Du får inte släppa ut Svarten…

……sa Åke, när jag kom ner i morse. ”Han bråkade med en fågelunge, så jag bar in honom”. Jag förhörde mig om vart fågelungen var och den skulle sitta ”i busken vid rabatten”.


Det var den här höstanemonen Åke menade.

Svarten ville ut, det var helt klart. Han sprang från den ena dörren till den andra och krafsade på dem och jamade. Jag bannade honom, kallade honom för rackarns fågelmördare och annat lämpligt, men för att se vad som hänt gick jag ut och undersökte busken. Den är stor, väldigt tät och svår att titta in i, så jag låg där ett bra tag och undersökte den, men inte hittade jag någon fågel, så då släppte jag ut Svarten.
Han gick direkt till busken och började nosa runt, han sniffade och sniffade och så reste han sig på bakbenen och krafsade uppe i busken och där satt den, inte en fågel, men en mus. På en sekund var Svarten förvandlad från fågelmördare till duktig råttfångare. Han fick tag i sin mus och vad han gjorde med den sen ska jag kanske inte berätta för känsliga läsare.
Jag kan dock inte låta bli att tänka på, att där stod jag nerhukad och letade efter en fågelunge i busken, medan musen satt ovanför och tittade på mig. Tänk om den ramlat ner på mig!
Idag har det varit ett strålande väder och jag har varit i trädgården mest hela dagen och klippt bort visset och vattnat i rabatterna. Tvättat några maskiner har jag också gjort, men jag fick plocka in tvätten när arrendatorn kom och började tröska raps här utanför. Även om det inte blåste rakt in i trädgården så blir det en massa damm i luften och det vill jag ju inte ha i kläderna.

Det dammar!

Åke har klippt gräs bakom ladugården och hjälpt en granne köra ett lass säd till Lantmännen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Du får inte släppa ut Svarten…

 1. Kerstin skriver:

  Mycket vackra Anemoner! Vilken tur att Svarten fick komma ut till sist, fast har det varit jag så har även råttan varit så söt så den har inte katten fått -:) Vad gäller fågelungar så i år har Rozz inte tagit någon, förra sommaren var han totalt hopplös. Ja han har inte ätit någon råtta heller i år, han börjar bli stor och klok.

 2. Karin skriver:

  Jag har också klippt och rensat lite i rabatterna ikväll. Lite vemodigt, för det som blommade så fint tidigare, det kommer inte förrän nästa sommar. Men det är ju så det ska vara, och då får vi har kvar våra drömmar om hur fint just den blomman var.
  Kram!

  • IngridL skriver:

   Visst är det så, jag går redan och funderar på hur jag ska göra inför nästa sommar, om jag ska ändra på något eller låta allt vara som i år.

 3. Henry skriver:

  Det är inte lätt att hålla koll på katten!
  Ha en skön kväll!
  Kram!

 4. Astrid skriver:

  Ja det gick snabbt att få en ny titel.:0)
  Men vilken vacker ”buske”
  Då kommer jag ihåg min borsdotter. Mamma hade en stor Flitiga Lisa på köksbordet
  Hon skulle förklara var en sak låg och då sade den är bakom buske
  Hon hade rätt den var stor som en buske

  • IngridL skriver:

   Han är en så duktig katt, Svarten! Att han sedan har svårt att veta att han bara ska ta möss och inte fåglar och ekorrar, är väl inget att förvåna sig över.

 5. Znogge skriver:

  Då gjorde väl Svarten bara sin plikt får man väl säga!
  Kram!

 6. Lambergsfrua skriver:

  Skönt med en duktig råttfångare i familjen! – men visst är vi konstiga, som inte tycker katten är duktig, när den fångar en fågel. Det är ju samma instinkt hos katten, men passar inte in i vårt mönster om gulliga djur/fåglar och skadliga djur/råttor,möss.
  Nej skräp i kläderna vill man inte ha! Tur att du kan torka tvätten inomhus.
  Kram!

 7. Inger Maryissa skriver:

  Skönt att det inte var en fågelunge som kissen var ute efter..utan en mus
  Men vilket jobb du fick att försöka hitta det du trodde var en fågelunge…
  Ja, kanske musen satt ovanför och tittade på dig med ett retsamt skratt 😉
  Fast det fick den ju sota för… 😉
  Så fint fotot är på de söta anemoerna.
  Här har det också varit underbart väder och hoppas det fortsätter så här länge.
  Kram

  • IngridL skriver:

   Var det en fågel som var skadad ville jag ju få tag i den och antingen rädda den eller avliva den. Möss har jag inte riktigt lika stor medömkan med.

 8. Pysen73 skriver:

  Haha, då var det nästan lite synd om svarten då som blev oskyldigt anklagad 😉 Nåja, han fick ju sin belöning i alla fall.

 9. Mien skriver:

  Svarten är en sådan klok kisse! Jag har alltid varit så imponerad av honom. visst är det han som värmer tassarna på svansen på en bild du har någonstans?