Du blir ju bara yngre och yngre!

Så ropade en bekant till mig när jag var på ICA och handlade i morse.

-Yngre och yngre, det är väl att ta i, snarare mindre och mindre! sa jag, men hon hävdade att jag såg väldigt ungdomlig ut, så jag tackade och rodnade av förtjusning.

Vilken glädjespridare och så bra det satt just idag!

Visst borde vi vara generösare med att ge komplimanger till människor i vår omgivning. Jag vet inte hur det är i storstäderna, men här på ön är det uppskattat det har jag märkt.

-Ursäkta, men jag vill bara tala om att jag tycker att du är så snyggt klädd! sa en kvinna till mig i glasögonaffären för några år sedan.

Gissa om lilla jag sträckte på mig så att jag blev flera centimeter längre.

Hennes ord fick mig att tänka till och jag har nog blivit bättre på att ge komplimanger. Ser jag en kassörska som har en snygg klocka, talar jag om det och upptäcker jag att någon bytt frisyr eller köpt sig något nytt, som jag tycker om, försöker jag gärna ge en komplimang och ännu har ingen verkat besvärad av det, utan de flesta tackar och ser förtjusta ut.

Som du ser gör jag inte mycket nytta idag. Regnet har upphört, solen skiner, jag firar och löser DN-kryss och surfar på nätet, i stället för att rota i gömmorna och nu har jag, som funderade på en timeout, redan producerat två inlägg idag 😉

Det måste vara latmasken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Du blir ju bara yngre och yngre!

 1. Gunnel skriver:

  Visst är det roligt att både ge och få komplimanger. Humöret stiger flera grader. Ang. trender; Jag bryr mig inte så mycket. Man måste få vara som man trivs bäst. Ha en fortsatt fin födelsedag.

 2. Znogge skriver:

  Grattis till komplimangen som jag hoppas du tog till dig. Annars är det lätt att vi viftar bort beröm lite så där. Dumt så klart! Nej, fram för fler komplimanger!

  Kram

 3. Ailas skriver:

  Jag håller med, vi borde uppmärksamma varandra mycket oftare. Vänliga ord, små komplimanger, beröm. Sådant kan göra någon annans dag!
  Du är en fantastisk kvinna… och det är ingen tom komplimang.
  Kram

 4. Inger Maryissa skriver:

  det är härligt att både få och ge komplimanger
  det och uppmuntran kan lysa upp en hel dag…
  Kommer ihåg en gång när jag var ca. 40 år och jag var ledsen p.g.a tråkig saker som hänt
  och en sådan dag var jag på Systemet och de ville jag skulle visa legitimation…
  gissa om mitt humör kändes bättre 😉 och jag gick hela dagen sedan med ett leende…
  men vanliga vardagskomplimanger och uppmuntran kan också betyda mycket…
  kram

 5. Kusin Göran skriver:

  GRATTIS! på årsdagen!!!!!

 6. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Men så passande att du fick en så fin komplimang just i dag av alla dagar 🙂 Visst blir man glad av att både ge och ta emot ord som värmer!
  Sänder dig ett varmt grattis på din årsdag och funderar över vart detta året tagit vägen? Tyckte det var i går du bytte namnet på bloggen…har inte riktigt fått in det i mitt arma huvud ännu ;-( För mig är du Ingrid på Stenstugu….det sitter i ryggmärgen. Kanske det blir en ny variant när ni flyttat?
  Nattiskramar, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Visst går ett år otroligt fort och jag bytte ju namn på bloggen eftersom jag redan då hade flytten från Stenstugu på gång.
   Nu byter jag inte bloggnamn förrän jag fyller 80. Livet efter 80 får den heta då 😉

 7. Hejsan Ingrid !

  Jo Du kanske har blivit yngre p.g.av att Du ska få nytt att bo i.Du har något att se fram emot.Det syns säkert på det yttre också.
  Jag gerockså komplimanger i den mån det behövs, en del blir lite generade andra säger emot.Jag har lärt mig tacka för uppmuntran.Går jag med ett leende får jag det tillbaka.

  Kram och ha en finfin Torsdag, här skiner det upp igen efter regn i natt.Ingen katt kom fram vid 6.30, så nu ska jag se om det kommer en liten goding fram ur sitt härbrä.

  Kram Majsan

 8. Ama de casa skriver:

  Visst är det trevligt med komplimanger – och leenden!
  🙂

 9. Lambergsfrua skriver:

  Man ska vara lika frikostig med komplimanger som med leenden, tycker jag. Du gör helt rätt som ger komplimanger, när du känner för det. Tänk så glad man blir för en välmenad komplimang.
  Varma kramar!

 10. Birgitta skriver:

  Har helt missat din födelsedag! Grattis i efterskott. Jag har inte läst alla bloggar på ett par dagar så jag håller på att uppdatera mig. Hoppas i alla fall du fick en finfin fölseda!

  Kramar

 11. Anita skriver:

  Hej Ingrid, jag far saga grattis pa efterskott. Det ar alltid roligt nar nagon ger en komplimang, forsoker sjalv att ge dem for jag vet att det gladjer. Det ar sa roligt att for mig i Afrika, kunna lasa din blogg och lara mig om Gotland dar jag aldrig varit. Onskar nu att jag hade semestrat pa Gotland, ar nog lite sent tankt, fyller 70 nasta ar. Jag far noja mig med en resa till Krugerparken och se vilda djur, vilket jag gjort manga ganger. Men det ar nagot jag alskar en vecka i bushen nasta ar i April, innan det blir for hett dar. Lycka till med flytten bar inget tungt, ser sa fint ut i lagenheten. Kan du beratta var lagenheten ar? Ar det langt fran dar du bor nu? Kram fran Anita fran Johannesburg

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Anita!
   Tack så hemskt mycket för gratulationen. Visst ska du passa på att besöka Gotland om du kommer till Sverige på semester någon gång.

   Jag har ju fått besked om att jag är benskör, så nu får jag akta mig för att lyfta och så hoppas jag att jag får den där behandlingen du skrev om tidigare.

   Lägenheten dit vi ska flytta är bra ett par km härifrån och precis i området där den ligger har jag bott som barn.

   Kram Ingrid

Kommentarer inaktiverade.