Doftrankan

”Mammas doftranka” har greppat tag i en ljusstake

Det är så roligt med den här doftrankan och i sommar har den blommat väldigt rikligt och nu ser jag att den har några knoppar igen. Ibland blir jag lite trött på den när den blir för omfångsrik och då brukar jag försöka reda ut alla rankor och beskär den kraftigt, så att den blir luftig och fin, men det brukar inte ta många veckor innan den sätter igång och växer igen.

På Stenstugu stod den i ett söderfönster, men det har jag inget här, så den får nöja sig med österläge och det verkar gå bra det med.

Idag är det regn och rusk igen och hitintills har vi fått 12 mm. Ett tag blev det så svart på himlen så att jag blev tvungen att tända lampan över köksbordet, för att kunna läsa tidningen.

Jag tar tillbaka mitt uttalande häromdagen där jag påstod mig tycka att det nästan kändes onödigt med en Mallorcaresa. 😉 Den känns väldigt lockande just nu!

Trevlig dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Väder. Bokmärk permalänken.

12 svar på Doftrankan

 1. Corina skriver:

  Doftrankan är ju en tålig växt 🙂 En resa är väl aldrig helt fel 😉 Hos mig lyser solen men blåser kallt. Vintern är nog på väg som det verkar. Kram

 2. Birgitta skriver:

  Du verkar har gröna fingrar. Till skillnad från mig. Men tänker snart köpa mig en doftranka jag också:).
  Mallorca låter inte fel. Min syster M frågade häromdagen om jag ville fira jul med henne med en resa till Gran Canaria. Klart jag vill! Så nu ser jag fram emot en varm gosig jul i sol och med blått hav:).
  Kram

 3. Znogge skriver:

  En resa till Mallorca kan aldrig bli onödig 🙂 Så härligt att ha den att se fram emot!

  Kram

 4. Musikanta skriver:

  Det är nog fint på Mallorca nu. Å andra sidan har jag så fullt upp att göra så någon höstsemester blir det inte i år för oss. Kanske vi kan åka till Frankrike till våren.

  Jag har nästan alltid lampan tänd över köksbordet när det är mulet ute. Vårt hus är väldigt mörkt och maken vill absolut inte måla om furupanelen i köksavdelningen eller vitrolla de mörkgröna sjögrästapeterna. Så det får bli lampa istället.
  Kram från Ingrid

 5. Charlotte skriver:

  Så fin din doftranka är, och vad roligt att du haft den så länge.
  Skönt att den inte har fått någon ohyra. Kram

 6. Raija skriver:

  De är fina doftrankorna och min mamma hade en jättestor som blommade rikligt. Tyvärr så tål jag inte doften, så jag kan inte ha någon.

Kommentarer inaktiverade.