DjurplågeriSYDSVENSKAN: – Lund – Katter räddade till livetEtt avskräckande exempel på en människa som inte borde ha djur. Man läser så ofta om folk, både ”vanliga” och bönder som skaffar en massa djur och sedan inte orkar ta hand om dem. I stället för att göra sig av med dem på det ena eller andra sättet väljer man att ha dem kvar och låter dem mer eller mindre svälta ihjäl. Fruktansvärt!!!

Skaffar man djur för att tjäna pengar på dem, man kanske startar kennel, katthem eller uppfödning av grisar och nöt, kan jag ha någon liten förståelse föratt man ger upp när ekonomiska problem i samband med arbetsmässiga svårigheter uppstår. Då kanske man blundar för att djuren inte har det så bra.

Men för de, som skaffar sällskapsdjur och sedan inte sköter om dem som man ska, finns det inget som helst försvar. Har man tagit hand om katter eller hundar, eller andra djur med för den delen, är det ens skyldighet att sköta om dem, så att de inte lider nöd. Det är ett minimikrav, som man ska ställa på alla djurägare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt o Tänkt, Våra Katter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Djurplågeri

  1. Anonymous skriver:

    Well done!
    [url=http://jssnujoa.com/kbkb/vazh.html]My homepage[/url] | [url=http://mmtwdpzx.com/kdeh/tejm.html]Cool site[/url]