Du misshandlar väl inte din dator

Jag läste någonstans att man gjort en undersökning av hur vi behandlar våra datorer och kommit fram till att det faktiskt förekommer datormisshandel. Krånglande datorer kan bli utsatt för rent fysiskt våld i form av sparkar och slag, men också psykisk misshandel förekommer. Man svär åt dem och tilltalar dem med en massa förnedrande uttryck. Jag måste erkänna att jag grälar på min ibland, inte så farligt, men ändå!

– Vad håller du på med din idiot, har den nog fått höra både en och annan gång, men jag har aldrig slagit den, så långt har det inte gått. I och för sig är min dator ganska väluppfostrad och krånglar sällan med mig, fast visst händer det att den trilskas, men så illa har det aldrig varit, att jag känt behov av att få den att göra som jag vill med hjälp av våldsamheter.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det blev ingen skafferistädning idag, i stället blev det en tur till Visby för att hämta hem sonen från lasarettet och det var ju mycket viktigare än den där städningen, den kan jag fixa i morgon. Vägarna var ganska skapliga, men visst är det väldigt halt. Här på Gotland saltar vi inte vägarna och det verkar som om vi inte sandar heller. I alla fall såg jag inte till någon sand. Solen sken så vackert när vi åkte iväg, men på hemvägen kom det några ordentliga snöbyar. Jag trodde nästan att det var milt, för snön verkade så blöt, men det var nästan -6° när vi kom hem.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I mailboxen hittade jag en vintergåva från Ulf idag.

Tack Ulf!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Du misshandlar väl inte din dator

 1. Kerstin skriver:

  Hejsan! Måste ju bara testa mitt nya modem. Hoppas sonen inte är allvarligt sjuk? Här regnar det bara, du skulle se hur här ser ut, man får ha gummistövlar för att vada fram någotsånär torrskodd

  • Ingrid skriver:

   Sonen har åkt på ett riktig otäckt giktanfall, men nu ska det väl vara på bättringsvägen.

   Jag har tänkt på er må du tro, för jag har förstått att vädert varit lite otrevligt. Hoppas det snart blir bättre.

 2. Per-Ola skriver:

  Våldsamheter mot datorn kan få vådliga konsekvenser. Det kan stå en dyrt. vill det sig illa kan man göra sig illa också. 😉

 3. Sofia skriver:

  Hej!
  Skönt att höra att sonen får komma hem! Hoppas de hittat både fel och åtgärd för honom!
  Här har solen lyst vackert idag oxå… Det är väldigt förlåtande och då glömmer man fort dagar med snöstorm och kaos. 😉

  Kram Sofia

 4. Hejsan Ingrid !

  Du får mig att skratta, åt Dina roliga inlägg.Men det är sant,jag är väldigt rädd om min Laptop, efter att moderkortet paja strax efter inköpet, sen fick jag virus.Så jag sköter om den så den är fri från dammpartiklar och feta fingeravtryck. Idag fick den sällskap av en ny musmatta 99:- den andra greppa inte, den fick jag av min svärson och var från IKEA.

  Fick stänga av den idag efter jag kommit hem från Coop, var och köpte ny färg till HP-skrivaren.Den var så het.Hade stått på” sparlåga.”

  Du gjorde som jag städa det kan vi göra en annan dag, jag skulle ha tvättat, men de hade inte hackat bort isen i trappen ner dit,Fick ringa om det.Boka om till Onsdag.

  Här har det kommit rätt mycket snö, men vägarna är bedrövliga av både salt o.sand.

  Vilken jättetjusig vinterbild, med varg och allt.

  Måste få till ett inlägg, bara jag börjar skriva, så lättar det.Bättre låta bli än att det är helt ointressant ämne.
  Ska med väninnan Margaretha på stan i morgon, hon ska leta leksaker till sina barnbarn och jag följer med. Brände rätt mycket idag, så jag måste nog ta ut på ICA-kortet för att kunna handla något utöver mat.

  Hoppas Du och Din Åke har det bra i vinterkylan !

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Kul om jag lyckats få dig att dra på smilbanden Majsan 🙂

   Man får vara rädd om sin dator, då håller de länge. Min PC är åtta år och tuffar och går som vanligt. Men nu får den vila rätt mycket för laptopen är ju så smidig att ta med sig.

 5. Skatan skriver:

  Nja … nog har jag varit förgrömmad på min dator många gånger men tagit till handgripligheter har jag aldrig gjort. Den kan ju gå sönder, ju 🙂

  Är alldeles nyss hemkommen från Stockholm och varenda gång jag har varit där är jag så nöjd och glad att vara hemma igen. Tyvärr måste jag till Stockholm igen imorgon och jag fasar redan för det.

  Det är rena rama kaoset att åka tåg nuförtiden …

  Kram!

 6. Hejsan Ingrid !
  Jag måste vara splittrad i skallen, jag skrev ju och satt och läste den, men nu är den borta
  Måste ha glömt sända den.Det är min Dotters fel, hon snäste av mig i telefon.För att jag inte hörde vad hon sa för hon hade bakgrunds musik.
  Vaför ringer Du, när Du ändå inte hör.Innan hade jag pratat med båda barnbarnen och dem hörde jag klart o.tydligt.Kan ju inte skriva om det ifall hon läser mina inlägg,men det sved,Så nu kommer jag inte att ringa till henne.Och så ska jag gå ur som medlem på hennes sida i FB om att vara Barn till alkoholister.Tänk om hon kunde respektera sin Mamma som andra barns Mammor blir.
  Hon brås nog mer på Far sin i det läget, han utövade pennalism på mig.Då på den tiden hade jag inte lika mycket ”skinn på näsan” o. inte vågade jag sticka upp heller, så nertrampad som jag var.

  Underbar vinterbild med varg och allt.
  Vill ha en blodtörstig hund eller katt som anfaller när jag säger buss på´n

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det är inte lätt det där med kommunikation. Det blir så lätt missförstånd. Jag hoppas att du lyckas reda upp det med din dotter, hon kanske inte tänkte på att hennes musik störde så att du inte kunde höra.

   Kram 🙂

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Gott att läsa att sonen är hemma igen och på bättringsvägen 🙂

  Men nog kunde dom väl sanda vägarna?? Låter livsfarligt att låta bli!

  Misshandlar min dator gör jag ej, men mitt språk däremot, när den inte uppför sig 😉

  Kram på dig vännen!
  /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Man kan ju faktiskt låta en hel del frustration gå ut över den här maskinen, för det är ju precis vad det är, en maskin och ingen person som man kan skylla varken för det ena eller andra. Oftast är de väl vi själva som är skulden till att de krånglar 😉

 8. Doris skriver:

  Jag grälar aldrig på datorn, skyller alltid på servern 😉
  Hoppas att din son har det bättre, Yngre sonen har också problem med gikt, lumskt …
  Sköt om dig !
  Kram

 9. Kicki skriver:

  Gikt är visst väldigt smärtsamt, hoppas sonen får medicin som hjälper.
  Ja nog sjutton har min dator fått höra både det ena och det andra, men jag håller mig borta från handgripligheter.
  Just nu jäklas den mer än vanligt. Flera gånger igår kom jag över huvud taget inte ut på outlook express. Seg är den också, skulle säkert behöva tömmas en del.
  Jag har ju en laptop också, men de flesta programmen som jag använder har jag på PCn.
  På tal om vintervägar, så kör jag hellre på hala, snöiga men osaltade vägar och anpassar farten därefter, än dessa skitiga saltade vägar, som fö inte går att salta när det är för kallt.
  Och kallt har vi, -15 nu på fm, jag drar mig för att gå ut med hundarna.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Gikt är rent förfärligt och sonen har väl fått det i arv efter sin far, ett mindre trevligt arv 😉
   Jag gillar också att det är osaltat, vi har haft det så länge nu, så man har lärt sig att anpassa farten efter väglaget. Både bilar och natur mår bra av att slippa saltet.
   -15 är i kallaste laget, men jag förstår att hundarna ju måste ut.

Kommentarer inaktiverade.