Egentligen var det nya shorts….

…jag skulle handla, men det blev ett fågelbad i stället. Jag har varit i Hemse på förmiddagen och då tittade jag in på Granngården och fick se att fågelbadet, som förut kostat 399:- nu var nedsatt med 100:-, så då slog jag till. Nu får vi se om fåglarna här på Odvalds hittar det när det står där mot planket. Skulle de inte göra det, får jag väl flytta ut det på gräsmattan.

Vädret idag lockar absolut inte till några shortsinköp. Det är bara 10-11 grader och det blåser småspik. Det är otroligt så fort det kan vända och nu ser det ut att bli en period med svalare och blåsigare väder igen. Han hade nog rätt, farbrorn jag mötte igår:

-Nu blir det fjorton dagars sommaruppehåll. Kom ihåg att jag sagt det, sa han och blinkade lite pillemariskt.

Igår låg jag ute i solgasset och njöt och när jag kom in såg jag att mina shorts började bli solkiga och eftersom jag bara har ett par, var planen att jag skulle gå till Klintehamns kläder idag och inhandla ett par nya, plus en vit tröja till byxorna jag köpte i Visby i fredags, men det blev ändrade planer och dagens outfit innebär definitivt inte shorts. Idag är det jeans och vindtät jacka som gäller om man ska kunna vara ute.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Egentligen var det nya shorts….

 1. Gunnar skriver:

  Det ser trevligt ut med fågelbadet. Trots att jag har matat fåglar i många år har jag aldrig haft nåt sånt. Det närmaste i den vägen är väl att dom brukar plaska i hängrännorna.

 2. Gerd skriver:

  Samma här, samma här. Jag gick ut för att kolla på shorts idag, men upptäckte att jag nog har några par, som får duga, det är ingen översvallande hetta precis idag. Jag kom hem med nya toalettväskor och etui plus en trekvartslång fintröja. Köp 3 betala för 2, var det.
  Hoppas ditt fina fågelbad accepteras av pippisarna 😉 😆
  Kram, Gerd ♥

 3. Bosse Lidén skriver:

  Det är klart att du ska lita på pillermariska gubbar och givetvis ska du passa på när de sänkt priset. Snyggt var det också. Shortsen får du ta när det blir sommar igen. Kram Bosse. Ps. Mina strumpor åkte på idag. Fy vilka kyliga vindar.

 4. ulla laiho skriver:

  Det var chockartat kallt i morse när jag hämtade tidningen, plus 6 grader bara och iskall blåst.

  Jag hade mitt fågelbad ganska nära huset och fick aldrig några besök. Då flyttade jag det ut på tomten nära några buskar och jag kan lova att det var en succé.

  Den där hörnan blir väldigt trevlig.

 5. wiolettan skriver:

  Det var en rolig gubbe men det skulle inte förvåna mig om han har rätt. Nu känns det i alla fall som om det är höst, nästan. 14 dagar, ja vi får se.
  Fint med fågelbadet, det står så bra där vid väggen men det skulle inte förvåna mig om du måste flytta på det, beror mycket på hur det är runt om. Härligt att du fick det så billigt, det brukar kännas extra skönt.
  Kram!

 6. Anne-Lie skriver:

  Åh, vilket fint fågelbad, jag tror nog att fåglarna kommer att trivas där.
  HAr du redan små tomater på dina plantor, eller ser jag fel.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är små tomater på gång, men det är fusk, för det är en planta som jag köpt. Körsbärstomater ska det bli, om den nu överlever den här kylan. 😉
   Kram

 7. Hejsan Ingrid !

  Tycker det är så snyggt, som en dopfunt.
  Det måste ju fåglarna gilla.Kommer de inte får Du
  locka med lite käk.

  Ja vart tog värmen vägen, den här kylan gav mig en
  förkylning.Halsont,hosta och rinnsnuva.Ett tecken på att jag ska
  hålla mig hemma, för jag är ju ganska sönderslagen också..

  Må så gott.

  Kram Majsan Mi

 8. Pillemariska gubbar brukar för det mesta ha rätt – TYVÄRR i det här fallet! 😆
  Igår åkte gästerna hem och idag MÅSTE jag göra lite nytta i trädgården. 🙄 Bl.a. klippa gräs (alltså Bellis), men lusten att vara ute och jobba har lagt sig efter en tidig prommis med Santos. Fast det blåser i.a.f. inte i dag….. 😉
  KRAM
  Susie

 9. Birgitta skriver:

  Vi hade lite varmare än du igår, tisdag. Men idag är det bara 8 grader i skrivande stund. Och det blåser:(. Tempen har fallit 20 grader på tre dagar! Inte klokt ju.

  Jag tycker fågelbadet var en bättre idé än shortsen faktiskt. Visserligen kan man inte ha på sig fågelbadet. Å andra sidan lockar ju inte vädret för shortsbärande.
  Ha gott!
  Kram

 10. Blåser kall nordan i Hjo också. Vi har också ett fågelbad i trädgärden men hunden tycker om att dricka där och han vaktar på fåglarna.

 11. Raija skriver:

  Jättefint fågelbad och jag önskar jag kunde ha en också. Men det törs jag inte, för katterna har nog koll på den i så fall.

  • Ingrid skriver:

   Katterna gillar sånt där stillastående vatten. På Stenstugu använde de fågelbadet som sin vattenskål. Det friska fina vattnet jag bjöd på i köket ratade de.

 12. Bia skriver:

  Fåglarna är nog tacksamma att det blev bad till dem i stället för kortbyxor till dig! 🙂
  Den där farbrorn jobbar säkert åt SMHI och visste hur vädret ska bli…
  Jag gick förbi en massa blommor och blomknoppar i dag, tänkte att ju kallare det är nu,
  desto längre får jag njuta av er. Ha en skön helg, Ingrid! Kramar från Östergötland.

 13. Madde skriver:

  ”14 dagars sommaruppehåll”…? Det var det värsta jag hört!
  Om detta blir verklighet blir Tant Läderväska på 43 jordsnurr olycklig (och galen), måtte detta INTE bli verklighet, jag måste få hoppa i min bikini snarast igen.
  Håller tummarna för att farbrorn på 94 var lite snurrig i bollen och menade 14 TIMMAR bara… 😉 kram-o-hej 😀

 14. Suss skriver:

  Vad roligt med ett fågelbad. Jag har fått ett som är ett avgjutet rabarberblad, men inte vågar fåglarna bada där, när katten finns alldeles i närheten. Bättre som ditt som kommer upp en bit från marken. Det var verkligen ett fynd kan man säga. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *