Du har väl bananfodral

Onsdagen den 27 februari 2008 7&#176 varmt, blåsigt.


Idag fick jag se en alldeles ny produkt på Konsum, ett bananfodral! Men vad i hela världen, duger inte bananskalen längre som förpackning? Jag blev alldeles chockad, gick hem och googlade och upptäckte att den här grejen har funnits på marknaden i massor av år utan att jag vetat om det. Nu när vi ska vara miljömedvetna och spara på resurserna tillverkar man en sån här totalt onödig pryl.

I morse läste jag om pizzakungen Vahid Berenjian i DN och blev lite förvånad över uttalandet att han skapat ett helt nytt koncept med nybakade pizzor i svenska livsmedelsbutiker. För ett antal år sedan bakades det pizza i samtliga livsmedelsbutiker (Ica och Konsum) här i Klintehamn och även i många andra livsmedelsbutiker på Gotland. Så det är inte någon större nyhet för oss i alla fall.

Jag kan bara se nackdelar med det. De restauranger som nu bakar pizza, kommer att få sämre ekonomi och i butikerna kommer det att lukta ännu mera matos. Det räcker så bra med grillarna som redan finns där. Dessutom borde vi svenskar, som blir allt fetare och fetare, äta mycket mindre pizza än vi gör idag. Med nygräddade pizzor i butikerna blir det nog många familjer som kommer att äta den här onyttiga maten ännu oftare än de gör idag.

Så, nu var det färdiggnällt för idag och jag ska gå och sätta på kaffet. Maken sitter och ser en väldigt viktig fotbollsmatch, jag har strukit och manglat och efter kaffet ska jag ta ihåll med dagens DN-kryss.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förvånande, Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *