder och igår kväll blev armen så där hemskt besvärlig igen. Jag kan inte få till en bättre arbetsplats, så till en börja med har jag flyttat över musen till vänster sida så att högerarmen får vila. Jag känner mig lite tafatt, men det fungerar.

Vi flaggar på Odvalds den 6 november

Ha en fin Gustaf Adolfsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Promenader. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Dimman låg tät…

 1. znogge skriver:

  Då hoppas jag att armen blir bättre nu när du växlar till den andra. Man får prova sig fram helt enkelt. Allt med choklad smakar toppen om man frågar mig.

  Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Aj då! Det är inte helt enkelt att använda vänsterarmen, när man är högerhänt. Jag hoppas att vilan hjälper din högerarm att kurera sig.

  Jag är säker på att Alessia gärna byter ut en Gustav Adolfs-bakelse mot något med choklad. Det är ju tanken som räknas. Hoppas det går bra på hennes prov i morgon!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Gunnel skriver:

  Låter inget vidare. Datoranvändandet har dragit med sig en del nya diagnoser. Du får försöka vila armen, men det är inte lätt. Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har misstänkt att jag skulle åka på något liknande, för arbetsställningen är inte bra alls. Musen hamnar alldeles för långt ut från kroppen och armen får inget stöd. Jag får se vad jag ska hitta på för att ordna det bättre.
   Kram

 4. Musarm! Ja, när du säger det, så, självklart är det det du har fått! Men det finns ju någon sorts platta, som man kan använda istället för mus! En av mina vänner fick musarm och gick över till en sådan och då blev det bra!
  Här har vi inte alls haft någon Lützendimma idag; det har varit strålande sol hela dagen! Såå skönt! Det blev både trädgårdsarbete och promenad!
  Hoppas på samma väder i morgon…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det blev väldigt fint väder här också i dag och jag höll på ute i uteförrådet och ”slaktade” mina pellisar. så nu är de inflyttade för vinterförvaring i skrubben under trappan. Jag tömde krukorna, tog in de sista utemöblerna och städade efter mig, så nu kan jag gå i vintervila.
   Kram

 5. Geddfish skriver:

  Ajaj, jag har haft musarm, så jag vet hur det känns. Jag fick ett handledsstöd då.
  Önskar dig god bättring!
  Själv är jag genomförkyld, brrrr.
  Kram, Gerd

 6. Musikanta skriver:

  Du får väl byta tangentbord till ett sånt där med en liten ruta som man sköter med fingret. Det känns lite konstigt i början (har prövat ett sådant uppe hos Mirrfamiljen i Stockholm) men man vänjer sig efter ett tag. (Jag ser att det redan är föreslaget i kommentaren ovan.) Mirren, som sitter hela dagarna nästan vid datorn kan inte tänka sig något annat. Hon bytte direkt när hon började känna av armen.
  Kram

 7. Helena skriver:

  Kan du använda vänsterhanden istället är ju det bra. Eller ligg i sängen och skriv på datan då får du stöd för armen.

 8. Kicki skriver:

  Jag fick en jävulsk musarm för ganska många år sedan. Jag fick kortisonsprutor i armbågen ett par gånger, fick jag lära mig att hantera musen med vänster arm.
  Då hade jag min stationära dator, men nu för tiden är det bara lapptoppen som gäller och armen håller.
  Hoppas att det hjälper att du spar på högerarmen ett tag.
  Kul och se firren som simmar så grunt.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Mitt onda sitter mest i axeln, men jag har en usel arbetsställning med armen utan något som helst stöd, så det är inte att undra på. Nu när jag använder vänstern har det onda börjat gå över.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *