Droghandel och ett stort paket

Många artiklar finns det på hyllorna på Kronans Droghandel i Klintehamn, men mediciner är det sämre med. 🙁

Jag skulle hämta ut en sort idag och den fanns givetvis inte hemma och den var dessutom restnoterad. Det finns tre Kronans Droghandel på Gotland, förutom i Klintehamn finns de i Visby och Slite, men ingen av de andra hade min medicin hemma, det kunde expediten se direkt via datorn.

-Apoteket i Hemse då? sa jag.

-Då måste jag ringa, fick jag till svar och när jag tyckte att det var en bra idé, ringde hon och kollade. Apoteket i Hemse tillhör Apoteksgruppen och visst fanns medicinen där.

Nu har jag medicin kvar för några dagar framåt, men måste ändå köra 4 mil för att få ut mina piller. Det är dålig stil tycker jag, man borde koncentrera sig på att hålla ett bra lager av läkemedel i stället för smink och en massa annat som går att köpa i andra affärer.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag beställde ju en ny patron till min skrivare för en tid sedan och fick besked om att den skulle komma dagen efter, men i stället för en försändelse med patronen fick jag en avi från posten att jag skulle hämta ut den där. Sen åkte jag ju bort och först idag var jag på posten.

Expediten letade och letade!

-Det är bara ett litet, litet paket, sa jag.

Hon hittade inget litet paket utan en stor kartong, som nätt och jämt gick ner i min kasse. Jag började fundera över vad jag beställt för någonting egentligen, men det var så fjäderlätt, så jag blev lugnad. I den stora kartongen låg det plastpåsar fyllda med luft och så då den lilla skrivarpatronen. Undrar hur HP tänkte när de packade det här?

Dagens ordspråk:

Kråkan är den bästa fågeln, där det inte finns några andra.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Klintehamn, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till Droghandel och ett stort paket

 1. Birgitta skriver:

  Ibland undrar man hur de tänkte när apoteksmonopolet försvann. Jag håller helt med dig. Vanliga mediciner finns inte, men där finns både energidrycker och smink. Själv handlar jag numera endast på det riktiga Apoteket och möjligen Apotek Hjärtat.

  Den där enorma lådan med det lilla lilla paketet? Hade de mindre lådorna tagit slut tro? Vilket slöseri.

  Sköt att se dig hemma igen i alla fall. Hoppas du tankat rejält med d-vitaminer nu inför vintern 😉
  Kram

 2. Sofia skriver:

  Välkommen hem!
  Nä du, Kronans i Klinte har varken medicin eller trevlig personal, tyvärr. 🙁
  Och gällande paketet från HP så hade iaf jag skrivit dem ett långt mail om vad jag anser om deras (brist på) miljöarbete…

  Om du vill göra mig och hunden sällskap längs ljusspåret nån morgon så hojta till! Vi har varit där och gått minst en gång i veckan sen du guidade. Jag kallar t o m den vägen för ”Ingrids stig”! Följaktligen tänker jag alltid på dig när vi går där. 🙂
  Kram på dig vännen! / Sofia

 3. Skogsnuvan skriver:

  Det är sällan alla mediciner finns hemma nu för tiden och så var det inte förut. När man har 4 mil fram och åter vill man ju inte fara flera gånger.
  Jag brukar skicka efter patroner till Inkclub och jag blir alltid så förvånad hur fort det går. Redan dagen efter brukar den vara i postlådan. Det är nästan som ett litet under.

  • Ingrid skriver:

   Det fungerar alltid bra och gjorde det ju den här gången också, förutom då att i stället för att skicka förpackningen i en plastpåse, som Inkclub gör, fick jag den här stora kartongen.
   Kram

 4. Du har det inte lätt du ♥

 5. Gunnel skriver:

  Ungefär som när man packar in presenter till barn. Stora lådor med massor av papper så det blir en överraskning när man äntligen hittar presenten. Kram

 6. Rigmor skriver:

  Håller med när det gäller apoteken, det är väldigt varierande när det gäller sortiment, och deras huvudsyfte, att tillhandahålla mediciner tycks inte längre vara prio ett…Verkar som just apoteksgruppen är de som har störst sortiment och bäst lager.
  Angående HP…det kanske var den kartong som låg närmast till hands… 😉
  Kram kram

 7. HEJSAN INGRID !

  Väl emballerad, för kanske den kan gå sönder och färgen rinner ut.
  En nybörjare på förpackningsavdelningen.
  Så Du är hemma på fast mark igen, från en Ö till en annan.
  Din Ö är väl bäst.

  Har ju följt Dig på Din vistelse där-

  Nu får Du väl vila ut, kan vara jobbigt med semester.

  Kram Majsan Mi

 8. Kicki skriver:

  Det där har jag också reagerat på. Apoteken bygger ut sina lokaler och byter namn på löpande band. Nu senast böt Doc Morris till nåt annat namn (och vad kostar inte det). Ofta finns inte medicinen hemma.
  Kram/Kicki

 9. Znogge skriver:

  Säga vad man vill men apoteken har väl inte direkt förbättrats sedan avregleringen. Eller så är det kanske min känsla bara… När det gäller mediciner vill man att det ska fungera!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att man ofta läser om folk som är irriterade på att de får gå från det ena apoteket till det andra för att få ut sina mediciner och så ska det väl inte vara.
   Kram

 10. Ailas skriver:

  Välkommen hem till de fina höstfärgerna!

  Dåligt av ortens enda apotek, får jag lov att säga. Sortimentet har hos många blivit bredare med saker som de faktiskt inte behöver föra. På bekostnad av det nödvändiga, tydligen… Men, sådant är väl mer luckrativt, gissar jag… 🙁

  Hoppas att färgpatronen fungerar… så välemballerad som den var. 🙂

  Kram och trevlig kväll.

 11. Gitsan skriver:

  Gissar att det tyvärr är en konsekvens av att monopolet släpptes. Lager kostar pengar… Det gäller nog att beställa sin nästa uppsättning medicin samtidigt som man tar ut den första….

  Verkligen slöseri med kartong för att skicka denna lilla patron.

 12. Gerd skriver:

  Ja, det är poppis att packa ner en massa luftplastbubblor, det kom massvis av den varan när jag skickade efter köksklockan!
  Det där med Apotek… jag irriterar mig på alla mail som kommer om att de ska sjunga för den som fyller år, plus som du skrev, om alla skönhetsprodukter med smink och nagellack o dylikt, i stället för att sköta medicinerna!

  Ha en skön kväll, kram, Gerd♥

 13. wiolettan skriver:

  Håller med om detta med Apoteken. Det är flera gånger som vi skulle ha hämtat ut medicin på recept, men medicinen har inte funnits. Men kom igen i morgon då har vi fått hem, säger de. Tar de bara hem en del efter förfrågan, eller vad?
  En sak är bra, i alla fall här i Sundbyberg. Förr fanns det ett apotek och man kunde få vänta i över en timme på sin tur, nu är det inga köer, man kommer in snabbt. Tid är pengar, även för en pensionär ibland.
  Var det en sådan där bubbelplats som man trycker på och det smäller, jag älskar dom. Noggrann och rädd om varan var de i alla fall, de som packade.
  Kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Inte har apoteken blivit bättre precis. Det vill till att man har framförhållning minsann.

   Nej det var inte bubbelplast utan större plastpåsar fyllda med luft. Annars gillar jag också att ploppa med den där bubbelplasten. 😉
   Kram

 14. Suss skriver:

  Stackars dig som måste hålla tillgodo med de här nya Apoteken. Jag som har en stor stad i närheten går enbart till det gamla vanliga Apoteket. De kollar bara i sitt datasystem var det jag ska ha finns och det är hur smidigt som helst. Avreglering är sällan till godo för den lilla konsumenten.
  Jag håller med dig om att det knappast var någon vettig tanke bakom packandet av din patron, onödigt slöseri kan jag tycka. KRAM!

 15. Karin skriver:

  Tyvärr kom du hem till vissnande blommor, men sommarprakten varar ju inte för evigt! 😕
  Har vi tur får en underbar höst!
  Kram till dig och en fin helg!
  Karin

 16. Bosse Lidén skriver:

  Det är tragisktkomiskt med apoteken. På vissa ställen där vi varit har det legat tre olika apotek på samma gata. Jag blir trött på det. Precis som du skriver kan det skilja massor. Även på pris. Är man beroende av en medicin vill man inte precis höra att den är slut. Det är inte samma sak att ta en tub rynkborttagningskräm. 🙁 Jag saknar vanliga Apoteket även om man gnällde på dem också om jag tänker efter. 🙂
  Sättet de skickar saker på kan inte vara miljötänkt precis. Vi har också råkat ut för det. Vi berättat att vi ska hämta en liten sak och expediterna springer omkring och letar och frågar andra. Ringer samtal. Skakar på huvuden så mjällen far omkring. Så visar det sig att det är ett rätt stort paket det handlar om. När man kommer hem och packar upp är det som de där ryska dockorna. Det enda som är bra är att vi får massor av förpackningsmaterial när vi skickar iväg saker.

 17. Inger Johansson skriver:

  Lite lustigt är det för maken och jag pratade precis om dessa ”apotek” innan jag läste Ditt inlägg!
  Vi hade samma åsikt att smink och annat skit har de men inte mediciner.
  Det är ju inte säkert att alla klarar att åka 4 mil för att hämta sin medicin men måste ha den. Vad gör man då?
  Irriterad är man ofta på politikers klåfingrighet 👿
  Kram i alla fall 😀
  Inger

  • Ingrid skriver:

   Man får väl vara glad att vi har ett apotek på den här orten, men lite retligt är det att de inte har mediciner hemma utan en massa annat. Inte blev det bättre av den här avregleringen precis. Man längtar tillbaka till tiden med Apoteket AB.
   Kram

 18. Inger Maryissa skriver:

  Håller fullständigt med dig om att Apoteken borde koncentrera sig mera på att ha ett bra lager med läkemedel iställe för smink osv.
  otroligt att du blir tvungen att åka så långt för att hämta din medicin.
  och ja, man kan undra hur HP packar sina varor 😉
  låter ganska onödigt med en så stor kartong för skrivpatronen 😉
  kanske de hade slut på små paket 😉
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Ang HP – de behöver ju inte ens ha en kartong. Inkclub skickar alltid i en liten plastpåse och det har fungerat i alla år. Varför jag beställde från HP beror på att jag inte hittade rätt patron hos Inkclub och inte vågade chansa.
   Kram

 19. Charlotte skriver:

  Ja,det är så jobbigt när apoteken inte har medicinen hemma. Vi kan inte ha all medicin på lager har dom sagt ibland. Ett tag var det problem med fabriken (och leverantör), och ja det kan ju visserligen inte apoteket rå på. Nu går jag på apoteks Visborg som hör till apoteks gruppen. Ett litet trevligt apotek med fin service känsla. Kosmetika o dyl får ju komma i andra hand på ett apotek. Kram

  • Ingrid skriver:

   I Hemse som ju också hör till apoteksgruppen verkar det fungera bättre än hos Kronans droghandel. Mina ungdomar har fått åka till Hemse flera gånger eftersom apoteket i Klinte inte haft deras mediciner hemma.
   Dåligt, dåligt!!

 20. Kerstin skriver:

  Vet du , jag blev riktigt sjuk, väldigt akut i gallinflammation för två år sedan och blev opererad några veckor före jul. Inte så roligt då men nu tänker jag på det varje gång jag äter ett syrligt äpple eller skaldjur. Skönt att kunna äta sådant utan att känna efteråt att något är fel i magen. Visst blir man galen när det inte fungerar både med postpaket och mediciner. Borde vara självklart att alla vanliga mediciner ska finnas på alla apotek.
  Kram, kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Det är så länge sedan jag hade något anfall, så jag hade totalt glömt bort den krämpan, men nu mår jag bra i alla fall.

   Apoteken har mycket annat att pyssla med och har tydligen inte viljan att hålla lager av mediciner.

   Kram

 21. Kraka skriver:

  Privatiseringen av apoteken är det största övergreppet mot folket som gjorts. På många platser finns bara ett apotek och man kan få vänta i över en vecka ibland innan medicinen kommer hem. När monopolet fanns kom all medicin hem senast dagen efter.

  • Ingrid skriver:

   Det värsta är ju när man får utskrivet medicin för någon akut åkomma, typ bältros där medicinen måste tas omgående, och får till svar att den inte kommer hem förrän om en vecka.

   Jag fick bältros för ett par år sedan och fick åka Gotland runt med svår värk innan jag hittade ett apotek som hade det läkaren skrivit ut.

   Det är så dåligt!!

 22. Gunnar skriver:

  Vilken smart förpackning. Dom är nog ömtåliga. Jahg ser inga som helst fördelar med att Apoteksmonopolet togs bort. Det hara bara blivir rörigare.
  Trevlig helg!

 23. Eleonora skriver:

  Vet du – jag har en bättre fågel än en kråka hemma hos mig – nämligen en morhuvad dvärgpapegoja som är klart orangegul och grön! Såå söt så!

  Apoteken har blivit skönhetsbutiker verkar det som. Synd om dig som måste åka hela 4 mil för att få tag på medicin. På Gotland borde de apotek som finns kunna samarbeta och skicka sig emellan de mediciner som saknas. Det skulle ju gå på en dag med posten i så fall!

  Fint att du har fått din färgpatron i alla fall så att du nu kan skriva ut som du vill.

  Hoppas du får en fin och skön helg. Tillsammans med Eva kanske? Ha det gott och stor kram.

  • Ingrid skriver:

   Inte kan de olika apoteken samarbeta utan det gör man bara inom respektive apoteksgrupp, men vi får väl vara glada så länge vi har något apotek alls i Klintehamn. Det har varit nedläggningshotad flera gånger, men så länge vårdcentralen är kvar får vi nog ha ett apotek också.
   Kram och trevlig helg!

 24. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Det är samma visa här i stora staden gällande receptmediciner som måste tas dagligen 👿

  Jag brukar ringa apoteket några dagar innan medicinen ska hämtas ut, för i stort sett så är alltid medicinerna restnoterade. De privata apoteken har inte råd att hålla ett lager av mediciner är det stående svaret. Men dom är ju affärsdrivande företag och ska tjäna pengar men man kan faktiskt ha delade meningar om det är bra när det gäller livsuppehållande/viktiga mediciner. Det var bättre förr anser jag men för få apotek.

  Handlar det om extremt udda preparat med kort hållbarhet kan jag förstå det, men inte annars.
  Alla mediciner har ju ett bäst föredatum och attans så sur jag blev när jag fick en burk som jag insåg att jag inte skulle göra slut på innan dom blev för gamla och dom är dessutom ocker dyra 👿
  Ack nej, hemtjänsten kollar inte sådant och ej heller personalen utan dom bara säljer…

  Det har ”poppat upp” hela 3 privata apotek i kvarteret här och det var vi alla jätteglada över för vi hade låååång väg tidigare men nu har glädjen dämpats då sällan medicinerna finns och dessutom är dom svindyra..olika priser på olika apotek.

  En variant som jag inte har testat men som du kanske har nytta av är att handla via nätet och få hem medicinerna. Landar på närmaste post/apotek där dom hämtas ut.

  Kan vara en smidig lösning men frakten kostar väl en slant men det gör ju även bensinen om du ska behöva åka runt halva ön…går bra att köpa till hela familjen på samma gång… 🙂

  Du kan ju ta en titt och se om detta alternativet kan vara bra. Inte alltid man själv orkar ta sig ut och då kan ju någon annan hämta.

  http://www.apoteket.se/privatpersoner/Documents/mina-mediciner/index.html

  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Tack för din kommentar Agneta! Du kommer alltid med så kloka och engagerade inlägg.
   Avregleringen av apoteksmonopolet gick nog inte riktigt som man tänkt. Jag så på TV att man nu protesterar mot att de olika apoteken inte använder samma pris ens för läkemedel på recept. Det är ju helt barockt!
   Medicin man fått utskriven av läkare ska givetvis kosta lika mycket vilket apotek man än går till. Det övriga apoteken har i sortimentet kan de dribbla med hur de vill. 😉
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *