Eftermiddagspromenad

Jag hade egentligen lust att sätta mig och läsa när jag städat färdigt i köket och fått upp gardinerna igen, men så tyckte jag att det var ett väldigt dåligt utnyttjande av det fina vädret, så jag gav mig iväg ut på en promenad.

Jag började med att gå ut på hamnen och där går det verkligen framåt med byggnaderna, för nu är servicehuset på gång också. Där sitter faktiskt två gubbar på taket!

På cafébyggnaden kan man se två dörrar som vetter ut mot vattnet och jag kan föreställa mig hur det kommer att bli att sitta där på uteserveringen och se segelbåtarna komma glidande in mot småbåtsbryggan.

Sen hade jag funderingar på om jag skulle vara lat och ta närmaste väg hem igen, men jag gick över bron till Warfsholmen. Det är ganska trevlig att gå ”Varvet runt”.

När jag kom in på gamla slingan strax före bilverkstaden var de här hundarna ute i trädgården och jag tog ett smygfoto av dem utan att de märkte mig. Det är hundar av rasen Clumber Spaniel. Klumpedunser kallar matte dem för och nog ser de lite klumpedunsiga ut när de kommer farande. Jag fick bara med tre på bilden, men de är faktiskt fem stycken. Mamma, pappa och tre valpar.

Här bor det någon som verkligen kan konsten att odla Flitiga Lisa. Där är en helt otrolig blomsterprakt och det är enormt välskött. Jag går ofta förbi där och följer odlingen från de små plantorna tidigt på försommaren till dagens rikliga blomning.

Nu är jag nästan hemma igen, och kan konstatera att det blivit ett väldigt vackert staket utanför Jeppes gamla hus, vackra tjärade spjälor och stolpar med kopparhätta.

Nu kan jag med lugnt samvete slå mig till ro framför tv:n, men först lite mat och så är det torsdag och då får jag ett glas vin också. 😉

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

18 svar på Eftermiddagspromenad

 1. Syster kerstin skriver:

  Du var duktigare än jag som tog din promenad!
  Efter tvätt och strykning hade även jag tänkt utnyttja det fina vädret för en eftermiddagstur. Men hamnade i soffan, långt avsnitt av den italienska En stor familj. Nu är det snart dags för middag.

 2. Astrid skriver:

  Vilken fin promenad.
  Jag skulle vilja åka till Gotland igen
  Jag undrar om ni anar hur fint ni har det

 3. Vilken härlig dag det varit! Perfekt för en prommis!! 8)
  Fast här hemma har det jobbats, så nu kan man ta det lite lugnt i morgon. ”Bara” jobba inne med att göra lite kul grejor till vår Skördemarknad i Levide Tinghus under Hemsedagen. 😆
  Jag har gjort Lakrits/Chili/Äppelmarmelad och Chilimarmelad och så ska jag göra min underbart goda chutney och likaså goda chilisås – men sen ska jag också göra nåt kul av mina vindruvor. 😉 Får se i morgon vad det blir…..
  KRAM
  Susie

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Håller med dig, den där flitiga lisan är då riktigt fint arrangerat och blommar så villigt ända in i sena september. Så snygg dom gjort med de två fönsterluckorna i svart smide, ger liv åt hela huset. Hade sett fasligt trist ut utan. Det är de små detaljerna som gör det 🙂
  Kram, Agneta

 5. Musikanta skriver:

  Det har varit några fantastiska dagar här och jag har varit ute och promenerat med mina stavar både i förrgår och igår. Idag gick vi en liten sväng i Söderköping, Kent och jag. Ingen båt i Kanalen längre och en och annan flanör på kajen. Annars helt dött. En restaurang och en enda affär hade öppet. Man undrar ju varför fler inte är ute och promenerar när vädret är så ljuvligt?
  Kram från Ingrid

 6. Ulla Anderstedt skriver:

  Hej Ingrid, Tack för den fina promenaden som du tog mig med på. Otroligt vackra och välskötta trädgårdar, men hundarna var nog de gulligaste. Har själv varit lat och suttit på balkongen hela eftermiddagen och stickat. Gott med ett glas vin. Men får du inget på fred lörd? kram

 7. GeddFish skriver:

  En jättefin promenad, som jag fick deltaga i! Väldigt fint och prydligt överallt. Kul att ta lite smygfoton också 😉 Jaså, du kör med torsdagsvin. Men du får väl lite på fredag och lördag också? Och kanske till söndagssteken? Det förhöjer smaken på maten och behöver inte vara så mycket.
  Kram ♥

 8. Hillevi skriver:

  Åh, jag trodde först att klumpedunserna var av gips! Har aldrig sett helvita sådana.

  Staketet är verkligen vackert!

 9. Raija skriver:

  Så mycket fint du har att njuta av under dina promenader. Staketet var verkligen fint mellan träden. Blomsterprakten av flitiga lisa blir jag riktigt avundsjuk på. Och så mycket jobb med fem hundar i familjen, men de ser fina ut.

  • Ingrid skriver:

   Hundarna är fina, men jag tycker att det måste vara hemskt att få ha fem så stora hundar i huset. Valparna är ju snart inga valpar längre utan lika stora som föräldrarna.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.