Efter regn kommer solsken

Väderbloggen rapporterar: Efter några dagar med molnigt och regnigt väder blev det en riktigt fin söndag. Solen skiner från en klarblå himmel där bara en och annan vit ulltuss seglar fram. Det blåser, men vindarna är varma. Just nu har vi över 20°. Nu har vi fått bra med regn, så till och med gräsmattorna börjar grönska igen.


Och höstanemonerna blommar och vajar i vinden

Idag var vi nere på Klinte en vända på förmiddagen, dels för att hämta tidningen, men också för att titta in på Köpmansgården, som hade auktion som vanligt på söndagarna. Där finns en trevlig gubbhörna där stammisarna sitter och dryftar aktuella problem. Där satte sig Åke, medan jag gick runt och tittade på utbudet. Sällan har jag sett så mycket skräp. Det verkade som rena vindsröjningen. Där fanns bland annat ett gammalt bord som placerats med bordskivan nedåt för benen var så ruttna så hälften av dem saknades. Det var nästan så det skulle varit roligt att vara kvar och se om någon ropade in det.

Efter lunch satt jag ute och lyssnade på Jan Carlzon som var dagens sommarvärd. Han är bara för underbar och han sa så mycket kloka saker och spelade så bra musik. Han får toppenpoäng!

Nästan toppenpoäng fick Babben igår också. Hon var så roligt och jag kände faktiskt inget dåligt samvete för att jag lyssnade på henne. (För övrigt gick en hallåman in ett par gånger och meddelade att programmet var inspelat, att Babben befann sig i Nairobi och att hon beklagade att programmet inte var anpassat till dagens hemska händelser i Norge.) Hennes enda minus var musiken. Babben gillar jazz och det gör inte jag. Däremot har vi en annan sak gemensamt – hon har närt en hemlig dröm om att kunna sätta sig vid ett piano och upptäcka att hon kan spela, bara så där! – och samma dröm har jag haft.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Efter regn kommer solsken

 1. Gunnel skriver:

  Hos mig har det regnat hela dan, och säkert på många andra ställen med. Min man tävlar med brevduvor och det gick inte att släppa iväg dem från Norrköping och Ödeshög idag utan de fick köra hem dem igen. Duvorna verkar vara lika väderkänsliga som SJ.

 2. Suss skriver:

  Tack snälla för de kommentarerna om gårdagens sommar. Jag ska lyssna på webben, för inte kände jag för det igår och jag GILLAR jazz. Händelserna i Norge är en enda stor, ofattbar sorgebubbla man går och bär på. Jag orkade inte ens blogga igår.
  Jag har nog aldrig sett höstanemoner förut, vilka otroligt fina blommor. KRAM!

 3. Åsa! skriver:

  Men så konstigt Ingrid, jag har fått söndagens DN i brevlådan idag!
  Babben är ju så rolig, synd att jag missade henne, måste kolla om det går att lyssna i efterhand!

 4. Znogge skriver:

  Vilken sommarfinrabatt. Precis så vill jag att det ska se ut men vår sandjord gör att det mesta torkar och vissnar direkt. Lite synd för sommarblommor är så fina.

  Babbenär väldigt sympatisk.

  Kram

 5. Linda skriver:

  Ja, visst är det härligt att det kommer solsken förr eller senare!

  Fin bild på höstanemonerna!

  Tack för att du kollat min sida i FF och IE. Kul att det ser bra ut 🙂
  Hoppas du får en fin kommande vecka!

 6. Elisabeth skriver:

  Håller med om att Babbens program var jättebra. Dagens missade jag, men som tur är går det ju att lyssna i efterhand. Vilka fina höstanemoner du har! Solen verkar ha lyst mer på Gotland än Norrköping. Får se om den når oss i morgon. Ha dé!

 7. Skatan skriver:

  Jag lyssnade också förstås … till Jan Calrzon, Nyköpingsgrabben som jag ”känner” lite (han var kompis med min bästis storebror och så var han vår vikarielärare i geografi en termin … wow vad vi tyckte han var snygg 🙂 … och visst var hans sommarprogram nästan det bästa hittills (jag har inte lyssnat till alla) Det håller jag med dig om.

  Han talade t ex om närvaro och apropå det så hälsar han fortfarande glatt på mig när vi stöter på varandra … fast vi som sagt inte känner varandra så bra.

  Kram och ha det fint i varannandagsvädret eller i den svenska sommaren, kanske jag skall säga.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Just det där att han hälsar på alla han känner igen talade han ju också om. Och även att man hälsar på andra, för att bekräfta dem.

   Jag har faktiskt lärt mig från Sicilien, att om jag är ute och går och möter någon annan, så nickar jag och säger hej, även om det är en obekant person och jag får alltid ett leende och en hälsning tillbaka.

   Här är det mulet och grått idag och regnet lurar….

 8. Hej Ingrid !

  Skrev jag inget igår, hur kan det komma sig.Ja igår ja, då var jag en orolig själ, vankade av och an och gick ut flera gånger för att se om kattungarna var där.

  Sista gången 18 tiden gick jag ut för då sken solen och det blev liv och rörelse på folk här omkring.Då fick jag syn på den lilla mörka.Jo mycket riktigt där satt den minsta av de möstrade och skrek om det var av glädje av se mig eller av hunger.Kanske det sista åt så glupskt.Den större mönstrade syntes inte.Gick hem efter en liten portion mat till så den lilla mörka ficka smaka.

  Sen stod jag och pratade med Benjii ´s kompisar vi är FB-vänner.Nu känns det tryggt att veta.Att jag kan gå ut även om det är lite mörkt.De finns där och skyddar mig.

  Till slut kom det en ung tjej.som jag fick ta kort på ihop med två grabbar.
  Benjii´s Mamma tränar på samma lokal som jag.

  Nu är det bara grannkärringen A.som jag aktar mig för.Hon är verkligen inte omtyckt.
  Men det är jag, så mallig så.

  Rensade bort vildvinet som dött efter jag rev ner det, då A, sa att det inte fick växa på väggen.Nu är hon lika jävlig som när jag var nyinflyttad.Hittar bara fel på allt som rör mig och mitt leverne.

  Det rör på sig. Vädret kunde vara bättre.Tydligen regnat i natt igen.Hoppas det blir skapligt på Onsdag, då resan går mot Arkösund på Vikbolandet.

  Hoppas att Du mår bra och Din Åke med förståss och Grållen och Svarten .

  kram Mi

 9. påminnelse att jag skriver lite i min nya blogg.

  http://lemotmignublirduforevigad.blogspot.com

  Kram Majsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *