DN ger mig dåligt samvete

Idag kom räkningen på förnyelsen av prenumerationen på DN och nu gjorde jag slag i saken och ringde och avslutade den. 5226:- är i mesta laget för att lösa dagens korsord och sudoku. 😉 Visst läser jag en del i tidningen, men alldeles för lite för att det ska vara försvarbart att ha kvar den, för sen ligger den där på bordet som ett dåligt samvete och på bara några dagar blir det en trave som man nästan inte orkar släpa iväg till återvinningen.

12 december upphör Åkes gamla prenumeration, för det var han som ville ha DN och jag lät den vara kvar när han gick bort. Vi får väl se hur jag tycker att det är att vara utan fastlandstidning. Jag har ju Gotlands Allhanda också, så något att bläddra i till morgonkaffet finns det ju ändå.

Jag tog vara på en del tvätt på förmiddagen och när det var färdigt tog jag mig en skogspromenad och det var riktigt skönt ute. Jag var rädd att vädret skulle bli sämre, men det är ännu väldigt fint och grannen tvärs över gatan är ute i rabatterna och rustar.

Lärkträden gillar jag! På våren har de en fantastisk vacker grönska när de nya barren kommer och nu står de gulbruna och lyser mot himlen och asfaltsvägen är kantad av gula barr.

Coneaster växer det överallt här i Valleskogarna och de lyser så vackert röda nu.

Här tar jag den högra stigen och hamnar på Vallekvior igen och sen är det inte långt hem till Odvalds.

Nu ska jag sätta mig tillsammans med ”Hundraåringen” ett tag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Väder. Bokmärk permalänken.

41 svar på DN ger mig dåligt samvete

 1. Maj B Berggren skriver:

  Jag tycker du ska ringa upp DN och höra dig för om du inte kan få sk helgprenumeration. Då tror jag att deras omtalade Korsord kan finnas med fast det blir billigare för dig. Jag har inte DN själv….sen kan du ju alltid läsa på nätet. DN och de större tidningarna har ju mycket info där. Tycker det verkar väldigt dyrt, årsprenumeration på GP kostar <3000 kr. Lycka till! //M

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vi behöll också DN ett tag efter vår flytt till Karlstad, men dels tyckte vi att priset blev för högt del krånglade utdelningen. Nu har vi bara söndagsprenumeration och det fungerar mycket bra. Där finns mycket att läsa och även korsord. Till vardags nöjer vi oss med lokaltidningen Nya Wermlandstidningen, nyheter på TV och på nätet.
  Så vackert det är i naturen nu och det har du fångat så fint på dina foton. Jag säger som våra amerikanska vänner – ”Thank you for sharing!”
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Här fungerar ju utbärningen helt perfekt. När vi bodde på Stenstugu fick vi hämta söndagstidningen i Pressbyrån, men här kommer den in genom dörren vid 8-tiden.
   Kul att du gillar mina höstbilder.
   Kram

 3. Agneta skriver:

  Hej!
  Jag har sagt upp min pren. på GP för flera år sedan och det går jättebra utan den för det blev för dyrt och då betalade jag ett par tusen mindre än vad du gör. Däremot så pren. jag på TV-Guiden så att jag har hela veckans teveprogram och lite annat skvaller. Den finns att köpa och kostar då 5:-/vecka men för att få den i brevlådan blir det något lite dyrare p.g.a. portot men ändå en spottstyver om man jämför. Du har ju lokaltidningen och det räcker ju mer än väl och dessutom finns ju nyheter på radion varje halvtimma om man vill vara uppdaterad.
  Det blir ju ett svindyrt korsord om du ska ha DN.. 🙁 Men som sagt, det finns ju numer helgpren. Inte billig den heller. Om jag inte missminner mig så har du skrivit flera ggr. att inte DN kommer om vädret är dåligt.
  Dom pengarna kan du lägga på något betydligt trevligare och man vänjer sig vid att vara utan morgontidning. Om du gärna vill lösa korsord på morgonen så finns det ju korsordstidningar att köpa som räcker länge.
  Ett klokt beslut har du fattat!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Åke och jag pratade flera gånger om att säga upp DN, men när man då ringde, så gick det att få rabatt på årsavgiften och då behöll vi den.

   Största anledningen till att jag inte vill ha den kvar är att jag läser den för lite. Man har ju nyheter överallt via webben, mobilen, radio och tv och så lokaltidningen förstås.

   Precis som du säger så kan man ju ta en del av de här pengarna och köpa sig en korsordstidning någon gång.

   Kram, Ingrid

 4. kajsastina skriver:

  Det är som du säger att man får dåligt samvete av att ha Dn liggande oläst. Jag har varit utan prenumeration i många år, men nu som pensionär har ja helgprenumeration, vilket är värt. Då har jag tid att läsa också.
  Härliga hästbilder finner jag. Själv har jag, som du kanske sett, blogguppehåll. Håller på att packa till mina 12 dagar. Ser fram emot det även om min rygg inte klarar några häftiga gymnastikprogram men vitsen är att utgå från vad man orkar. Ja kommer hem precis till 1:a Advent och basaren i kyrkan (som jag bakar till). Har en sjal kvar att sticka och den tar jag med mig. Ha det gott!

  • Ingrid skriver:

   Visst har jag sett att du har bloggupphåll.

   Hoppas att du får en riktigt trevlig vistelse och återhämtar krafterna.

   Det blir nog bra att ha lite sjalstickning som förströelse.

   Kram, Ingrid

 5. Gunnar skriver:

  Vi prenumererar på DN fre,lör,sön och har ingen lokaltidning kvar. Bitte får sina korsord i alla fall. Det är väl korsord i både lör och sön?
  Lärkträd är fint. Vi ska nyplantera massor av dom när vi har avverkat skogen.Det lär väl dröja innan dom blir stora och fina men får tänka på kommande generationer också.

  • Ingrid skriver:

   Egentligen skulle jag kunna tänka mig 5-dagars prenumeration, på vardagarna alltså. DN har ju korsord varje dag och på vardagarna läser jag tidningen, medan det blir mycket sämre med det på helgerna.

   Skogsplantering när man är i vår ålder är verkligen någonting man gör för kommande generationer. 😉

 6. Åsa! skriver:

  Och där är du ju nästan hemma hos mig! 🙂

  Jag brukar ta en 3 månaders prenumeration av DN över sommaren och då bara på helgen, det är vad jag hinner med att läsa 😉 Sedan terroriserar DN´s försäljare mig resten utav året med allehanda erbjudanden 🙂

  Egentligen är det en bra tidning, men det är dyrt!

 7. margareta wårenius skriver:

  En fin promenadstig du har, som du säkert använder flera gånger i veckan förstår jag

  margareta

 8. Corina skriver:

  Jösses så dyrt ! Jag läser nyheterna på datorn på morgonen medans jag dricker mitt kaffe. Fungerar utmärkt. Ni har lite färger kvar ser jag här hos mig lyser grenarna kala sedan länge. Nu väntar vi på att snön ska komma…..och stanna kvar. Kram !

 9. Hejsan Ingrid !

  Alldeles förtjusande promenadväg, det saknar jag, den där otäcka ödetorpsvägen,nej dit vill jag inte gå. Din verkar så fridfull. Det skulle jag behöva.
  Expressen och Aftonbladet har ju en korsordsbilaga. Jag köper Exp. den är lättare och i den finns Sudoku.eller vad det heter.De kommer ut varje vecka.i början.Men man behöver ju inte köpa varje vecka för det finns mycket att lösa.Både svårare och lätta.15:- tror jag det är nu ,jag scannar så då köper jag inte tidningen, utan bara korsordsbilagan.

  Ja det var en dyr tidn. Det kan Du ha mycket roligt för på något annat.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det är väldigt trevliga promenadstigar i skogarna häromkring. En lång slinga dessutom elupplyst.
   Expressen och Aftonbladet vill jag inte betala pengar för, de kan man läsa på nätet. Då är det bättre att köpa sig en korsordstidning då och då.
   Kram!

 10. Raija skriver:

  Om du redan har en morgontidning, så är det en stor utgift att ha en till. Låter väldigt dyrt med DN och de pengarna kan man hitta på en massa annat roligt för.

  Tycker också om lärkträd, eftersom de förändras under årstiderna. Vi har en på baksidan, men den växer på fel ställe och börjar nu bli för stor där den står. Så vi har bestämt oss för att ta ner den, vilket känns lite trist.

 11. Ailas skriver:

  Det mesta av DN finns på nätet, så det finns ingen anledning att ha papperstidningar. De har försökt ge mig gratisprenumerationer till och med (de har nog kris!), men jag säger som du… orkar inte släpa iväg allt till pappersinsamlingen sedan, så jag tackar nej till alla papperstidningar.

  Vilka vackra bilder du visar igen! Tack för dem.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Den lokala tidningen har jag svårt att tänka mig vara utan, även om egentligen alla nyheter finns på helagotland.se 😉
   Roligt att du gillar bilderna av hösten i Vallekvior. 😛

 12. Elisabeth skriver:

  Vilka vackra färger! Har aldrig tänkt på lärkträdet och dess härliga kontrastfärg till granarna. Blev vackra kort. Tror du klarar dig utan DN. Det har jag gjort. Man kan alltid kika in på webb-sidan. Ha dé gott!

 13. Kicki skriver:

  Åh, du milde! Det var mycket pengar för en tidning som du säkert lika gärna kan vara utan (låter det som). Du har ju ändå en dagstidning, och dessutom läser du väl på internet.
  Ser att du läser ”Hundraåringen” Jag läste den när den just kommit ut, jag tyckte den var väldigt underhållande (även om det spårade ur lite väl mycket på slutet). Tycker den påminner om Paasilinnas böcker.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Visst är det hemskt med pengar, men man får ju väldigt mycket papper. Egentligen skulle man ta och väga tidningarna några veckor och se vad det blir för kilopris. 😉
   Jag tror jag ska göra det!! 🙄

 14. Bettan skriver:

  Tycker absolut inte att du ska ha dåligt samvete för att du avslutat denna DN. Du kan ju köpa något lösnummer när andan faller på osv. Nu kan du ju unna dig något annat trevligt som just du brinner för. Korsord m.m. finns ju i mängder på nätet =) Så dem behöver du ju inte att bli utan.
  Varmaste kramen till dig vännen min <3

 15. Inger Johansson skriver:

  Hej!

  Det som var bra med jobbet (tidningsbud) var att man fick ett ex av Dn och SvD varje dag jag körde + vår egen tidning, Nerikes Allehanda.
  Fina bilder från Din promenad 🙂

  Kram Inger

 16. Det är precis som hos oss, vi har slutat prenumerera på DN sen vi flyttade hit. Fast ibland har gubben min fått ett sånt där specialerbjudande att ha den bara några månader till väldigt lågt pris – och då har han hoppat på det. 🙂
  Men…det allra tristaste är ju att man inte får någon söndagstidning på söndagarna, det är ju dom dagarna det är trevligast att ha en tidning att njuta av i sängen! 🙁
  Vackra bilder från din promenad, det är underbart skönt just nu i skogen – om man inte går där det är för blött förstås! 😉

  • Ingrid skriver:

   När vi bodde på Stenstugu fick vi hämta söndagstidningen i Pressbyrån.
   Om ni tar en prenumeration igen och vill ta en tur till Klinte på sönda´n tycker jag att ni ska begära att få tidningen dit.
   På måndagen har man ju inte mycket nytta av den. 😉

 17. Birgitta skriver:

  Drygt 5000 kr för en morgontidning tycker jag är otroligt dyrt. Sydsvenskan kostar 2500, dvs hälften. Och faktum är att jag varje morgon undrar varför i all världen jag vill ha den. Löser fredags- och lördagskorsorden. Inte mycket finns att läsa, och det som finns kan man ju läsa på datorn. Så jag sade upp tidningen. Och köpte korsordstidningar istället (30 kr i mån). Efter några månader så tog jag tillbaka den. Jag saknade alldeles för mycket att ha något att bläddra i till morgonkaffet.

  Härliga bilder där ovan!

  Kram

 18. Znogge skriver:

  Klokt beslut! Läser man inte tidningen handlar det om mycket pengar… Vi har SDS fre-sö vilket kostar 148 kronor per månad. Mer lagom. Skulle man sakna den så är det bara att börja igen!

  Kram

 19. Inger Maryissa skriver:

  Ser att du gjort ändringar i din blogg och det ser väldigt snyggt ut, men det var fint förut också.
  Du är så bra på att fixa hemsidan och bloggen.
  Toppen också med meny-länkarna du har överst.
  Det har jag också lyckats fixa till i min nya blogg, Det är ju så bra att kunna länka till sin hemsida, och till olika saker man har skrivit om där eller på sin blogg,
  och hos mig jag har länkar till vissa saker i min gamla blogg och på så sätt har den kvar.

  Fina foton från din promenad.
  Och ja, lärkträd är verkligen fina både på våren och på hösten.
  det fanns sådana i den lilla skogen bredvid där min mamma bodde.
  kramar

 20. Det där är nog en väldigt stor summa att betala på en gång (runt 520 euro skulle jag tro)…
  Men du kan ju alltid göra så som mina svärföräldrar i S:holm. De hoppar på olika kortare erbjudanden, för 1-3 månader.
  Lokaltidningar är ju trots allt de som ger mest, tycker jag som jobbar på en själv 😆
  Så jag förstår att du vill ha Gotlandstidningen!

 21. Skatan skriver:

  Hösten ääär bra vacker ändå… kan vara om man inte ”snöar in” på det gråa och mulna och blåsiga och regniga … utan tar vara på och ser det vackra.

  Tack för de här bilderna … de var verkligen en skönhetsupplevelse.

  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *