Du är enögd…..

…sa Bosse i lördags när jag var på Sicklings. Nu var det inte mitt sinnestillstånd han menade, utan Golfens högra strålkastare.
-Jaha, då ska jag åka och se till att det blir fixat, svarade jag och sen släppte jag totalt tankarna på det, men i dag slog det mig. Visst ja!! Så nu har jag varit på Meca och fått en ny glödlampa.

Jag gillar min bil, men samtidigt känner jag mig lite hjälplös när det ska åtgärdas någonting, för bilen var det ju alltid Åke som skötte. Han kollade oljan och lufttrycket i däcken, såg till att den hade tillräckligt med glykol när det blev kallt och lämnade den för service i rättan tid. Det enda han inte gjorde var att köra till Visby och besikta den. Det fick jag alltid göra, för han hade en idé om att besiktningsmännen är snällare mot kvinnor.

Jag fredagsstädade i förmiddags och så lagade jag en stor sats med kålpudding. Det tycker jag är behändigt att ha i frysen. Jag har rätt mycket ris i puddingen, så sen äter jag den precis som den är med lingonsylt till. Nu har jag köpt hem mera köttfärs, som jag ska göra köttfärssås av och den ska jag ha till en lasagne. Också den fryser jag in i lagom portionsbitar, så har jag många mål god mat att ta fram när matlagningslusten och fantasin tryter.

Det här gullviveståndet har funnits i gräsmattan sedan vi flyttade hit och det är jag rädd om.

Det har varit ganska soligt i dag, men på förmiddagen när jag ruskade mattorna upptäckte jag att jag hade rätt mycket mossa kvar i gräsmattan och gick efter krattan för att räfsa bort det, då blev det helt plötsligt mulet och det började regna, men det blev inte så långvarigt. Lite nytta gjorde det kanske i alla fall.

I kväll ser jag på Let´s Dance och nu måste väl ändå Martina få lämna tävlingen. Förra veckan blev jag verkligen chockad när Gustav Hammarsten åkte ut. Han som varit så duktig!

Jag kanske tjatar om Netflix, men jag är inte sponsrad av dem om någon tror det. För tillfället ser jag en fransk serie som heter Le Chalet och det är en riktigt ruskig historia. Igår kväll såg jag två avsnitt och jag hinner nog se ett till i kväll för det är ju nästan en timme att slå ihjäl mellan dansandet och utröstandet.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, TV. Bokmärk permalänken.

14 svar på Du är enögd…..

 1. Musikanta skriver:

  Jag tror nog att Martina får vara kvar eftersom hon är så glad och charmig. Folk som röstar bryr sig inte om hur dansen går, tror jag. Glömmer aldrig när Kevin vann i idol som sjöng en halv sång i fel tonart. Men han har inte heller blivit någon sångartist efter det heller. Men han var så charmig och trevlig och så så bra ut. Vad gjorde väl det att han inte kunde hålla ton? 🙂
  Kram från Ingrid

 2. Förstår dig precis vad det gäller bilen! Här är det också maken som sköter allt sådant. Just nu har luftkonditioneringen gått sönder och det blir visst jättedyrt att fixa. Fick in en offert på över 12.000!!!
  Förstår att du är rädd om din gullviva. Dom är ju så söta!
  Ja, visst blev man förvånad när Gustav Hammarsten åkte ut ur Let’s dance! Det borde verkligen varit Martina!
  Vi får väl se ikväll…
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Man lär sig ju med tiden, men visst är det mycket att tänka på är man är bilägare. Jag åker ju gärna buss, men det är väldigt praktiskt att ha tillgång till bil, så ännu ska jag nog ha kvar den ett tag till.
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Jag tycker också Martina bör lämna Let´s dance ikväll. men hon har tydligen många som röstar på henne. Det hade räckt att domarna gav poäng, för de förstår sig på hur dansen ska se ut. Publikens röstning är väldigt orättvis. Kram

 4. Znogge skriver:

  Jag blev också väldigt chockad när Hammarsten åkte ut för jag trodde han var säker. Men det är inte självklart att det dansförmågan som styr utan helt andra saker avgör nog tyvärr. I alla fall när det gäller vissa av deltagarna.

  Kålpudding är bara så gott!

  Kram och god kväll!

 5. Astrid skriver:

  Maken och jag ser också Netflix
  Le Chalet är den bra, den har vi inte sett
  Ja bilen den är det maken som har hand om, jag gör ingenting

 6. Geddfish skriver:

  Lite tråkigt när det inte är dansen som styr, utan populariteten på personen. Jag ser Let´s dance med glimten i ögat, eller vad ska man säga, jag fäster inte så stor vikt vid det, utan njuter av danserna.
  Vad gäller bilen, så har jag också varit bortskämd, och nu när jag ingen har, är det rätt skönt.
  Fredagskram

  • Ingrid skriver:

   Jag bryr mig inte heller så mycket och njuter av dansen, musiken och de vackra kläderna.
   Jag åker gärna buss, men gillar att ha tillgång till bil när jag ska åka och handla bl a.
   Kram

 7. skogsnuvan skriver:

  Ja hon åkte ut och det var väl väntat. jag blev också förvånad när Gustav åkte ut som var så duktig. Jag gillar dansprogrammet och längtar efter sommardanserna. Det går så sakta med våren så det är inte klokt. En liten tussilago har jag i alla fall hittat.

Kommentarer inaktiverade.